Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(Emm @ 2007 07 16, 15:58)
Noriu pasiūlyti labai skanų receptą, kai atsibosta šašlykai. Bent jau mums įpusėjus vasarai jie gerokai pabosta. O gi perpjaunate išplautą bulvę, įdedate gabaliuką šoninės, pabarstot krapų, svogūnų laiškų, uždedate kitą pusę bulvės, susukate į foliją ir kepate žarijose. mmmmmm kaip skanu.




Tik pamiršau pasakyti, kad šoninė turi būti rūkyta. ax.gif
Atsakyti
mes labai paprastai marinuojam saslyka-su majonezu ir pomidoru padazu...

sestadieni kepem vistienos saslykus,tai is vakaro sumarinavau taip: vistyte gabaliukais supjausciau, dejau 2indelius majonezo(po 200g rodos),pyliau 0,5l stiklainiuka pomidoru padazo, dejau pakeli prieskoniu-tiesa,prieskonius sudejom likus keliom valandom iki kepimo,nes savuosius saslykinius kazkur kelionej praganem,tai kita idena atvaziuodami draugai atveze vistienos prieskoniu...

valgytoju buvo 8,tai gal ir po mazokai buvo,bet uzteko.. thumbup.gif
Atsakyti
Jei tik spėju, šašlykus visada marinuoju pati. Perku kumpio gabalą su kauliuku (sprandinė tiktų labiau, bet vaikai nemėgsta), supjaustau nedideliais gabaliukais, padruskinu, dedu įvairių prieskonių (žvėrienos, arba šašlykų, arba kaukazietiškų), būtinai čili miltelių, kartais česnako, pilu aliejaus šlakelį ir minkau rankomis, kad įsigertų. Jei reikia greitai padaryti, tai pilu gazuoto mineralinio vandens (nuo jo greit suminkštėja mėsa). O tada išvykon ir kepam. O svogūnus galima greitai išmarinuoti nuplikius karštu vandeniu ir užpylus acto ir Spraito. Pakratai ir svogūnėlai jau išsimarinavę. Taip, kad nėra reikalo iš vakaro ruošti šašlykų, galima greit susiorganizuoti. Mineralinio vandens iš vakaro nepilčiau, nes šašlykai gaunasi per minkšti, man tokie nepatinka.
Atsakyti
Mano šio svaitgalio atradimas - Kalakuto kulšies šašlykai. thumbup.gif: minkšta ir neriebi mėsytė. O marinavau labai paprastai: Pirkau atįaldytas kalakuto kulšis (su kaulu ir oda). Kaulus ir odą nupjoviau, mėsytę supjausčiau gabalais. Ir marinavau su majonezu ir Avokado Arabiškais prieskoniais (jie man gerą kvapą labai turi). Viską išmaišiau, palaikiau parą ir kepėm ant laužo.
Patiko tai, kad mėsa minkšta, nesausa ir neperriebi. (Kiauliena man nebelabai kažkaip schmoll.gif:

Beje, ar kepat kas ant laužo jautieną? Ar įmanoma ją padaryti minkštą?
Papildyta:
Ir dar, kam atsibodo mėsytė - skanus dalykas - bulvės su įdaru:
Imam dydeles bulves. nupjaunam jas, išpjaunam didelę duobutę viršuje, dedam pjaustytus pievagrybius, galima paprikos, svogūno ir kt. pagal skonį. Tada dedam šiek tiek sviesto ir prieskonių ir syvyniojam į foliją (apvyniojam kelis kartus). Tada dedam į laužą. Kepam kažkiek laiko biggrin.gif tiksliai nepasakysiu. Likučius bulvių irgi galim suvynioti į voliją, su trupučiu sviesto.

Sekantį kartą bandysim daryti ir kokį kitokį daržovių apkepą ant laužo. Mėsa jau pabodusi, o va daržovės - faina.
Atsakyti
QUOTE(Hun @ 2007 07 06, 13:29)
Gal zinote kur Kaune butu galima nusipirkti SKANIU gatavu (marinuotu) saslyku 4u.gif Gal taip pat zinote ir kainyte 4u.gif  4u.gif



Šalia Topolio yra mėsinė ten visada perkame šašlykus tik šeštadienio vakare būna jau išpirkti,mes mėgstam pagraužti kauliukus tai perkam šonkaulių ,būna ir vištienos ,ir sprandinės bigsmile.gif
Atsakyti
Man i sezono pabaiga visi tie shashlykai, kepsniai ir pan. jae nelabai praeina smile.gif Tai mes kepam suri - Zanavyku ar kitoki varshkes suri. Uztenka jam kokiu 5 min. tai galite ant pacio galo deti - iskepus deshroms ir shashlams. Supjaustom suri per puse ishilgai ir ir dar i 2 dalis, viso gaunasi 4 kepsniukai ir ant groteliu. Niam niam. Dar galima bulve folijoj - bulve i 4-5 dalis, mesos kokios turit po ranka (tik ne zalios) - galima s.ar k. rukymo sonine, desreliu ar pan., svoguno, paprikos t.t. ir kepti ant groteliu folijoje susuktus. Pagardinam ishkepus kecupu, sviestu, majonezu, kaip kam tinka ir patinka.
Papildyta:
Oj, maciau panasus receptukas apie bulves jau buvo blush2.gif
Atsakyti
O jeigu aš svogūnus su citrina (čia kaip garnyrą) pasiruošiu iš vakaro ir padėsiu į šaldytuvą jiems nieko neatsitiks? g.gif
Atsakyti
Užmarinavau kiaulienos nugarinę su mineraliniu, rytoj bandysim kas gausis unsure.gif Tik man įdomiai pasirodė kad kai užpyliau tai suputojo taip baisingai o po to tai jokių burbuliukų nebesimatė g.gif Toks vaizdas kad tie burbulai dingo per sekundę unsure.gif Užpyliau su Vytautu, nes kitokio gazuoto IKI nebuvo doh.gif
Atsakyti
Man tai skaniausi mano pačios daryti šašlykai ax.gif
Kiaulienos sprandinė supjaustyta gabaliukais, dedu paprasčiausių šašlykų prieskonių, daug svogūnų pjaustytų ir daug citrinos taip pat pjaustytos ir palaikau per naktį arba jei tą pačią dieną tai kiek išeina ir gaunasi thumbup.gif
Paprasta ir labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
Proporcijos tai visai iš akies ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos. Neseniai išbandėm šašlykus su sojos ir garstyčių marinatu. Skanu nerealiai. 2 kg. kiaulienai (geriausia sprandinė) reikia indelio garstyčių, svogūnų, sojos padažo ir "Santa Marijos" prieskonių šašlykams thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaK @ 2007 08 26, 12:06)
Sveikos, mamos. Neseniai išbandėm šašlykus su sojos ir garstyčių marinatu. Skanu nerealiai. 2 kg. kiaulienai (geriausia sprandinė) reikia indelio garstyčių, svogūnų, sojos padažo ir "Santa Marijos" prieskonių šašlykams  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ir a6 naudoju SANTA MARIJOS prieskonius 6a6lykams, daug skaniau gaunasi thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man super su mineraliniu. Geriausia Vytauto mineralinis, tiesiog uzpilti, ideti krapu ir druskos su pipiriukais ir viskas. Skanumelis neispasakytas smile.gif
Atsakyti