Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(misiki @ 2007 01 10, 23:43)
As i saslus pilu- acto ,degtines(jei turiu geriau spirito) ,prieskonius kiaulienai saudos ,malu svogunus(nemazai)-kramtyti nereikia-buna minkstuciai.

Kaip įdomu g.gif O kiek spirito reikia pilti?
Atsakyti
tokia grazi diena, tai manau butu pats laikas atidaryti jau saslyku sezona biggrin.gif pirma karta darau pati saslykus tai nezinau ar pavyks 4u.gif tikiuosi jusu receptai pagelbes ir valgyti mano pagamintus saslykus bus imanoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giorni_: 14 balandžio 2007 - 13:00
QUOTE(nengamo @ 2007 01 11, 14:30)
Kaip įdomu g.gif  O kiek spirito reikia pilti?


Mazdaug 100 gr. spirito 3 kg.mesos, 6 dideles galvos svogunu maltos, ir mazdaug 100 gr.acto truputis cukraus, prieskoniu ir viskas dar vandenelio stiklinaite. tourist5.gif vacation4.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misiki: 14 balandžio 2007 - 17:03
QUOTE(leliukass @ 2006 10 04, 13:58)
galvoju gal dar šašlykų kepimo uždarymo maratonui pasiūlysiu mūsų šios vasaros atradimą.
marinuotas vištienos širdeles. as jas pamarinuoju su majonezu ir šašlyko prieskonias, biski svogunu ir pom. padazu. Žinokit liuks. ir kepi kaip šašlykus. thumbup.gif

Būtų įdomu g.gif tos širdelės gal dar kas darė, koks skonis, ar tikrai skanu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ! Vakar kepiau su vyru šašlykus. Dariau vištienos ir kiaulienos šašlykus.
Kiaulienos šašlykus marinavau taip (viską marinavau šeštadienį, o kepiau sekmadienį):
kiaulienos sprandinęs supjausčiau nedideliais gabalėliais, svogūnus supjausčiau pusžiedžiais, acta atskiedžiau 1:1 santykiu, viską sudėjau į vieną indą, prieš tai dar mėsytę apibarsčiau pipiriukais ir visai nedaug druskytės, uždengiau ir viską palikau.
Vištienos šašlykus marinavau taip:
vištienos krūtinėlę supjausčiau gabalėliais, tuos gabalėlius ištepiau "SantaMaria" vištienos prieskoniais, keletą česnako skiltelių labai smulkiau supjausčiau ir uždėjau ant vištienos, labai mažą žiupsnelį užbėriau druskytės, dar kartelį viską gerai išmaišiau ir ant viršaus uždėjau majonezą, vėl viską gerai su rankomis išmaišiau.
Prieš kepant į kiaulienos ir vištienos šašlykus įpiliau šlakelį aliejaus. Šašlykai buvo labai skanūs, labai minkšti thumbup.gif .
Atsakyti
Visoms kurioms atsibodo saslykai siulyciau issikepti Hamburgeriu ..
reikes kilogramo jautienos farso ,galima idet saujele kiaulienos farso, pipiru ir druskos ,mesa isminkyt su pipiru ir druska ,padaryt ploksciut kotletukus, kepti ant griliaus vartant lopetele. Tada iskepta mesa deti ant bulkutes ,kas toliau eis ant bulkutes jau jusu skonio reikalas,pomidoras,salota, raugintas agurkelis (pjaustytas) svoguno riekele,majonezas ,kecupas ir ttt Ir zinoma prie burgerio butinai eina skrudintos bulvytes blogiausiu atveju bulviniai cipsai,bulvytes as perku saldytas paberiu ant kepimo skardos ir i dujine ,kol iskepa burgeriai bulvytes jau buna gatavos.Skanaus!
Atsakyti
Gidėjau, kad labai minkšti ir skanūs šašlykai gaunasi marinuoti kiwi'je. Na žodžiu mėsą supjaustyti kaip visada, pridėti prieskonių, svogūnų ir daug kivių minkštimų.
Niekad nebandžiau pati, bet kas ragavo sakė super thumbup.gif
Atsakyti
na darau eksperimentą raugiu šašlyką su alum biržiečių, bet skonis man nekoks, ar jis turi būt toks keistas, ir idėjau druskos ir ji man visai nesijaučia ar tai turi būt , padėkit mergaitės kulinarės, nežinau ką daryt, nebus taip kad sugadinau mėsą? verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveikos, arteja vasara, kelioniu, isvyku, zygiu metas. norejau paklausti ka galima pasigaminti gamtoje ant lauzo. gal kas gaminate kokius idomius patiekalus, o ne tik desreles ar saslykus. pasidalinkite patirtimi!
Atsakyti
pikniku paivairinimui siulau issikepti vistienos sparneliu. as juos ruosiu taip;priklausomai nuo nuotaikos ir kas kaip megsta itrinu sparnelius prieskoniukais,tik viens patarimas jei naudojat prieskonius be druskos tai sudant butinai idekit ziupsneli cukraus.mesyte ji megsta ir pagerina skoni.na ir pasigaminu marinata is medaus ir garstyciu mazdaug lygiom dalim.jei naturalus medus susicukraves tai pasildau kad butu skystas,jei dirbtinas tai nesildau.jei megstat astriau tai garstyciu daugiau jei pikantisku norit medaus.na ir partindama sumaisau su sparniukais.geriausia butu pasiruost is vakaro,bet kadangi i gamta dazniausia lekiam nesuplanave tai puikiai uztenka juos palaikyti ir keliata valandu kol susiruosite,nuvaziuosite,iskurensite lauza bus super sparneliai.beja maunu ant iesmu kaip paprastus saslykus,iskepa greit ir skaniai.i marinata dar kartais dedu majonezo,cia nuo nuotaikos kad tas pats receptas nenusibostu.
Atsakyti
kai pabosta saslykai kepam sparnelius vistienos.marinuoju taip;lygiom dalim medus su garstyciom ir prieskoniai pagal ksoni kas ka megsta.jei norisi astriu sparniuku,prie alucio dedu astresniu prieskoniu ir garstyciu daugiau nei medaus,jei pikantisku medaus daugiau.kartais dar majonezo imaisau.marinuoju ryta,kepam vakare,aisku jei butu laiko tai isvakaro geriau uzmarinuoti.vistiena megsta su prieskoniuota pastovet.maunu ant iesmu kaip saslyka paprasta,iskepa puikiai.
SKANAUS
Atsakyti
Mes niekaip neistengiam atsisakyti šašlykų. Bet gaminu juos pati, nes pirktų skanių dar nepasitaikė.
Mano receptas :
3kg. kiaulienos [tinka kumpis arba neriebi šoninė]
1 kg. svogūnų
1 pok. šašlykų prieskonių.
Acto, druskos, cukraus, pipirų, lauro lapelių.

Mėsą supjaustom pailgais gabalėliais, išmaišom su šašlykų prieskoniais ir paliekam pusei paros ar parai.
Svogūnus pjaunam pusiau ir supjaustom griežinėliais.
Marinatas:
Užverdam 2lt. vandens. Į jį dedam 4 šaukštus druskos, 2 šaukštus cukraus, 4-5 šaukštus acto, pipirų, lauro lapelių.
Užvirusiu marinatu užplikom svogūnus ir paliekam ataušti. Po to viską pilam ant šašlykų ir laikom kambario temperatūroj 2-3 paras. Kepam ant laužo. Svogūnai labai tinka prie šašlykų. tourist5.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Miledi*: 03 gegužės 2007 - 17:29