Ir as turiu klausima:vaziuosim i gamta su dviem nakvynemis:tai pirmam vakarui viskas tvarkoje, mesyte bus tik ka issimarinavusi.O ka daryti su antra diena: ar jei mesyte(pvz., vistyte) itrinciau priskoniais visokiaias astriais, nedeciau svogunu, tik cesnako (jis gal nerugsta...) - tai ar vis tiek per diena sugestu ta mesyte?...Nu, nestatyciau ant saules, kur nors pavesyje stengciausi laikyti...
Kaip manote?A gal turite kitu variantu maisto, kuris per para nesugestu be saldytuvo ir kuri butu galima ant lauzo pasiruosti?...
QUOTE(lipke @ 2007 06 04, 16:08)
....Kaip manote?...
štai tau planas-chuliganas:
1. nusiperki kokiam nors dideliam prekybos centre maišelį, skirtą šaldytiems produktams ir ilgiau išlaikantį tempetratūrą - dažnai tenka matyti prie šaldytos žuvies šaldiklių
2. paieškok, gal namie turi nedidelių, iki 0,5 l plastmasinių buteliukų nuo vaisvandenių, pripilk iki 2/3 tūrio vandens ir užšaldyk namie šaldytuvo kameroj (nepilk pilnų, nes vanduo plečiasi šaldamas ) jei neturi buteliukų, vėl išlaidos - būna pirkti specialūs tokie nešiojamiems šaltkrepšiams skirti plokšti mėlyni šaldymo elementai, kuriuos taip pat reikia užšaldyti kameroj ir mesti į šaltkrepšį
3. Susimarinuok mėsytę, sudėk su indu į tą maišelį ir šalia įmesk kelis tokius šaldytus butelaičius, kad palaikytų vėsesnę temperatūrą
4. nuvažiavus į gamtą surask tinkamą vietelę ir įkinkyk kompanijos vyrus, kad iškastų duobelę, kurioje paslėpk rytojaus pietus - žemėje, o jei dar po kokiu vešliu medžiu, tikrai bus vėsu ir per parą neturėtų atsitikti nieko blogo, o dar su šaldymo elementais
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 04, 16:21)
štai tau planas-chuliganas:
1. nusiperki kokiam nors dideliam prekybos centre maišelį, skirtą šaldytiems produktams ir ilgiau išlaikantį tempetratūrą - dažnai tenka matyti prie šaldytos žuvies šaldiklių
2. paieškok, gal namie turi nedidelių, iki 0,5 l plastmasinių buteliukų nuo vaisvandenių, pripilk iki 2/3 tūrio vandens ir užšaldyk namie šaldytuvo kameroj (nepilk pilnų, nes vanduo plečiasi šaldamas ) jei neturi buteliukų, vėl išlaidos - būna pirkti specialūs tokie nešiojamiems šaltkrepšiams skirti plokšti mėlyni šaldymo elementai, kuriuos taip pat reikia užšaldyti kameroj ir mesti į šaltkrepšį
3. Susimarinuok mėsytę, sudėk su indu į tą maišelį ir šalia įmesk kelis tokius šaldytus butelaičius, kad palaikytų vėsesnę temperatūrą
4. nuvažiavus į gamtą surask tinkamą vietelę ir įkinkyk kompanijos vyrus, kad iškastų duobelę, kurioje paslėpk rytojaus pietus - žemėje, o jei dar po kokiu vešliu medžiu, tikrai bus vėsu ir per parą neturėtų atsitikti nieko blogo, o dar su šaldymo elementais
1. nusiperki kokiam nors dideliam prekybos centre maišelį, skirtą šaldytiems produktams ir ilgiau išlaikantį tempetratūrą - dažnai tenka matyti prie šaldytos žuvies šaldiklių
2. paieškok, gal namie turi nedidelių, iki 0,5 l plastmasinių buteliukų nuo vaisvandenių, pripilk iki 2/3 tūrio vandens ir užšaldyk namie šaldytuvo kameroj (nepilk pilnų, nes vanduo plečiasi šaldamas ) jei neturi buteliukų, vėl išlaidos - būna pirkti specialūs tokie nešiojamiems šaltkrepšiams skirti plokšti mėlyni šaldymo elementai, kuriuos taip pat reikia užšaldyti kameroj ir mesti į šaltkrepšį
3. Susimarinuok mėsytę, sudėk su indu į tą maišelį ir šalia įmesk kelis tokius šaldytus butelaičius, kad palaikytų vėsesnę temperatūrą
4. nuvažiavus į gamtą surask tinkamą vietelę ir įkinkyk kompanijos vyrus, kad iškastų duobelę, kurioje paslėpk rytojaus pietus - žemėje, o jei dar po kokiu vešliu medžiu, tikrai bus vėsu ir per parą neturėtų atsitikti nieko blogo, o dar su šaldymo elementais
nu ka as galiu pasakyti? Tamsta - genijus:) Lenkiuosi zemai ir savaitgali, tikiu, minesiu Tave geruoju:)
QUOTE(lipke @ 2007 06 04, 16:38)
nu ka as galiu pasakyti? Tamsta - genijus:) Lenkiuosi zemai ir savaitgali, tikiu, minesiu Tave geruoju:)
O jei mintį pavysčius, tai į buteliukus juk galima pripilti ne šiaip vandens, o kokio skanaus vandens - arbatos, kompoto, sulčių, negazuotų gaiviųjų gėrimų - atšilę bus tinkami naudojimui pagal paskirtį, t.y. tiesiog išgersit kaip priklauso ir psio
tiesa, užkasus savo šašlykus juos gerai pridenk, kad kokio žvėrelio nepriviliotų, o tai tų laukinių uoslė ištreniruota - iškapstys ir liksit pirštą čiulpti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 04, 16:44)
O jei mintį pavysčius, tai į buteliukus juk galima pripilti ne šiaip vandens, o kokio skanaus vandens - arbatos, kompoto, sulčių, negazuotų gaiviųjų gėrimų - atšilę bus tinkami naudojimui pagal paskirtį, t.y. tiesiog išgersit kaip priklauso ir psio
tiesa, užkasus savo šašlykus juos gerai pridenk, kad kokio žvėrelio nepriviliotų, o tai tų laukinių uoslė ištreniruota - iškapstys ir liksit pirštą čiulpti
tiesa, užkasus savo šašlykus juos gerai pridenk, kad kokio žvėrelio nepriviliotų, o tai tų laukinių uoslė ištreniruota - iškapstys ir liksit pirštą čiulpti
]
Pirsta ciulpti- tai cia geriausiu atveju:) O jei viena is triju Lietuvos miskuose gyvenanciu mesku (o dar baisiau- baltarusiska kokia nors) aplankytu?... Tada gali ir liudniau baigtis, xixi
laba diena ,
kaip skaniai paruost saslykus is avienos
kaip skaniai paruost saslykus is avienos
QUOTE(eimė @ 2007 06 05, 09:16)
va ir as ta pati noreciau suzinoti, nes kiek esu valgiusi avienos saslyku, tai jie man patys skaniausi ..
QUOTE(***Paulina*** @ 2007 06 15, 10:14)
As esu daug eksperimentavus ruosiant saslykus, bet vis tik man skaniausia buna ruosti paprasciausiu budu - supjaustau mesyte, nepagailiu pipiru ir svogunu sulciu. Pries kepant pridedu druskos. Ir nieko daugiau Kas valge, tai gyre...
Labai idomiai skamba sitas variantas
Marinavau kefyre pagal Sonatina visi gyrė -gavosi minkšti ir aromatingi