Gal kuri mamyte pades po savaites abiems su MB ispuola ilgai lauktos iseigines vienu metu (ko jau pora menesiu nebuvo) ir vakar sumastem, kad butu neblogai nuvykt i kaima pasisveciuot ir pakept saslyku. Bet saldymo kameroj tik serniena kaip ja uzmarinuot, kad saslykiukai butu tikrai skanus?
As jau planuoju pakeliui nusipirkt kokiu saslyku is parduotuves, kad nereiktu tusciais skrandziais vepsot i nevykusius sernienos saslykus
Kazkurioj temoj skaiciau, kad kefyras neblogai, o cia kazkur buvo mineta, kad nuo kefyro ir kvapas ir skonis nekoks, tai visiskai nebesumastau kaip geriau butu
QUOTE(bonda @ 2008 06 13, 14:59)
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse man labai patiko paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta o mesa tai buvo zveriena -sernas
QUOTE(sirdinga @ 2008 07 06, 13:21)
Gal kuri mamyte pades po savaites abiems su MB ispuola ilgai lauktos iseigines vienu metu (ko jau pora menesiu nebuvo) ir vakar sumastem, kad butu neblogai nuvykt i kaima pasisveciuot ir pakept saslyku. Bet saldymo kameroj tik serniena kaip ja uzmarinuot, kad saslykiukai butu tikrai skanus?
As jau planuoju pakeliui nusipirkt kokiu saslyku is parduotuves, kad nereiktu tusciais skrandziais vepsot i nevykusius sernienos saslykus
Kazkurioj temoj skaiciau, kad kefyras neblogai, o cia kazkur buvo mineta, kad nuo kefyro ir kvapas ir skonis nekoks, tai visiskai nebesumastau kaip geriau butu
As jau planuoju pakeliui nusipirkt kokiu saslyku is parduotuves, kad nereiktu tusciais skrandziais vepsot i nevykusius sernienos saslykus
Kazkurioj temoj skaiciau, kad kefyras neblogai, o cia kazkur buvo mineta, kad nuo kefyro ir kvapas ir skonis nekoks, tai visiskai nebesumastau kaip geriau butu
Gal tiks?
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse man labai patiko paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta o mesa tai buvo zveriena -sernas
QUOTE(Surfinija @ 2008 07 06, 23:09)
Gal tiks?
labai aciu nu bet jau as ir jau matyt beskaitynejant visur, akys pervargusios buvo kad nedemaciau, o skaityt tai skaiciau sita vieta
manau reiks pamegint, o tada ir parasysiu ar tiko
Aš šį savaitgalį marinavau vieną dalį šašlų su vynu, kitą su alum. Nežinau ar tokie receptukai jau buvo, todėl sorry, jei kartojuosi.
Draugai sakė,kad labai skanu ir negalėjo apsispręsti kurie skanesni
Draugai sakė,kad labai skanu ir negalėjo apsispręsti kurie skanesni
QUOTE(SuperBaba @ 2004 04 21, 19:54)
Savaitgali susiruoseme kepti saslykus, tai nusprendeme, kad kepsime marinuotus majoneze
Sakykit, kiek laiko uzmerkt juos majoneze? Ar para ne per daug?
Ir dar klausymelis. Dievinu saslyka su svogunais marinuotais acte. Kaip juos dar galima ismarinuoti taip pat skaniai, bet nenaudojant acto??
Sakykit, kiek laiko uzmerkt juos majoneze? Ar para ne per daug?
Ir dar klausymelis. Dievinu saslyka su svogunais marinuotais acte. Kaip juos dar galima ismarinuoti taip pat skaniai, bet nenaudojant acto??
parasysiu svoguniukams skaniems receptuka...gal jau kas rase cia tada sorry.
svogunus supjaustome plonais ziedais.isskirstome ziedukus.nuplikome porai min. karstu vandeniu.nusunkiame ir uzdedam megstamo kecupo. labai skanu,pabandykit
as atradau nauja marinata sprandines kepsniams - aliejus, pomidoru pasta, cesnakas, citrinos sultys, medus, astrus pipiriukai, grill'io prieskoniai r megstami mesos prieskoniai niam niam. savaitgali vaziuojam prie ezeru tai reiks maut i parde mesos pirkti ir marinuoti
QUOTE(bonda @ 2008 06 13, 15:59)
O mes isbandem saslyka marinuota pomidoru sultyse man labai patiko paskui pamasciau, kad gal netgi darzoviu sultyse butu dar geriau aisku mesa buvo ir su prieskoniais ismaisyta, ir svogunu ipjaustyta o mesa tai buvo zveriena -sernas
Kaip zadejau tai irgi pabandziau pomidoru sultyse. Skonis tai patiko, tik gal per mazai as ta mesyte marinavau, nes saslykai gavosi truputuka kietesni nei kiaulienos bet valgyt buvo galima, o ypac MB tai pagrinde sernienos saslus valge, nes jam tai labai jie patiko.
Aciu mergaites jums visoms, kurios dalijates informacija, nes jusu deka suzinojau daug ko naujo kaip ir ka gaminti, ir vis dazniau pavyksta savo busima vyra virtuveje nustebinti
QUOTE(sirdinga @ 2008 07 06, 13:21)
Gal kuri mamyte pades po savaites abiems su MB ispuola ilgai lauktos iseigines vienu metu (ko jau pora menesiu nebuvo) ir vakar sumastem, kad butu neblogai nuvykt i kaima pasisveciuot ir pakept saslyku. Bet saldymo kameroj tik serniena kaip ja uzmarinuot, kad saslykiukai butu tikrai skanus?
As jau planuoju pakeliui nusipirkt kokiu saslyku is parduotuves, kad nereiktu tusciais skrandziais vepsot i nevykusius sernienos saslykus
Kazkurioj temoj skaiciau, kad kefyras neblogai, o cia kazkur buvo mineta, kad nuo kefyro ir kvapas ir skonis nekoks, tai visiskai nebesumastau kaip geriau butu
As jau planuoju pakeliui nusipirkt kokiu saslyku is parduotuves, kad nereiktu tusciais skrandziais vepsot i nevykusius sernienos saslykus
Kazkurioj temoj skaiciau, kad kefyras neblogai, o cia kazkur buvo mineta, kad nuo kefyro ir kvapas ir skonis nekoks, tai visiskai nebesumastau kaip geriau butu
pries ka nors darant su serniena as ja per nakty pamirkau acto marinate o paskuj viskas tas pats kaip su kiauliena man atrodo labai geri saslai butu
QUOTE(Saitana @ 2008 06 12, 09:18)
Atrodo perskaiciau viska Gal neradau
Kaip kepate jautiena ant zariju Kaip reikia padaryti,kad ji butu minksta ir ne sausa Valgiau ne karta kelionese,bet pati niekad nesu darius
Kaip kepate jautiena ant zariju Kaip reikia padaryti,kad ji butu minksta ir ne sausa Valgiau ne karta kelionese,bet pati niekad nesu darius
kad jautiena butu minksta reikia kepti ispjova, kuri be proto dabar kainuoja arba dar neblogai gaunasi nugaine, jei ne visai seno gyvulio, o siaip tai sunku padaryt, kad jautiena butu minksta. Troskinti ja reikia. Arba bandyt visas tas minkstinancias druskas ir kitas chemines gudrybes.
Skaičiau kol žvėriškai užsimaniau valgyti
Mes gamtoje visada kepame šašlykus ir "medžiotojų kepsnius".Tereikia ant folijos papjaustyti bulves riekelemis,svogunu , lašinukų ar dešros riebios rūkytos,padažų kokių megstate,vėl bulvių,morkų...na pagal fantazija..ir uzlankstyti folija kaip vokeli , o tuomet i žarijas.Skanu,sotu tik saugoti , kad neprasidurtų folija nes apdegs.
Šašlykus marinuoju(apie 1,5kg) su kokiais trimis šaukštais majonezo,pilu mineralinio ir dar ispaudžiu viena citriną,supjaustau 3 didelius svogūnus,truputis pipiriukų,druskos.Nuo mineralinio su majonezu mėsytė būna minkšta ir sultinga..niam niam.Po to atskirai dar pamarinuoju svogūniukus.Taipat su citrina,alyvų aliejaus(galima paprasto),vandenuko,druskos,cukraus,pipiriuku vos vos.Paprastai ragauju.Turi būti saldžiai rūgštu
Papildyta:
esu valgiusi tik mes dėjome šiuos kotletukus į bandeles su sezamu.Na,panašiai kaip hamburgeriai gavosi , nes kas salotų kas svogųniukų marinuotų dar į vidų prisidėjo.Įdomiau ir tikrai skanu
Mes gamtoje visada kepame šašlykus ir "medžiotojų kepsnius".Tereikia ant folijos papjaustyti bulves riekelemis,svogunu , lašinukų ar dešros riebios rūkytos,padažų kokių megstate,vėl bulvių,morkų...na pagal fantazija..ir uzlankstyti folija kaip vokeli , o tuomet i žarijas.Skanu,sotu tik saugoti , kad neprasidurtų folija nes apdegs.
Šašlykus marinuoju(apie 1,5kg) su kokiais trimis šaukštais majonezo,pilu mineralinio ir dar ispaudžiu viena citriną,supjaustau 3 didelius svogūnus,truputis pipiriukų,druskos.Nuo mineralinio su majonezu mėsytė būna minkšta ir sultinga..niam niam.Po to atskirai dar pamarinuoju svogūniukus.Taipat su citrina,alyvų aliejaus(galima paprasto),vandenuko,druskos,cukraus,pipiriuku vos vos.Paprastai ragauju.Turi būti saldžiai rūgštu
Papildyta:
QUOTE(xxxita @ 2007 11 25, 00:19)
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
esu valgiusi tik mes dėjome šiuos kotletukus į bandeles su sezamu.Na,panašiai kaip hamburgeriai gavosi , nes kas salotų kas svogųniukų marinuotų dar į vidų prisidėjo.Įdomiau ir tikrai skanu
gal žinote, kaip kepti pievagrybius kepsninėje? kaip juos marinuoti? ar nereikia???
labai noriu savaitgalį išbandyt
labai noriu savaitgalį išbandyt
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 12, 20:56)
gal žinote, kaip kepti pievagrybius kepsninėje? kaip juos marinuoti? ar nereikia???
labai noriu savaitgalį išbandyt
labai noriu savaitgalį išbandyt
prekibos centruose yra pirkti marinuotu