Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(boruzelle @ 2009 03 25, 18:10)
Sveikos mamytes, prisiskaiciau internete ivairiu receptu saslykams marinuoti, sugalvojau pabandyti su alum...kaip tik siandien nusipirkau mesa ir uzmarinavau...taciau juos zadam kepti tik sestadieni, jei tai butu sausas marinatas, tai nebijociau, nes tiek dienu laikyti tai cia pats tas, taciau dabar jau viska padarius pasimeciau unsure.gif  ar ne per anksti?? ar alus nesurugs?? doh.gif  bijau kad sugadinsiu mesyte verysad.gif 
laukiu jusu patarimu kaip elgtis toliau 4u.gif

Na, kad marinuotu su alum, tai dar nesu girdejusi, bet mano uosviene likus kokiam pusvalandziui iki kepimo ipila alaus ir ismaiso blush2.gif
Atsakyti
kadangi sprandines ir kumpio kainu santykis skiriasi kai kaumpis 13 Lt. o sparandine 18 Lt. pirkau is karta kumpi ri mnaau kad ggalima labai skaniai valgyti tik vat marinuojat siulyciau pilti acto, aliejuas, vandens, sojos padazo ir pireskoniu saslykui bei druskos su pipiriuku nes kiek anskciau darydavau kumpi (majonezs, ketcupas, mineralinis, grietine, coca-cola, alus, pienas, citrinos rugstis) niekas taip nesuminkstina mesytes vis tik sios kaip actas, ji tuomet skaniai susikramto" o prieskonius tai manau visos dedate pagal skoni ax.gif tai nesiplesiu, zodziu as dar kartea likau suzaveta actu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 04 04, 08:01)
Na, kad marinuotu su alum, tai dar nesu girdejusi, bet mano uosviene likus kokiam pusvalandziui iki kepimo ipila alaus ir ismaiso blush2.gif

aš esu marinavus su alum, labai skaniai gavosi, man net skaniau, nei su vynu marinuoti (dariau tuo pačiu metu). užmarinavus buvau iš vakaro
Atsakyti
manau čia labai į tema bus
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 09, 20:39)


Netekau žado.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 09, 20:39)


verysad.gif nuo siol - tik namuose marinuota mesyte g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 09, 20:39)



QUOTE(saulėlydis* @ 2009 04 10, 09:44)
Netekau žado.... unsure.gif



QUOTE(Simis @ 2009 04 10, 15:28)
verysad.gif  nuo siol - tik namuose marinuota mesyte  g.gif

O as gal ir ne i tema, bet apie visokius panasius "gerius" dar ir cia galit pasiskaityt:
http://sveikasvaikas...?execution=e1s1
Atsakyti
QUOTE(Upė @ 2005 03 21, 22:29)
Leiskite, mielosios, apginti acta!!! Gal ir nesveika ji vartoti, bet ir pats saslykas nevisai sveikas patiekalas. Tikrai nesu naujoke saslyku srityje ir esu isbandzius nemazai receptu, bet geriau kaip su actu paruostu saslyku NEBUNA thumbup.gif  Gamtoj bunam daznai, o ten be saslyko nei pro kur thumbup.gif  O vaziuojant prie ezero ilgesniam laikui saslykus ruosiu taip:
Mesa (geriausiai kiaulienos kumpis be jokiu riebalu!!) supjaustau nemazais gabalais, pridedu reikelem pjaustyto svoguno, saslyku prieskoniu, sliuksteliu gera slaka aliejaus ir neskiesto acto. Viska gerai permaisau ir uzdengiu dangciu. Pastovejus kad ir pora valandu mesa pati isskiria sultis ir saslykai buna apsemti savo sultimis su prieskoniais. Jau po keliu valandu saslykas buna liuks. O po keliu dienu, praktiskai mesa galima valgyti zalia, kokia ji visa minksta buna tongue.gif Taip paruostas saslykas niekada tarp dantu kaip kramtoske nesivels, o mesyte bus trapi ir tirps burnoje. Kiekiu nerasau, nes nuo mesos kiekio ir prieskoniu gausa priklauso. Siulau pamirsti visus prietarus apie acto netinkamuma ir paragauti tikrai puikiu saslyku. Skanaus drinks_cheers.gif


sekmes wink.gif
geriausia taip iskeptus saslykus dar 15% actu uzgerti
Papildyta:
QUOTE(Marusa @ 2005 04 15, 10:16)
Pagaliau atšilo oras,taip traukia į gamtą,tai manau ne pro šalį būtų pašnekėt apie šašlykų marinavimo būdus.
Tai va papasakosiu kaip marinuoti šašlykus gruziniškai,patikėkit,tikrai skanu thumbup.gif ,ypač kas mėgsta aštriai (beje čia pats gruzinas papasakojo).
Tai va,reikia supjaustyti mėsytę ir pripjaustyti daug svogunų( apie 10),taip,kad mėsytė būtų apsemta svogūnais,pridėti prieskonių, druskytės,viską sudėti į maišelį ir į šaldytuvą,Marinuoti 1-2 paras,kaip kam išeina.
Likus 2-3 valandom iki šašlykų kepimo,reikia išspausti 2-3 citrinas. Gaunasi minkšti,aštrūs ir tikrai skanūs.



va cia teisingas receptas, dar pridursiu kad reikia prideti daug zalumynu ir viska sumaisius, mesa butina minkyti (masazuoti) ir nereikia 2 paru, jei gerai isminkysit galima palikti 2-3 valandom ne saldytuve

ir niekada nepirkit jau paruostu saslyku,
isvis saslykai - vyru darbas, todel palikit sita reikala mums wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biski: 13 balandžio 2009 - 17:25
Man teko truputuką toliau būti nuo Lietuvos,ir.teko valgyti šašlykus,teko matytti kaip ruošia.
Imama natūralus jogurtas,imbieras,svogūnas mėtos.,pipirai.
Aš,nenusiteikusi prieš tas mamytes,kur naudoja actą,bet,pagalvokite,ką padaro actas mėsai gero?pasakykite man.
Atsakyti
Negaminu išvis, tad teks nusipirkt šaškylų, nes atvažiuoja draugai iš visos Lietuvos verysad.gif Gal kas ką patartumėte? Kur parduoda skanius, kokios maždaug kainos. Ir dar - kur Kaune leidžiama kept šašlykus? Na kokiame miškelyje ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
NIEKADA NENAUDOJU ACTO SASLYKAM.mesa supjaustau,dedu majonezo,daug svogunu ir prieskoniu saslykam,viska gerai ismaisau ir palieku keliom valandom.saslai gaunasi,minksti ir labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, pas mus avaziuoja draugai savaitgali tai noriu saslyko uzmarinuoti. Siaip visada tai darydavau majoneze, bet si kart galvoju pabandyti su alum. ax.gif
Norejau paklaust prie saslyku ar atskirai marinuojat svogunus ar agurkus? blush2.gif
Atsakyti