Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(Nessi @ 2009 04 15, 09:59)
Sveikutes, pas mus avaziuoja draugai savaitgali tai noriu saslyko uzmarinuoti. Siaip visada tai darydavau majoneze, bet si kart galvoju pabandyti su alum.  ax.gif
Norejau paklaust prie saslyku ar atskirai marinuojat svogunus ar agurkus?  blush2.gif


Aš,marinuoju drauge{kartu}
Atsakyti
QUOTE(biski @ 2009 04 13, 18:22)

geriausia taip iskeptus saslykus dar 15% actu uzgerti




QUOTE(JOLKA999 @ 2009 04 14, 20:10)
NIEKADA NENAUDOJU ACTO SASLYKAM

Ne toks jau ir blogas tas naturalus ACTAS ,paskaitykit
http://www.sekunde.l...=read&tid=23864
Atsakyti
Keptos dešrelės
Reikės:
šaukštas sojų padažo,
šaukštas skysto medaus,
4šviežios dešrelės,
sezamų sėklų,
1.sumaišome sojų padažą su medumi.
2.sojų padažoir medaus mišiniu aptepame dešreles.Apibarstome sezamo sėklomis.
3.kepame grilyje.
4.į kiekvieną dešrelę įsmeigiame po iešmelį.
5.Tiekiame su salotomis.
Juodos sezamo sėklos paskrudinus turi stiprų kvapą.
Atsakyti
http://www.e-apklaus...greitas-maistas
Atsakyti
Sezono atidarymui dariau stai tokius verinukus ax.gif

user posted image

RECEPTAS
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 22, 14:43)
Sezono atidarymui dariau stai tokius verinukus ax.gif

user posted image

RECEPTAS

Neryte 4u.gif spalvingi vėrinukai 4u.gif
Atsakyti
Vienoj kavinėj šašlykam mėsai ruošia taip (čia kavinės kiekiais)
5 kg. supjaustita gabaliukais sprandinė;
1 L pomidorų sulčių;
šašlykų prieskoniai.
Viską kartu sumaišo, palaiko per naktį, o ryte kepa, sakė labai skanūs išeina. thumbup.gif



Atsakyti
Niekad neesu marinavus saslyku blush2.gif kaip sunku issirinkt koki recepta... noriu nustebint saviskius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 29, 21:00)
Niekad neesu marinavus saslyku  blush2.gif kaip sunku issirinkt koki recepta... noriu nustebint saviskius biggrin.gif

Tikrai iseis mirksiukas.gif ,tik nedek i marinata keciupo,kepant mesa susvyla.Daug visokiu zoleliu,butinai aliejaus truputi(minkstina mesa),o visa kita pagal skoni,as kartais paslakstau balzamiko actu,kartais tik prieskoniais ,laseliu sojos,aliejaus,vienu zodziu impovizuok ir ragauk,butinai iseis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai skanu bet kaip kenkia kepenims visi sie kepsniai, tai prie to isimeskite Essentialio dezute biggrin.gif ,kepenims pagelbeti, bet zinoma atsyla orai ir prasideda saslykai,kepsniai,vakaruskos smagu biggrin.gif ,ir pati su seimyna megstu kelti piknikus ir radau daug skaniu receptu cia 4u.gif
Atsakyti
Na, dedu ir savo puikųjį receptą biggrin.gif

Ugniniai šašlykai pagal mane

2 kg kiaulienos sprandinės
3 nemaži svogūnai
4 - 5 skiltelės česnako
1 - 2 čili pipirai
1 indelis aštraus pomidorų padažo (naudoju šį)
2 v. š. aitriosios paprikos miltelių
1 v. š. džiovintų čiobrelių
1 v. š. džiovinto rozmarino
1 pakelis "Santa Maria" prieskonių šašlykams
2 v. š. aliejaus
mėsą minkštinančios druskos
šviežiai maltų pipirų
pora žiupsnelių cukraus


Mėsą supjaustyti, kaip įprastai pjaustote šašlykams, svogūnus - žiedeliais, susmulkinti čili pipirą ir česnaką. Viską, kas parašyta aukščiau, kartu su česnakais, čili ir svogūnų žiedais dėti į dubenį su mėsa ir maišyti, maišyti, maišyti, pamasažuoti mėsytę, minkyti minkyti (rankomis), kol svogūnai paleis savo sultis, o prieskoniai susimaišys ir pasiskirstys tolygiai. Kuo daugiau išmasažuota mėsa ir kuo daugiau svogūnų sulčių, tuo minkštesnė bus kepama mėsa. Palikti maistine plėvele uždengtame dubenyje per naktį.

user posted image
Atsakyti
Sveikos,

labai reik pagalbos smile.gif
As niekada nenaudoju acto marinatuose smile.gif Bet MB pareiske, kad nori saslyku kaip senovej, su actu smile.gif
Kiek perzvelgiau receptu sioj temoj, niekas neparaso kiek ir kokio procento acto pila...g.gif
Turiu apie 1.5 kg mesos, susmulkinau daug svoguno, pipiriuku, cesnako, saslyku prieskoniu. Dabar reik uzpilt acto, ale nezinau kiek g.gif Ar reikia acta skiesti? Ar tiesiog sliukstelt is butelio? Geriau naudot vynuogiu, obuoliu, ar paprasta acta?

help.... 4u.gif
Atsakyti