temute jau pritilus, as savo ziniom noriu pasidalint.
seimoj as kepu ant groteliu. gaunasi visa laika super. valiuku nera, visi giria.
vista ir kiaule jau atsibode, todel jautiena kepu. reikia jautienos tokios, kad butu kaip marmuras-israizyta riebaliuku rastu. jei riebaliuku nera mesoj, tai gausis sausa ir kieta.
tik sviezia mesa kepu. jokiu saldytu. fui... gabala mesos itrinu pipiru ir deuska, paslakstau aliejum. uz metu ant groteliu. sviezia jautiena kepa labai greitai. 3-5 minutes ant vienos puses. BET negalima perkept, butinai turi but SU KRAUJU. nebijokit to kraujo. mes tik neprate matyt krauja, kai perpjauni mesa. bet jautiena be jo neskani.
kitas mano spec receptas-keptos ant groteliu darzoves.
saldieji pipirai
grybai
cukinijos
pomidorai
ananasai
svogunai
sparagai
brokoliai.
visoms darzovem tas pats receptas-nuplaut vandeniu, kad jos sudrektu, nebutu sausos. pomidorus, cukinijas, pipirus, svogunus smulkinu. kitus " cielus" kepu.
taigi, nuplaut, NEnusausint, druskos, pipiro, paslakstyt aliejum, ir mest ant groteliu. kepa gana greitai. kai nuimat, dar paslakstykit aliejum, ir BALZAMINIU ACTU. siaip as acto nemegstu, negaliu pakest. bet situ atveju jus tik paslakstot darzoves. labai labai skanu.
buna visokiu zmoniu, maistui isrankiu:svoguno kepto nevalgo, brokoliu nemegsta ir tt. bet kai mano darzoves atkeliauja nuo grilio iki stalo, jas griebia visi.
niekada rytdienai neliaka...
ir as butinai paminkau sumarinuotus saslykus, ir darau visada is kumpio, ir minksti iseina, svarbiausia tai saslykus kepam 20-25 min., jokiu budu ne ilgiau, visada minksti ir sultingi buna.
Labas, Super Mamos! Jaucias, kad uz lango jau pavasaris, tailaikasir temute kelt i virsu
Va pasidalinsiu as sparaginiu pepeliu ant griliuko receptuku
paverdame sparagines pupeles apie 3-5minutes, tada imame po kokia7- 10 anksteliu(priklausomai nuo storio sparaginiu pupeliu), apvyniojam rukytu kumpeliu(plonytem juostelem buna pirkt) ir ant groteliu kepat kol kumpelis graziai apskrunda Labai skanu prie kepsniu
Ir dar ant groteliu keptos kukuruzu burbuoles burbuoles(be zalumu) pavirti 10min, neturi but galutinai isvirusios, tada det ant groteliu ir graziai apkepint,kol pagels pateikti su sviestuku ir druskyte. Mes sita dalyka valgom kaip apetitaizeri pries antruosius patiekalus
Skanaus
Va pasidalinsiu as sparaginiu pepeliu ant griliuko receptuku
paverdame sparagines pupeles apie 3-5minutes, tada imame po kokia7- 10 anksteliu(priklausomai nuo storio sparaginiu pupeliu), apvyniojam rukytu kumpeliu(plonytem juostelem buna pirkt) ir ant groteliu kepat kol kumpelis graziai apskrunda Labai skanu prie kepsniu
Ir dar ant groteliu keptos kukuruzu burbuoles burbuoles(be zalumu) pavirti 10min, neturi but galutinai isvirusios, tada det ant groteliu ir graziai apkepint,kol pagels pateikti su sviestuku ir druskyte. Mes sita dalyka valgom kaip apetitaizeri pries antruosius patiekalus
Skanaus
QUOTE(skirmuke @ 2008 11 19, 02:51)
tik sviezia mesa kepu. jokiu saldytu. fui... gabala mesos itrinu pipiru ir deuska, paslakstau aliejum. uz metu ant groteliu. sviezia jautiena kepa labai greitai. 3-5 minutes ant vienos puses. BET negalima perkept, butinai turi but SU KRAUJU.
Niekada nepraryčiau
QUOTE(Agniska @ 2008 08 22, 15:14)
Šiandien kaip taik marinavau:citrinų spaustos sultys,pačią citriną dar papjaustau,svogūnai ir Santa marios prieskoniai šašlykams,ai dar dedu šviežio baziliko,nu skonis visada svečiai giria
o kiek laiko palikai marinuotis,diena pries kepima reikes pabandyt ar cia iskart marinavai keleta valandu pries kepima
gal kepsnius ant groteliu turi kokiu receptuku kad kuo minkstesni butu sultingesni
einu temute pavartyt dar
O gal , kas darėt šašlyką iš kalakutienos širdžių?kažkur buvau radusi, bet tada neužsirašiau, o dabar nerandu.
Sveikos mamytes, prisiskaiciau internete ivairiu receptu saslykams marinuoti, sugalvojau pabandyti su alum...kaip tik siandien nusipirkau mesa ir uzmarinavau...taciau juos zadam kepti tik sestadieni, jei tai butu sausas marinatas, tai nebijociau, nes tiek dienu laikyti tai cia pats tas, taciau dabar jau viska padarius pasimeciau ar ne per anksti?? ar alus nesurugs?? bijau kad sugadinsiu mesyte
laukiu jusu patarimu kaip elgtis toliau
laukiu jusu patarimu kaip elgtis toliau
As turiu receptuka,savo firmini ji man parode armenas vienas,imu kiaulienos sonine su kauliukais, liesesne,nupjaunu oda,tada supjaustau gabalais, poros pirstu storumo,supjaustau smulkiai, nuluptas citrinas,daug svogunu,zaliu ar dziovintu baziliku,pipiriuku,krapu bunteli,jau toki nemaza,jei turiu garstyciu zaliu ir viska gerai ismasazuoju,be druskos,palieku valandai saldytuve ir pries pat kepima tada dedu druskos dar karta gerai ismasazuoju ir ant iesmo.Gaunasi nuostabus ir sultingi
man zinot vat neaisku ar man tiesiog skonio receptoriai pilnai nenesa, bet norejau pasidometi, as kiek perku jau paruostus kepimui saslykus, ismeginus esu ivairiu firmu paruostus, bet vat visuose man truksta skonio ir to vadinamo saslyko aromato,todel visa laika daduriu kazka nuo saves:drsukos, prieskoniu, ketcupo, majonezo-tiesiog pauostau ir jauciu kad ne kas ir teks dadedineti kad butu skanesni;
vat ir svarstau kaip cia yra su tuo pirktiniu saslyku negi neikas nepataiko skaniai pagaminti na tarkim kad ir urmu ar cia gal man vienai tik taip atrodo
vat ir svarstau kaip cia yra su tuo pirktiniu saslyku negi neikas nepataiko skaniai pagaminti na tarkim kad ir urmu ar cia gal man vienai tik taip atrodo
QUOTE(georgiana @ 2009 03 29, 13:49)
man zinot vat neaisku ar man tiesiog skonio receptoriai pilnai nenesa, bet norejau pasidometi, as kiek perku jau paruostus kepimui saslykus, ismeginus esu ivairiu firmu paruostus, bet vat visuose man truksta skonio ir to vadinamo saslyko aromato,todel visa laika daduriu kazka nuo saves:drsukos, prieskoniu, ketcupo, majonezo-tiesiog pauostau ir jauciu kad ne kas ir teks dadedineti kad butu skanesni;
vat ir svarstau kaip cia yra su tuo pirktiniu saslyku negi neikas nepataiko skaniai pagaminti na tarkim kad ir urmu ar cia gal man vienai tik taip atrodo
vat ir svarstau kaip cia yra su tuo pirktiniu saslyku negi neikas nepataiko skaniai pagaminti na tarkim kad ir urmu ar cia gal man vienai tik taip atrodo
Normalesniu saslyku gali gauti nebent mesinese kur ruosia,o parduotuviniai visi ,ten sudeda viska kas blogiausia,pasenusia mesa,neaiskiu ingridijentu uzmusti kvapui ir skoniui,fe
QUOTE(katiniuks @ 2009 03 23, 10:44)
O gal , kas darėt šašlyką iš kalakutienos širdžių?kažkur buvau radusi, bet tada neužsirašiau, o dabar nerandu.
manau sitas receptas
QUOTE(leliukass @ 2006 10 04, 13:58)
galvoju gal dar šašlykų kepimo uždarymo maratonui pasiūlysiu mūsų šios vasaros atradimą.
marinuotas vištienos širdeles. as jas pamarinuoju su majonezu ir šašlyko prieskonias, biski svogunu ir pom. padazu. Žinokit liuks. ir kepi kaip šašlykus.
marinuotas vištienos širdeles. as jas pamarinuoju su majonezu ir šašlyko prieskonias, biski svogunu ir pom. padazu. Žinokit liuks. ir kepi kaip šašlykus.
QUOTE(Furtado @ 2009 03 21, 19:22)
Niekada nepraryčiau
o man atvirksciai tokia medium iskepus mesyte pati skaniausia
Papildyta:
as va norejau paklausti kaip skaniai imarinuoti zuvi pvz. lasisa kepimui ant groteliu? zinau kad zuvi uztenka pabarstyti prieskoniais nebutina marinuoti, bet gal tada zinot kokius prieskonius kurie ypac skanus su zuvim? koki mandresni recepteli? velykom noriu