Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

O mes gaminam pikantiskus sparnelius :
reikia 1-1.5 kg. sparneliu,2-3 s. medaus,3-4 s. sojos padazo,3 skilteliu cesnako,1 s. cili pipiru. Sparnelius istrinti su medaus,soju,prieskoniu, misiniu ir marinuoti per nakti.O tada jau kepti orkaiteje arba ant groteliu.Prie ju tinka toks padazas : 100 gr. majonezo,50 gr. tomato,cesnaku,1 s. soju padazo,1 s.citrinos sulciu.
thumbup.gif
Atsakyti
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis ju misinys lygiai puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia ax.gif
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(xxxita @ 2007 11 24, 22:19)
Noriu pasiulyti "nesaslykini" recepta kuri jau keli metai darau ir visiems atsivalgiusiems salsyku labai patinka. Taigi reikes:
1 kg maltos mesos- dazniausiai naudoju kiauliena-jautiena per puse
daug petrazoliu- gera sauja, tiek pat svogunu laisku ir krapu. ZAlumynus supjaustyti -turi gausis  ju misinys lygiai  puse mesos kiekio. Nezainau ar aiskiai parasiau cia  ax.gif
taigi-i mesa dedame druskos ir siek tiek pipiru, ir sumaisome su smulkiai pjaustytasi zalumynais. jokiu kiausiniu ir dziuveseliu!
formuojame slapiomis rankomis  pailgus celepino formos kotletukus, dedame ant groeliu ir kepame kol graziai apskrus. Viduryje kepimo patariu atidaryt groteles(cia tam atvejui jei jos pilnai pridetos) ir apsukt kotletukus kad apkeptu tos ju dalys kurios lietesi su kitais kotletukais). Iskepa greitai, zalumynai duoda specifini skoni. Neriebu greita gana pikantiska. Mes juos vadiname kebabais.
Skanaus

bigsmile.gif idomus receptas... atsilus orams reiks gal isbandyti
Atsakyti
Neryte, si recepta savaitgali andziau kepti keptuvej su nedaug aliejaus kaip kotletus. gavosi super.. dar jei kepsi ant groteliu patariu kelis kart vidury kepimo uzpurksti alaus is butelio ant groteliu- neussvyla ir duoda dar pikantiskesni skoni tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxita @ 2007 11 28, 11:04)
Neryte, si recepta savaitgali andziau kepti keptuvej su nedaug aliejaus kaip kotletus. gavosi super.. dar jei kepsi ant groteliu  patariu  kelis kart vidury kepimo uzpurksti alaus is butelio ant groteliu-  neussvyla ir duoda dar pikantiskesni skoni tongue.gif

mes irgi mesyte visad aluciu paslakstom cool.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Žinau, kad šašlykai marinuojami tik su žalumynais (čiobrelis, lyg raudonėlis....). Gal žinot tiksliau kokie ir kokiomis proporcijomis dedama?
Atsakyti
O aš vakar vakare marinavau šašlus su aliejumi, pyliau truputį acto gryno, pridėjau daug svogūnų. Čia kažkur rašė kad turi atsirast skystimo , bet man per naktį jo neatsirado.
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?
Atsakyti
QUOTE(nerkasa @ 2008 01 10, 11:06)
O aš vakar vakare marinavau šašlus su aliejumi, pyliau truputį acto gryno, pridėjau daug svogūnų. Čia kažkur rašė kad turi atsirast skystimo , bet man per naktį jo neatsirado.
Gal nieko jei taip pastovės iki šeštadienio? Gal nieko neatsitiks?


Tik dar skanesni bus thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man skaniausi saslykai marinuoti su majonesu ir prieskoniais. Minksti iskepa ir skonis thumbup.gif.
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".
Atsakyti
QUOTE(ruzilona @ 2008 02 21, 21:41)
Man skaniausi saslykai marinuoti su majonesu ir prieskoniais. Minksti iskepa ir skonis thumbup.gif.
Su actu, prieskoniais ir svogunu pjaustytu pradejau daryti tai irgi skanu, beje su actu greiciau "issimarinuoja".

bet actas nelabai sveika, geriau su majonezu, pomidoru padazu, mineraliniu, kefyru ir pan.
Atsakyti
Parasysiu as irgi kaip marinuoju........maciau yra panasiu bet vistiek ne tokie biggrin.gif
Tai va mesyte supjaustome gabaliukais, mes dazniausiai sprandine su kumpiu maisome per pus, supjaustome svogunus ziedais, viska dedame i puoda , uzpilame stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu kad apsemtu, as laikau2-3valandas, tada nupilu mineralini, saslyku prieskoniu, pipiru ir cili pipiru pagal skoni, labai minksti ir skanus gaunasi
O vistiena kaip ir daugelis turbut marinuoju su majonezu , arba su majonezu ,-pomidoru padazu, arba su rugpieniu irgi labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 22, 14:29)
bet actas nelabai sveika, geriau su majonezu, pomidoru padazu, mineraliniu, kefyru ir pan.

tai kad juo retai ir naudojuosi. Cia tik kai netiketai sugalvojam kept saslykus ir laukt neber ko mirksiukas.gif
O su kefyru, mineraliniu - niekada nebandziau. reiks bandyt.
Atsakyti