Sveikos merginos,
pasidalinsiu ir aš šašlykų marinavimo receptu: reikia 4-5 apelsinų, tiek pat mandarinų. Išspausti jų sultis, santa maria prieskoniai šašlykams, truputš acto, galima dar tomato įdėti. Dažniausiai užmarinuoju iš vakaro. Gaunasi
Šiandien kaip taik marinavau:citrinų spaustos sultys,pačią citriną dar papjaustau,svogūnai ir Santa marios prieskoniai šašlykams,ai dar dedu šviežio baziliko,nu skonis visada svečiai giria
nagal jau kur kas rase bet vis tiek parasau, na mums labiausiai patinka saslas marinuotas su santa marija prieskoniais mineraliniu (borjomi ar vytautas) svarbu kadkuo labiau gazuotas butu, svogumais, ir jei norisi idomiau dar pomidoro padazo idedu, na yra tik tokia taisykle - reikia marinuojant mesa marinate ja minkiti o ne tik uzpilti marinatu iruzdengti, juk zmogus ir po masazo atsipalaiduoja taip ir su mesa mes darom pasodinu vyra su bliudu ir stebiu kad gerai darytu o jis kiekviena gabaliuka minko kokius 3 kg mesos mes minkom apie 30-45 min. na bet uztad labai skanu paskui buna
Papildyta:
ir dar kepam mes labai skaniai sprandines kepsnius su kauliuku. labai paprastai marinuojam tik su volcesterio padazu ir viskas net jokiu prieskoniu nededam o skonis super gaunasi
Papildyta:
ir dar kepam mes labai skaniai sprandines kepsnius su kauliuku. labai paprastai marinuojam tik su volcesterio padazu ir viskas net jokiu prieskoniu nededam o skonis super gaunasi
Mano brolis saslykus marinuoja su gira,aisku + prieskoniai,kas valge,labai gyre,pabandykit
QUOTE(Neryte @ 2008 09 05, 20:07)
Mano brolis saslykus marinuoja su gira,aisku + prieskoniai,kas valge,labai gyre,pabandykit
Įdomu,či matyt kaip ir mineralinis,burbuliukų dėka rūgimas būna
QUOTE(peledziuke @ 2005 03 09, 10:26)
ŽUVIES ŠAŠLYKAS
Jūros lydeka (gali būti ir kita stambi žuvis)
0,5 citrinos
200g rūkytų lašinių
2-3 pomidorai
2 svogūnai
druskos
Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, kepkite ant žarijų.
Jūros lydeka (gali būti ir kita stambi žuvis)
0,5 citrinos
200g rūkytų lašinių
2-3 pomidorai
2 svogūnai
druskos
Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, kepkite ant žarijų.
ar kas bandete?zadu lydeka taip kepti kazin ar skanu bus?
Merginos,HEEELP...Už pusatros savaitės tėčio jubiliejus.Kadangi su sese nutarėm kažką kept ant žarijų,nes tingisi prie puodų rūgt,labai ieškau ko nors įmantresnio.Šašlykai jau mirtinai nusibodę.Gal kuri žinot kokį "šedevrą " ar iš mėsos,ar iš žuvies,ar paukštienos ? Labai prašau padėti...
QUOTE(lututė @ 2008 10 17, 17:01)
Merginos,HEEELP...Už pusatros savaitės tėčio jubiliejus.Kadangi su sese nutarėm kažką kept ant žarijų,nes tingisi prie puodų rūgt,labai ieškau ko nors įmantresnio.Šašlykai jau mirtinai nusibodę.Gal kuri žinot kokį "šedevrą " ar iš mėsos,ar iš žuvies,ar paukštienos ? Labai prašau padėti...
gli daryti darzoviu verinukus is iv. darzoviu, pvz. prie ju kokios spandines iskepti... galit jei norit kreveciu saldykiukus suverti... labai skanu dziovinta slyva apvyniota sonines gabaliuku, zuvi, pvz. upetaki gali prikimsti i vidu zoleliu, imbieru, citrinos sultim, trumuti sviesto, ipjausti odele ir kepti ant lauzo... manau tikrai nemazai ideju cia temelei gali rasti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 04 11, 22:03)
Ir nereik jokio acto ar citrino rugsties . O tas mineralinis turi buti surus ar ne ???
Nereikia jokiu actu ir rugsciu! Norite naturalaus ir gero saslyko? Patariu: i indeli susidedate prieskonius: piprus, druska, tinka sviezi krapai ir kiti aromatiniai prieskoniai, viska uzpilate alyvuogiu aliejumi (padarote marinata) ir uzpilate supjaustyta mesa. Gerai butu rankomis "ismasazuoti". Marinuotis uztenka tiek laiko, kiek kurenasi saslykine:) Skanaus!
Papildyta:
QUOTE(vygamster @ 2008 10 18, 13:59)
Nereikia jokiu actu ir rugsciu! Norite naturalaus ir gero saslyko? Patariu: i indeli susidedate prieskonius: piprus, druska, tinka sviezi krapai ir kiti aromatiniai prieskoniai, viska uzpilate alyvuogiu aliejumi (padarote marinata) ir uzpilate supjaustyta mesa. Gerai butu rankomis "ismasazuoti". Marinuotis uztenka tiek laiko, kiek kurenasi saslykine:) Skanaus!
Papildymas: labai greitas budas marinuoti yra majonezas su prieskoniais, arba citrina - "pamasazavai" ir gali kepti po pusvalandzio! O prieskoniai labai geri yra Santa Maria, Saldva ir kiti misiniai saslykams, arba galima pasidaryti pacioms: druska, juodi pipirai, raudonelis, bazilikas, cesnakas, svogunas... betkokiu atveju gausis puikiai, tik negailekite aromatiniu prieskoniu:)
QUOTE(vygamster @ 2008 10 18, 14:05)
Nereikia jokiu actu ir rugsciu! <...>
mano marinato pagrindas dažniausiai būna aliejus+sojos padažas na ir žolelės, prieskoniukai ir pan.
Papildyta:
ir masažas, žinoma
Sveikutes. Turiu toki klausimuka.. Siandien uzsimarinavau kiaulienos kepsniukus (supjausciau kumpi, pamusiau ir isvoliojau "Prymat" marinate su aliejumi), rytoj juos kepsiu kepimo rankoveje. Tad dabar as nezinau kiek laiko mazdaug toj rankovej gali kepti? Gal galit atsakyti? Bent mazdaug.
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 20, 12:55)
Sveikutes. Turiu toki klausimuka.. Siandien uzsimarinavau kiaulienos kepsniukus (supjausciau kumpi, pamusiau ir isvoliojau "Prymat" marinate su aliejumi), rytoj juos kepsiu kepimo rankoveje. Tad dabar as nezinau kiek laiko mazdaug toj rankovej gali kepti? Gal galit atsakyti? Bent mazdaug.
viskas priklauso nuo kokio storumo supjaustei, kokio sviezumo mesa, tiksliau ar jauno gyvulio ar ne, vieni greitai iskepa ir buna sultingi, kiti ilgai ir vis tiek kietoki, sausoki buna...
mazdaug keps manau nuo 30 min. iki 1 val. jei mesos gabalas tai 1,5 - 2 val.