QUOTE(Upė @ 2005 03 21, 22:29)
Leiskite, mielosios, apginti acta!!! Gal ir nesveika ji vartoti, bet ir pats saslykas nevisai sveikas patiekalas. Tikrai nesu naujoke saslyku srityje ir esu isbandzius nemazai receptu, bet geriau kaip su actu paruostu saslyku
NEBUNA Gamtoj bunam daznai, o ten be saslyko nei pro kur
O vaziuojant prie ezero ilgesniam laikui saslykus ruosiu taip:
Mesa (geriausiai kiaulienos kumpis be jokiu riebalu!!) supjaustau nemazais gabalais, pridedu reikelem pjaustyto svoguno, saslyku prieskoniu, sliuksteliu gera slaka aliejaus ir neskiesto acto. Viska gerai permaisau ir uzdengiu dangciu. Pastovejus kad ir pora valandu mesa pati isskiria sultis ir saslykai buna apsemti savo sultimis su prieskoniais. Jau po keliu valandu saslykas buna liuks. O po keliu dienu, praktiskai mesa galima valgyti zalia, kokia ji visa minksta buna
Taip paruostas saslykas niekada tarp dantu kaip kramtoske nesivels, o mesyte bus trapi ir tirps burnoje. Kiekiu nerasau, nes nuo mesos kiekio ir prieskoniu gausa priklauso.
Siulau pamirsti visus prietarus apie acto netinkamuma ir paragauti tikrai puikiu saslyku. Skanaus
sekmes
geriausia taip iskeptus saslykus dar 15% actu uzgerti
Papildyta:
QUOTE(Marusa @ 2005 04 15, 10:16)
Pagaliau atšilo oras,taip traukia į gamtą,tai manau ne pro šalį būtų pašnekėt apie šašlykų marinavimo būdus.
Tai va papasakosiu kaip marinuoti šašlykus gruziniškai,patikėkit,tikrai skanu
,ypač kas mėgsta aštriai (beje čia pats gruzinas papasakojo).
Tai va,reikia supjaustyti mėsytę ir pripjaustyti daug svogunų( apie 10),taip,kad mėsytė būtų apsemta svogūnais,pridėti prieskonių, druskytės,viską sudėti į maišelį ir į šaldytuvą,Marinuoti 1-2 paras,kaip kam išeina.
Likus 2-3 valandom iki šašlykų kepimo,reikia išspausti 2-3 citrinas. Gaunasi minkšti,aštrūs ir tikrai skanūs.
va cia teisingas receptas, dar pridursiu kad reikia prideti daug zalumynu ir viska sumaisius, mesa butina minkyti (masazuoti) ir nereikia 2 paru, jei gerai isminkysit galima palikti 2-3 valandom ne saldytuve
ir niekada nepirkit jau paruostu saslyku,
isvis saslykai - vyru darbas, todel palikit sita reikala mums