gal galit panasiai pasakyt kiek pirkti kilogramu vistienos krutineles,saslikams 12zmoniu<>?
QUOTE(gvidaa @ 2007 06 19, 15:51)
gal galit panasiai pasakyt kiek pirkti kilogramu vistienos krutineles,saslikams 12zmoniu<>?
na kiek reikia tai as nezinau, tik norejau paklausti kaip marinuosite si ta mesa. Nes man ji atrodo tokia sausa. Kai anksciau darydavau saslikus is vistienos, tai as tiesiog apipjaustydavau kulseles.
lyg esu viena ausim girdėjusi, kad panašiam patiekalui skaičiuojam 300 g vienai porcijai viena ausis girdėjo, dabar klausimas ar atmintis tesingai atgamino
Aš perku jau išdarinėtą krūtinėlę. Tai ją sudaro 2 puselės, 1 tikrai pakanka 1 žmogui.
Marinuoju labai paprastai, daug česnako, vištienos prieskonių, viską užpilu majonezu ir palaikau per naktį. Gaunasi labai sultinga ir skani mėsytė. Išbandytas reikalas
Šiaip pagal visas normas skaičiuojama 200 g vienam žmogui.
Marinuoju labai paprastai, daug česnako, vištienos prieskonių, viską užpilu majonezu ir palaikau per naktį. Gaunasi labai sultinga ir skani mėsytė. Išbandytas reikalas
Šiaip pagal visas normas skaičiuojama 200 g vienam žmogui.
Mano teta šeimininkauja vestuvėse, tai vienam žmogui skaičiuoja 300 gramų
Bulgariški šašlykai su aguročiais
650 g avienos,
200 g aguročių,
900 g bulvių,
30 g taukų,
1 kiaušinio,
80 g salotų,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Avieną supjaustyti į 25-30 g gabalėlius, agurotį supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir pakaitom užverti ant iešmo. Kepti ant įkaitusių anglių, kol bus pusiau iškepę. Atvėsinti, pabarstyti pipirais, pamirkyti išplaktame kiaušinyje ir dar kartą kepti, kol bus gatavi. Patiekti su keptomis bulvėmis ir salotomis.
Gruziniški šašlykai su baklažanais
1000 g avienos,
1800 g baklažanų,
150 ml aliejaus,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Avienos nugarinę supjaustyti 40-50 g gabalėliais. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu ir prapjauti išilgai, išspausti kartų skystį. Pjūvio vietoje užberti šiek tiek druskos, pipirų ir į juos įsprausti avienos gabalėlius, taip pat pasūdytus ir apibarstytus pipirais. Užverti ant iešmų taip, kad būtų perverti abu baklažano galai ir visi avienos gabalėliai.
Kepti ant anglių sukiojant iešmus, kepant sutepti aliejumi. Patiekti karštus su baklažanais, galima su žalumynais arba kitais priedais.
Corbis/Scanpix
Gruziniški šašlykai
560 g avienos,
50 g svogūnų galvučių,
10 g miltų,
100 g taukų,
3 česnako skiltelių,
150 g svogūnų laiškų,
100 g pomidorų,
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų maltų pipirų,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų petražolių,
druskos,
juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
acto pagal skonį.
Mėsą nuplauti, nupjaustyti plėves ir taukus, supjaustyti nedideliais pailgais, maždaug 20 gramų gabalėliais. Gabalėlius pamušti, suteikiant kubiukų formą. Svogūnus supjaustyti žiedeliais, smulkiai supjaustyti česnaką. Mėsos gabalėlius pasūdyti, pabarstyti česnaku, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, pašlakstyti actu. Pabarstyti svogūnais, sudėti į emaliuotą puodą, uždengti ir palaikyti šaltoje vietoje 2-3 valandas. Paruošti keturis medinius iešmus, ant kiekvieno sumauti po septynis gabalėlius be svogūnų, apibarstyti miltais. Kepti keptuvėje smarkiai įkaitintuose taukuose, kol apskrus.
Patiekti pašildytame inde apibarsčius petražolėmis, papuošti pomidorais ir svogūnų laiškais, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kaip garnyrą galima patiekti bulvytes fri arba virtus ryžius.
Indiški šašlykai
500 g avienos,
200 ml natūralaus jogurto arba rūgpienio,
120 g svogūnų galvučių,
2 kiaušiniai,
100 g burokėlių,
100 ml augalinio aliejaus,
1 valgomasis šaukštas kalendros,
po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir kardamono,
po 1/3 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių ir malto cinamono,
3 gvazdikėlių,
1/4 arbatinio šaukštelio kario miltelių.
Avieną supjaustyti 2-3 centimetrų kubeliais ir sumerkti į marinatą iš jogurto (rūgpienio), imbiero ir druskos kelioms valandoms. Tada pusę aliejaus supilti į metalinį indą, sudėti ten mėsą ir smulkiai supjaustytus svogūnus, suberti kalendrą ir įpilti pusę stiklinės vandens.
Troškinti ant mažos ugnies, kad dalis skysčio išgaruotų. Sumaišyti su likusiais prieskoniais. Indą keliskart sukratyti ir patroškinti dar 5 minutes. Kiaušinį kietai išvirti ir nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Mėsą, kiaušinį, svogūnus ir burokėlių gabaliukus paeiliui suverti ant iešmo, apšlakstyti aliejumi ir leisti jam nutekėti, pabarstyti kariu. Kepti ant įkaitintų anglių. Patiekti su balta duona arba biriais ryžiais.
Naminiai kiaulienos šašlykai
500 g liesos kiaulienos,
5 marinuotų arba konservuotų obuolių,
150 g svogūnų galvučių,
250 g pomidorų,
2 valg. šaukštųi aliejaus ar sviesto,
100 g aštraus padažo,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Kruopščiai nuplauti kiaulieną šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustyti mėsą 25 gramų kubeliais, pabarstyti druska ir juodaisiais maltais pipirais. Supjaustyti obuolius, nuvalyti svogūnų galvutes, supjaustyti plonais žiedais ir pakepti kelias minutes, pomidorus supjaustyti pusiau.
Ant iešmo suverti mėsos kubelius pakaitomis su pomidorų puselėmis, obuoliais ir svogūnų žiedeliais, sutepti sviestu ar augaliniu aliejumi ir aštriu padažu, apkepti elektriniame grilyje ar karštoje orkaitėje, retsykiais patepant sviestu ar padažu. Kai tik iškeps, iškart patiekti.
Garnyrui labiausiai tinka virti ryžiai, bulvės ir svogūnų laiškai, pomidorų ir agurkų salotos. Atskirai padažinėje patiekti šašlykų padažą.
Skanaus
650 g avienos,
200 g aguročių,
900 g bulvių,
30 g taukų,
1 kiaušinio,
80 g salotų,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Avieną supjaustyti į 25-30 g gabalėlius, agurotį supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir pakaitom užverti ant iešmo. Kepti ant įkaitusių anglių, kol bus pusiau iškepę. Atvėsinti, pabarstyti pipirais, pamirkyti išplaktame kiaušinyje ir dar kartą kepti, kol bus gatavi. Patiekti su keptomis bulvėmis ir salotomis.
Gruziniški šašlykai su baklažanais
1000 g avienos,
1800 g baklažanų,
150 ml aliejaus,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Avienos nugarinę supjaustyti 40-50 g gabalėliais. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu ir prapjauti išilgai, išspausti kartų skystį. Pjūvio vietoje užberti šiek tiek druskos, pipirų ir į juos įsprausti avienos gabalėlius, taip pat pasūdytus ir apibarstytus pipirais. Užverti ant iešmų taip, kad būtų perverti abu baklažano galai ir visi avienos gabalėliai.
Kepti ant anglių sukiojant iešmus, kepant sutepti aliejumi. Patiekti karštus su baklažanais, galima su žalumynais arba kitais priedais.
Corbis/Scanpix
Gruziniški šašlykai
560 g avienos,
50 g svogūnų galvučių,
10 g miltų,
100 g taukų,
3 česnako skiltelių,
150 g svogūnų laiškų,
100 g pomidorų,
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų maltų pipirų,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų petražolių,
druskos,
juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
acto pagal skonį.
Mėsą nuplauti, nupjaustyti plėves ir taukus, supjaustyti nedideliais pailgais, maždaug 20 gramų gabalėliais. Gabalėlius pamušti, suteikiant kubiukų formą. Svogūnus supjaustyti žiedeliais, smulkiai supjaustyti česnaką. Mėsos gabalėlius pasūdyti, pabarstyti česnaku, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, pašlakstyti actu. Pabarstyti svogūnais, sudėti į emaliuotą puodą, uždengti ir palaikyti šaltoje vietoje 2-3 valandas. Paruošti keturis medinius iešmus, ant kiekvieno sumauti po septynis gabalėlius be svogūnų, apibarstyti miltais. Kepti keptuvėje smarkiai įkaitintuose taukuose, kol apskrus.
Patiekti pašildytame inde apibarsčius petražolėmis, papuošti pomidorais ir svogūnų laiškais, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kaip garnyrą galima patiekti bulvytes fri arba virtus ryžius.
Indiški šašlykai
500 g avienos,
200 ml natūralaus jogurto arba rūgpienio,
120 g svogūnų galvučių,
2 kiaušiniai,
100 g burokėlių,
100 ml augalinio aliejaus,
1 valgomasis šaukštas kalendros,
po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir kardamono,
po 1/3 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių ir malto cinamono,
3 gvazdikėlių,
1/4 arbatinio šaukštelio kario miltelių.
Avieną supjaustyti 2-3 centimetrų kubeliais ir sumerkti į marinatą iš jogurto (rūgpienio), imbiero ir druskos kelioms valandoms. Tada pusę aliejaus supilti į metalinį indą, sudėti ten mėsą ir smulkiai supjaustytus svogūnus, suberti kalendrą ir įpilti pusę stiklinės vandens.
Troškinti ant mažos ugnies, kad dalis skysčio išgaruotų. Sumaišyti su likusiais prieskoniais. Indą keliskart sukratyti ir patroškinti dar 5 minutes. Kiaušinį kietai išvirti ir nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Mėsą, kiaušinį, svogūnus ir burokėlių gabaliukus paeiliui suverti ant iešmo, apšlakstyti aliejumi ir leisti jam nutekėti, pabarstyti kariu. Kepti ant įkaitintų anglių. Patiekti su balta duona arba biriais ryžiais.
Naminiai kiaulienos šašlykai
500 g liesos kiaulienos,
5 marinuotų arba konservuotų obuolių,
150 g svogūnų galvučių,
250 g pomidorų,
2 valg. šaukštųi aliejaus ar sviesto,
100 g aštraus padažo,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Kruopščiai nuplauti kiaulieną šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustyti mėsą 25 gramų kubeliais, pabarstyti druska ir juodaisiais maltais pipirais. Supjaustyti obuolius, nuvalyti svogūnų galvutes, supjaustyti plonais žiedais ir pakepti kelias minutes, pomidorus supjaustyti pusiau.
Ant iešmo suverti mėsos kubelius pakaitomis su pomidorų puselėmis, obuoliais ir svogūnų žiedeliais, sutepti sviestu ar augaliniu aliejumi ir aštriu padažu, apkepti elektriniame grilyje ar karštoje orkaitėje, retsykiais patepant sviestu ar padažu. Kai tik iškeps, iškart patiekti.
Garnyrui labiausiai tinka virti ryžiai, bulvės ir svogūnų laiškai, pomidorų ir agurkų salotos. Atskirai padažinėje patiekti šašlykų padažą.
Skanaus
SANTA,
o isbandet situos avienos saslykus? nes ruosiami tikrai gan neiprastai musu skoniui , gal tuomet galetumet pakomentuot, koks skonis, kurie labiausiai patiko
o isbandet situos avienos saslykus? nes ruosiami tikrai gan neiprastai musu skoniui , gal tuomet galetumet pakomentuot, koks skonis, kurie labiausiai patiko
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 21, 23:49)
merginos,kiek vidutiniskai 1 zmogui reikia kiaulienos sasliko? kaip supratau vistos reik 300gr,o kiek saslui? daugiau ane? kiek mazdaug ?
nesvarbu kokia mėsa, čia maisto gamybos technologai skaičiuoja maždaug tokią normą vienam valgytojui
Kiekvienais metais vasarą, turim progą susikviesti svečių. Šiais metais prisideda dar ir vaikytuko kikštynos. Tokiu gražiu metų laiku būtų nusikaltimas švesti kambaryje, tad visad šventimą organizuojam lauke. Turim didžiulę verandą su stogu, tad nebaisus nei lietutis. Iš patirties žinau, kad įvairiausios sudėtingos salotos nepasiteisina, nes pastovėjusios lauke tuoj praskysta, apdžiūsta ir jau niekas nebenori jų valgyti. Tas pats ir su pjaustytomis mėsomis, kurios tuoj pakeičia spalva ir atrodo visai neviliojančiai...
Tad prašau jūsų pagalbos
Kuo galėčiau nustebinti savo svečius ? Ką žinot įdomaus, skanaus ir tinkančio vaišėms lauke ? Ką, be tradicinių šašlykų ar kepsnių, būtų galima pakepti ant grotelių ?
Tad prašau jūsų pagalbos
Kuo galėčiau nustebinti savo svečius ? Ką žinot įdomaus, skanaus ir tinkančio vaišėms lauke ? Ką, be tradicinių šašlykų ar kepsnių, būtų galima pakepti ant grotelių ?
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 20, 13:25)
lyg esu viena ausim girdėjusi, kad panašiam patiekalui skaičiuojam 300 g vienai porcijai viena ausis girdėjo, dabar klausimas ar atmintis tesingai atgamino
jai bus tik saslykai tai gal ir teisingai, nes man vakar vireja sake kad zmogui reikia 120-160 g. mesos skaiciuot jai apart saslyku bus ir kt saltu uzkandziu....
aisku cia apie gryna mesa... su sparneliais kitaip....
bet nezinau ar kas rase, bet vietoj citrinos dar dedasi kivi... mesa zalioka, bet sake kad neapsakomai skanu.... ryt marinuosiu vistiena su kivi ir mineraliniu... ziuresim kaip gausis....
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 21, 23:49)
merginos,kiek vidutiniskai 1 zmogui reikia kiaulienos sasliko? kaip supratau vistos reik 300gr,o kiek saslui? daugiau ane? kiek mazdaug ?
QUOTE(angelo @ 2007 06 27, 15:45)
jai bus tik saslykai tai gal ir teisingai, nes man vakar vireja sake kad zmogui reikia 120-160 g. mesos skaiciuot jai apart saslyku bus ir kt saltu uzkandziu....
aisku cia apie gryna mesa... su sparneliais kitaip....
bet nezinau ar kas rase, bet vietoj citrinos dar dedasi kivi... mesa zalioka, bet sake kad neapsakomai skanu.... ryt marinuosiu vistiena su kivi ir mineraliniu... ziuresim kaip gausis....
aisku cia apie gryna mesa... su sparneliais kitaip....
bet nezinau ar kas rase, bet vietoj citrinos dar dedasi kivi... mesa zalioka, bet sake kad neapsakomai skanu.... ryt marinuosiu vistiena su kivi ir mineraliniu... ziuresim kaip gausis....
nu mes gal kokie apsirijėliai.... bet aš visada skaičiuoju taip... vienai šeinai + - 1 kg mėsos, ir jokio skirtumo - vištiena, kiauliena, šašlykas, kepsnys, sparnelis ar dar koks kitoks fignia o marinuoju viską elementariai - aliejus, citrina, šašlykų prieskoniai, majonezas, krienai, garstyčios, alus, mineralinis, kaip kada ir kas - žodžiu kas šaldytuve, tas ant šašlykų...ir visi aikčioja valgydami
beje, man pačiai skaniausi šašlykai iš šernienos, tik šiek tiek kitaip marinuoju