Mano šio svaitgalio atradimas - Kalakuto kulšies šašlykai.
: minkšta ir neriebi mėsytė. O marinavau labai paprastai: Pirkau atįaldytas kalakuto kulšis (su kaulu ir oda). Kaulus ir odą nupjoviau, mėsytę supjausčiau gabalais. Ir marinavau su majonezu ir Avokado Arabiškais prieskoniais (jie man gerą kvapą labai turi). Viską išmaišiau, palaikiau parą ir kepėm ant laužo.
Patiko tai, kad mėsa minkšta, nesausa ir neperriebi. (Kiauliena man nebelabai kažkaip
:
Beje, ar kepat kas ant laužo jautieną? Ar įmanoma ją padaryti minkštą?
Papildyta:Ir dar, kam atsibodo mėsytė - skanus dalykas - bulvės su įdaru:
Imam dydeles bulves. nupjaunam jas, išpjaunam didelę duobutę viršuje, dedam pjaustytus pievagrybius, galima paprikos, svogūno ir kt. pagal skonį. Tada dedam šiek tiek sviesto ir prieskonių ir syvyniojam į foliją (apvyniojam kelis kartus). Tada dedam į laužą. Kepam kažkiek laiko
tiksliai nepasakysiu. Likučius bulvių irgi galim suvynioti į voliją, su trupučiu sviesto.
Sekantį kartą bandysim daryti ir kokį kitokį daržovių apkepą ant laužo. Mėsa jau pabodusi, o va daržovės - faina.