Nzn ar kas jau rase toki recepta...
Cia tiksliau pati isgalvojau
Reikes:
Kiaulienos sprandines
Svogunu
Siektiek cesnako milteliu
Maltu pipiru
Grietineles(is skardines...nzn ar Lt yra tokiu )
Citrinos rugstis
Druskos
Shashlyko prieskoniu(jei turiu)
Praktiskai paprastas shashlyko marinatas tik ,kad grietinele pilas...As jos tikrai pilu laabai daug...,kad apsemtu..aisq nereikia ,kad mesa ten plaukiotu
Ir marinate laikau apie para...kartais dvi..
Nu shahslas gaunas labai minkstas...
Shitas marinatas labai tinka vistienos krutinelei...bet jau nededu as tada rugsties...
Neseniai pirkau KOTANYI marinatą šonkauliukams su medumi - fantastiškai skanūs šonkauliukai gavosi
Sveikos Norėčiau sužinoti ka jūs, mielosios, perkatės maisto, kai važiuojate į kokią sodybą, gamtą.... kur nėra tokių galimybių ruošimui kaip namie (turiu galvoje mikrobanges, gruzdintuves ir tt...) Kokius užkandžius perkat?
QUOTE(Jazira @ 2006 06 20, 03:17)
Esu be galo dėkinga už šašlykų marinavimo su mineraliniu vandeniu. Jau kokie geri šašlykai išėjo... negalėjom atsivalgyt.
jau žinau ką veiksim kitą savaitgalį....
P.S. Mineralinis "Darida" gazuotas. Tiesiog apipyliau mėsytę, kad apsemtų.
jau žinau ką veiksim kitą savaitgalį....
P.S. Mineralinis "Darida" gazuotas. Tiesiog apipyliau mėsytę, kad apsemtų.
o netinka koks kitas mineralinis? nes "Darida" man toks neskanus, kad nežinau ar norėčiau tokiu šašlykus marinuot...
SAvaitgalį kepiau kalakutienos šašlykus. TAij dariau juos taip"
2 kg kalakuto krūtinėlės, 1 pakelis Santa maria šašlyko prieskonių, šiek tiek česnakinės druskos, paskyniau šviežių pertažolių, baziliko, česnakų ir svogūnų laiškų ir labai smulkiai supjausčiau. Užpyliau mėsytę kokiu litru paprasto vandens, dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir visus prieskonius. Palaikiau gal kokias 4 valandas ir kepia. Tik verti atsargiai rekia, nenuspaudžiant vandenuko. Tikrai sultingi ir skanūs gavos
2 kg kalakuto krūtinėlės, 1 pakelis Santa maria šašlyko prieskonių, šiek tiek česnakinės druskos, paskyniau šviežių pertažolių, baziliko, česnakų ir svogūnų laiškų ir labai smulkiai supjausčiau. Užpyliau mėsytę kokiu litru paprasto vandens, dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir visus prieskonius. Palaikiau gal kokias 4 valandas ir kepia. Tik verti atsargiai rekia, nenuspaudžiant vandenuko. Tikrai sultingi ir skanūs gavos
Na mes, jei važiuojam su "chebra" tai imam šašlykų (jau būnam namie primarinavę), dešrelių kokių nors, paspirgint ant laužo. Kruopų kokių nors, tokių kaip makaronų, ryžių ar pan. Bulvių. Na dar sriubos pakeliuose. Konservų kokių nors.Imam vaisių, varžovių, limonado ar pan. mineralinio. Arbatos, kavos na dar galima kokių nors sausainiukų ar saldainiukų prie kavos įsimesti
Aš tai žinau tik tiek, kad gamtoj viskas skanu, ir viskas "eina".
Tik nepamirškit įsidėti puodų, kuriuose reikės virti kruopas, sriubą.Ir virinsit vandenį arbatai, kavai. Na dar šašlykinės ir iešmų. Prieskonių, cukraus ir druskos.
o svarbiausia daug-daug alaus ir degtinės
Aš tai žinau tik tiek, kad gamtoj viskas skanu, ir viskas "eina".
Tik nepamirškit įsidėti puodų, kuriuose reikės virti kruopas, sriubą.Ir virinsit vandenį arbatai, kavai. Na dar šašlykinės ir iešmų. Prieskonių, cukraus ir druskos.
o svarbiausia daug-daug alaus ir degtinės
Paskutinį kartą mes iškylavom prie namų esančiame miške 200 m. Tai meniu buvo gana paprastas:
kumpis, lašinukai ir skylandukas (supjaustyti)
pomidorai (pjaustyti)
juoda duonelė
alutis
braškės ir lengvi biskvitiniai sausaineliai
+ taures alui ir nevienkartinės lėkštutės Buvo super. Visiems net ausys lapsėjo
kumpis, lašinukai ir skylandukas (supjaustyti)
pomidorai (pjaustyti)
juoda duonelė
alutis
braškės ir lengvi biskvitiniai sausaineliai
+ taures alui ir nevienkartinės lėkštutės Buvo super. Visiems net ausys lapsėjo
QUOTE(jolaxus @ 2006 06 21, 09:24)
Neseniai pirkau KOTANYI marinatą šonkauliukams su medumi - fantastiškai skanūs šonkauliukai gavosi
As isbandziau Santa Marija marinatus kelis. Tai man su medumi pats skaniausias. Mano vyrui labai patiko su cili (bet laaaabai jau astrus ).
Ir patyrimas mano : tik nemuskit mesos jei ant ugnies kepat, labai jau isdziusta.
Skanaus
planuoju iskyla prie juros vakare, saulei leidziantis....
koki maista rekomenduotumet?gal esat kas nors taip dare?
koki maista rekomenduotumet?gal esat kas nors taip dare?
Mano vyras tai šašlykus, ar šonkaulius, ar šoninę kokiu budu nemarinuotu prieš kepant likus 1 valandai užpila mineraliniu. LAbai skanu
QUOTE(sinutė @ 2006 06 30, 13:24)
Mano vyras tai šašlykus, ar šonkaulius, ar šoninę kokiu budu nemarinuotu prieš kepant likus 1 valandai užpila mineraliniu. LAbai skanu
ar teisingai supratau, kad tarkim iš vakaro palieki su pasirinktu marinatu, o likus valandai iki kepimo dar į marinatą papildomai įpili mineralinio?
QUOTE(Laura_k @ 2006 06 29, 17:01)
planuoju iskyla prie juros vakare, saulei leidziantis....
koki maista rekomenduotumet?gal esat kas nors taip dare?
koki maista rekomenduotumet?gal esat kas nors taip dare?
Priklauso ir nuo žmonių skaičiaus ir tai ką jus mėgstate, manau tai turėtų būti, kokie nors sumuštiniai, sausainiukai, vaisiai ar kas nors pan. Ir dar ar labai išalkę tuo metu būsite, aš manau, jei jau vyksta tokia iškyla, tai juk ne pavalgyti ten susirenkate. Manau svarbiausia yra gerimai tai be šampano, be sidro ar alaus ar net degtinės, tokios iškylos neįsivaizduoju.