mes tai saslykus marinuojam taip,mesyte supjaustom gabaliukais,ipjaustom svoguniuku, pabarstom saslyku arba barbeqiu prieskoniais idedam druskos siek tiek idedam majonezo is akies ir kario milteliu uzbarstom,viska ismakaluojam ir kokias 3d marinuojam,labai skani mesyte buna,o karis priduoda siek tiek astrumo ir indisko skonio, va viska darau kaip ir daugelis tik kario nemazai dedu, mesyte minksta buna Skanaus !
QUOTE(Asta @ 2008 04 14, 21:21)
Tinka
dekui. Savaitgali bandysim
Planuoju sausa marinata (tik prieskoniai ir citrinos), bet kazkur lyg ir skaiciau, kad kazko dadeti reikia, nes mentes mesa pokiete buna? Kaip ten is tikruju?
QUOTE(TUSINA @ 2008 04 14, 18:36)
sakykit, ar mente tinka saslykams daryti? cia Airijoje ji pigiausia.....
Tinka,as Londone irgi sita mesyte saslykams perku bet as ja su majonezu marinuoju tai ji minksta buna
Tai po to reikia išmaišyt?
sveikos, savaitgalį išbandžiau dar vieną patiekalą kepamą ant grotelių.
Reikes- kiaulienos sprandines arba karbonadines mesos, prieskoniu pagal fantazija, aliejaus, siek tiek majonezo, cesnako, kmynu
supjaustom mesa kaip karbonadams, truputi pamusam , bet nedarykit plonu gabaliuku, cia ne keptuvei.
supjaustot 2 cesnakus smulkiai, dedat kmynu, raudonelio, pipiru, ir dar visokiu prieskoniu pagal fantazija, pilat aliejaus, na kokia puse stiklines i prieskoniu misini. Viska gerai sutrinant su saukstu-kad siek tiek cesnakas paleistu sultis, bet spausti jo nereikia, ir pilat visa ta reikala ant mesos gabaliuku.
Gerai ismaisot. Mesa turi buti slapia nuo aliejaus, todel jei jo mazai- dapilate. Paliekat kokiai 1-2 valandoms uzdengus, dar kas megsta i ta reikala idekit kelis saukstus gero majonezo- rekomenduoju Hellmanns.
Issimarinavusia mesa dedate ant groteliu ir kepate. GAunasi neriebu, skanu. Prie mesos panasiai siulau pasimarinuoti darzoviu- cukinijos, baklazano, pievagrybiu. Irgi kepti ant folijiniu groteliu, buna maksimose su skylutemis tokios. pPidedi darzoviu i jas, uzdedi ant mesos groteliu ir kepi.
Tikiuosi aiskiai parasiau:)
n.b Netgi vaikas valge tokia mesyte
skanaus
Reikes- kiaulienos sprandines arba karbonadines mesos, prieskoniu pagal fantazija, aliejaus, siek tiek majonezo, cesnako, kmynu
supjaustom mesa kaip karbonadams, truputi pamusam , bet nedarykit plonu gabaliuku, cia ne keptuvei.
supjaustot 2 cesnakus smulkiai, dedat kmynu, raudonelio, pipiru, ir dar visokiu prieskoniu pagal fantazija, pilat aliejaus, na kokia puse stiklines i prieskoniu misini. Viska gerai sutrinant su saukstu-kad siek tiek cesnakas paleistu sultis, bet spausti jo nereikia, ir pilat visa ta reikala ant mesos gabaliuku.
Gerai ismaisot. Mesa turi buti slapia nuo aliejaus, todel jei jo mazai- dapilate. Paliekat kokiai 1-2 valandoms uzdengus, dar kas megsta i ta reikala idekit kelis saukstus gero majonezo- rekomenduoju Hellmanns.
Issimarinavusia mesa dedate ant groteliu ir kepate. GAunasi neriebu, skanu. Prie mesos panasiai siulau pasimarinuoti darzoviu- cukinijos, baklazano, pievagrybiu. Irgi kepti ant folijiniu groteliu, buna maksimose su skylutemis tokios. pPidedi darzoviu i jas, uzdedi ant mesos groteliu ir kepi.
Tikiuosi aiskiai parasiau:)
n.b Netgi vaikas valge tokia mesyte
skanaus
si savaitgali laukia susitikimas su anyta sode-tai visos akys isvarvejo kol prisiskaiciau visko ir nusprendziau sprandine pamarinuot taip;sprandine ir malti svogunai lygiom dalim plius pora citrinu sulciu ir aisku pipiriukai lauro lapas ,cesnako truputi,kmynu,druskos ir cukraus truputuka jei nenunuodysiu uosves parasysiu rezultatus
QUOTE(astukas111 @ 2008 05 09, 11:11)
si savaitgali laukia susitikimas su anyta sode-tai visos akys isvarvejo kol prisiskaiciau visko ir nusprendziau sprandine pamarinuot taip;sprandine ir malti svogunai lygiom dalim plius pora citrinu sulciu ir aisku pipiriukai lauro lapas ,cesnako truputi,kmynu,druskos ir cukraus truputuka jei nenunuodysiu uosves parasysiu rezultatus
laukiam atsiliepimu is uosvies ir pacios!
QUOTE(astukas111 @ 2008 05 09, 12:11)
si savaitgali laukia susitikimas su anyta sode-tai visos akys isvarvejo kol prisiskaiciau visko ir nusprendziau sprandine pamarinuot taip;sprandine ir malti svogunai lygiom dalim plius pora citrinu sulciu ir aisku pipiriukai lauro lapas ,cesnako truputi,kmynu,druskos ir cukraus truputuka jei nenunuodysiu uosves parasysiu rezultatus
sveika, jei kepsi toki reikala ant groteliu butinai dek aliejaus, jis kepant neleidzia mesai susvilti ir ji lieka minksta, bet nereibi
QUOTE(ita2 @ 2008 05 09, 16:40)
sveika, jei kepsi toki reikala ant groteliu butinai dek aliejaus, jis kepant neleidzia mesai susvilti ir ji lieka minksta, bet nereibi
o as manau, kad nuo sprandines uzteks riebaliuko ir suvilgis mesa
QUOTE(ita2 @ 2008 05 09, 10:13)
sveikos, savaitgalį išbandžiau dar vieną patiekalą kepamą ant grotelių.
Reikes- kiaulienos sprandines arba karbonadines mesos, prieskoniu pagal fantazija, aliejaus, siek tiek majonezo, cesnako, kmynu
Tikiuosi aiskiai parasiau:)
n.b Netgi vaikas valge tokia mesyte
skanaus
Reikes- kiaulienos sprandines arba karbonadines mesos, prieskoniu pagal fantazija, aliejaus, siek tiek majonezo, cesnako, kmynu
Tikiuosi aiskiai parasiau:)
n.b Netgi vaikas valge tokia mesyte
skanaus
Bandysiu ir aš šiandien tokią mėsytę pagamint.Nes tik dabar sužinojau,kad vakare bus dedukų ir močiučių antplūdis,tai galvoju spėsiu pamarinuot mėsytę tik norėjau jūsų paklaust ar verta dar kokių ryžių prie jos daryt ar gal bulvių folijoj keptų irgi ant laužo
as siandien vakarienei patiekiau vakaryksti eksperimenta.marinavau sonkauliukus kiaulienos ir vistu kulseles su vilniaus pikantisku majonezu (butelyje jis buna).Ispaudziau puse citros sulciu,prieskoniu ,druskos,svogunai,garstycios.marinavau viena para.mesa buvo super minksta ir super skani