O mes gaminam pikantiskus sparnelius :
reikia 1-1.5 kg. sparneliu,2-3 s. medaus,3-4 s. sojos padazo,3 skilteliu cesnako,1 s. cili pipiru. Sparnelius istrinti su medaus,soju,prieskoniu, misiniu ir marinuoti per nakti.O tada jau kepti orkaiteje arba ant groteliu.Prie ju tinka toks padazas : 100 gr. majonezo,50 gr. tomato,cesnaku,1 s. soju padazo,1 s.citrinos sulciu.
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
QUOTE(xxxita @ 2007 11 24, 22:19)
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
idomus receptas... atsilus orams reiks gal isbandyti
QUOTE(xxxita @ 2007 11 28, 11:04)
Neryte, si recepta savaitgali andziau kepti keptuvej su nedaug aliejaus kaip kotletus. gavosi super.. dar jei kepsi ant groteliu patariu kelis kart vidury kepimo uzpurksti alaus is butelio ant groteliu- neussvyla ir duoda dar pikantiskesni skoni
mes irgi mesyte visad aluciu paslakstom
Sveikutės,
Žinau, kad šašlykai marinuojami tik su žalumynais (čiobrelis, lyg raudonėlis....). Gal žinot tiksliau kokie ir kokiomis proporcijomis dedama?
Žinau, kad šašlykai marinuojami tik su žalumynais (čiobrelis, lyg raudonėlis....). Gal žinot tiksliau kokie ir kokiomis proporcijomis dedama?
O aš vakar vakare marinavau šašlus su aliejumi, pyliau truputį acto gryno, pridėjau daug svogūnų. Čia kažkur rašė kad turi atsirast skystimo , bet man per naktį jo neatsirado.
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?
QUOTE(nerkasa @ 2008 01 10, 11:06)
O aš vakar vakare marinavau šašlus su aliejumi, pyliau truputį acto gryno, pridėjau daug svogūnų. Čia kažkur rašė kad turi atsirast skystimo , bet man per naktį jo neatsirado.
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?
Tik dar skanesni bus
Man skaniausi saslykai marinuoti su majonesu ir prieskoniais. Minksti iskepa ir skonis .
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".
QUOTE(ruzilona @ 2008 02 21, 21:41)
Man skaniausi saslykai marinuoti su majonesu ir prieskoniais. Minksti iskepa ir skonis .
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".
bet actas nelabai sveika, geriau su majonezu, pomidoru padazu, mineraliniu, kefyru ir pan.
Parasysiu as irgi kaip marinuoju........maciau yra panasiu bet vistiek ne tokie
Tai va mesyte supjaustome gabaliukais, mes dazniausiai sprandine su kumpiu maisome per pus, supjaustome svogunus ziedais, viska dedame i puoda , uzpilame stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu kad apsemtu, as laikau2-3valandas, tada nupilu mineralini, saslyku prieskoniu, pipiru ir cili pipiru pagal skoni, labai minksti ir skanus gaunasi
O vistiena kaip ir daugelis turbut marinuoju su majonezu , arba su majonezu ,-pomidoru padazu, arba su rugpieniu irgi labai skanu
Tai va mesyte supjaustome gabaliukais, mes dazniausiai sprandine su kumpiu maisome per pus, supjaustome svogunus ziedais, viska dedame i puoda , uzpilame stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu kad apsemtu, as laikau2-3valandas, tada nupilu mineralini, saslyku prieskoniu, pipiru ir cili pipiru pagal skoni, labai minksti ir skanus gaunasi
O vistiena kaip ir daugelis turbut marinuoju su majonezu , arba su majonezu ,-pomidoru padazu, arba su rugpieniu irgi labai skanu
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 22, 14:29)
bet actas nelabai sveika, geriau su majonezu, pomidoru padazu, mineraliniu, kefyru ir pan.
tai kad juo retai ir naudojuosi. Cia tik kai netiketai sugalvojam kept saslykus ir laukt neber ko
O su kefyru, mineraliniu - niekada nebandziau. reiks bandyt.