Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(jolaxus @ 2008 06 17, 17:14)
va va, nebloga mintis thumbup.gif Yra tokios berods iš Cido serijos daržovių sultys, kurias aš ir taip mėgstu, aštrios tokios, sakyčiau gal visai tiktų šašlykui g.gif

sitas cido ir turejau omenyje thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kepiau saslykus marinuotus kefyre.Visai nepatiko,visa laime,puse mesos buvau su mineraliniu palikus,pabandymui.Su kefyru ir skonis ir kvapas schmoll.gif ,sakau gal ne taip ka padariau? g.gif
Su mineraliniu marinuoti thumbup.gif gavosi.
Atsakyti
ne, su kefyru- kaka! kitasyk su naturaliu jogurtu pabandyk, na ir prieskoniu, aisku. man labai patiko!
Atsakyti
Aš va niekaip nesuprantu, kokio bieso jūs su tuo majonezu marinuojat g.gif Taigi majonezo pagrindinės dalys yra aliejus, actas, cukrus ir garstyčios unsure.gif Na, dar kiaušinių milteliai ir milijonai konservantų, kurių nesuprantu kam reikia marinatui??? O aliejaus, acto (arba citrinos sulčių), cukraus ir garstyčių juk galit įdėt atskirai?? Tai kokia čia logika tame majoneze mirkyt?? Brrr... net nukrato nuo tos minties- mėsa mirkyta majoneze blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 06 25, 10:04)
Aš va niekaip nesuprantu, kokio bieso jūs su tuo majonezu marinuojat g.gif  Taigi majonezo pagrindinės dalys yra aliejus, actas, cukrus ir garstyčios unsure.gif Na, dar kiaušinių milteliai ir milijonai konservantų, kurių nesuprantu kam reikia marinatui??? O aliejaus, acto (arba citrinos sulčių), cukraus ir garstyčių juk galit įdėt atskirai?? Tai kokia čia logika tame majoneze mirkyt?? Brrr... net nukrato nuo tos minties- mėsa mirkyta majoneze blink.gif

galima netureti visu ingridientu namie, o cia imetei sauksta majonezo, prieskoniu ir mesyte pamarinuota wink.gif
Atsakyti
Mums labai patiko karka pjaustyta gabalais kaip kepsnys,viduri lieka nedidelis kaulas, pamarinuoji ir mmmmm..... tongue.gif labai skanu yra pirkti iki parduotuveje.
Atsakyti
mes tai pajustom dideliais gabalais svogunus,i juos dedam nemazai druskos ir triname rankomis kol atsiranda sultys.tada sudedame mesyte ir ivairiausius prieskoniu-cia jau pagal skoni.bet svoguniuku turi buti daug,tada labai minksta mesyte gaunasi.tikiuosi,kad supratot tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Again @ 2008 06 28, 22:27)
mes tai pajustom dideliais gabalais svogunus,i juos dedam nemazai druskos ir triname rankomis kol atsiranda sultys.tada sudedame mesyte ir ivairiausius prieskoniu-cia jau pagal skoni.bet svoguniuku turi buti daug,tada labai minksta mesyte gaunasi.tikiuosi,kad supratot tongue.gif

po to kepat su tais svogunais? ar tik mesyte?
Atsakyti
aš vakar kepiau sprandinę, marinuotą su svogūnais (jų reikia tiek, kiek ir mėsos), krapais, petražolėm ir pipirais, o likus porai valandų iki kepimo dar užbėriau druskos. kepiau orkaitėj, bet vistiek gavos labai skaniai thumbup.gif kitą kartą kepsim ant žarijų thumbup.gif
Atsakyti
Noriu ir aš pasidalinti savo patirtimi ruošiant įvairius kepsnius smile.gif

Šios vasaros atradimas - Lašiša ant grotelių. Ruošiu labai paprastai:
1)lašiša, druska, pipirai, krapai/provanso žolelių mišinys
2)lašiša, SantaMaria marinatas

Šašlykus marinuoju įdedama įvairių prieskonių arba specialiai kepsniams ar šašlykams ir būtinai pilu aliejaus, gerai išmaišau, uždengus pakratau. Po tokio "masažiuko" su aliejumi mėsytė būna minkšta.

Tik dabar vis dažniau lašiša nei mėsytę kepam, nes kažkaip skaniau ir lengvesnis maistas...

Būtinai prie šašlykų ar kepsnių svoguniukai (marinuoti pačios) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Just4Fun @ 2008 07 01, 17:00)


Būtinai prie šašlykų ar kepsnių svoguniukai (marinuoti pačios)  thumbup.gif

su actu marinuoji?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 07 01, 22:06)
su actu marinuoji?


Ne visada, kartais su citrinos sultimis ar rūgštimi. Bet viska vis tik skiedžiu vandeniu ir žinoma dedu truputi druskos ir cukraus. Kartais dar krapu sviežių. mirksiukas.gif
Atsakyti