Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą! Kepsniai, šašlykai, marinatai

QUOTE(Nerytė @ 2006 05 20, 12:40)
Na as slauneliu nedarau, nes maniskis nemegsta terliotis su kaulais... as visada darau krutinele, manau si recepta gali panaudoti ir slaunelem.
As dedu majonezo (gali ir garsyciu sauksta ideti), ispaudziu cesnako kelias skilteles, santos marijos prieskoniu vistienai, idedu oregano ir su sia mase itrinu vistiena ir palieku marinuotis per nakti, o ant rytojaus kepam. Mums laaabai patinka - visi draugai kai tik kepam ant groteliu laukia mano vistienos  ax.gif

kas tas oreganas? prieskons koks nors? Ir kepi visa cielą krutinėlę ar smulkiau supjaustai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssaule: 22 gegužės 2006 - 17:02
QUOTE(sssaule @ 2006 05 22, 18:01)
kas tas oreganas? prieskons koks nors? Ir kepi visa cielą krutinėlę ar smulkiau supjaustai?


oreganas yra dar kitaip vadinamas raudonelis (dziovitas), beje labai geras prieskonis wink.gif
as krutinele supjaustau... g.gif na net nezinau kaip cia tau paaiskinti tokiais pailgais gabaleliais(bet ne juostelem, tokiais staciakampiais), juos pamusu, kad plonesni gautusi, na is krutineles man iseina pazdaug 8-12 gabaleliu (priklauso kokio dydzio krutinele). beje, as krutineles ta stogiausia gala (kur kauliukai yra) dar perpjaunu isilgai, na kad plonesni gautusi. Oj kaip man sunku aprasyti, kai negaliu rankomis musikuotis ir parodyti biggrin.gif
Jei ko nesupratai klausk bandysiu paaiskinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 22 gegužės 2006 - 17:23
QUOTE(Nerytė @ 2006 05 22, 18:22)
oreganas yra dar kitaip vadinamas raudonelis (dziovitas), beje labai geras prieskonis wink.gif
as krutinele supjaustau... g.gif  na net nezinau kaip cia tau paaiskinti tokiais pailgais gabaleliais(bet ne juostelem, tokiais staciakampiais), juos pamusu, kad plonesni gautusi, na is krutineles man iseina pazdaug 8-12 gabaleliu (priklauso kokio dydzio krutinele). beje, as krutineles ta stogiausia gala (kur kauliukai yra) dar perpjaunu isilgai, na kad plonesni gautusi. Oj kaip man sunku aprasyti, kai negaliu rankomis musikuotis ir parodyti  biggrin.gif
Jei ko nesupratai klausk bandysiu paaiskinti  mirksiukas.gif


Atrodo kad supratau. ačiū
Atsakyti
Siūlau pamėginti pasigaminti Švabišką šašlyką smile.gif Mums visiems labai patiko smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2006 05 22, 21:17)
Atrodo kad supratau. ačiū


i sveikatele mirksiukas.gif
Atsakyti
Lašišos kepsniukai kepti folijoje ant grotelių thumbup.gif Juos reikia įtrinti medumi , garstyčiomis , prieskoniais žuvims arba tiesiog pipirų mišiniu - labai pikantiškas skonis. Nepadauginkit medaus bus saldu.Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vijolytė @ 2006 05 25, 11:35)
Lašišos kepsniukai kepti folijoje ant grotelių  thumbup.gif  Juos reikia įtrinti medumi , garstyčiomis , prieskoniais žuvims arba tiesiog pipirų mišiniu - labai pikantiškas skonis. Nepadauginkit medaus bus saldu.Skanaus  thumbup.gif



gal placiau galima? kaip pjaustyti kiek laikyti ir pan. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_k: 26 gegužės 2006 - 10:02
Pjaustyti nedideliais gabaliukais na kaip ir visą žuvį mirksiukas.gif Gali pamarinuoti jau iš vakaro arba porai valandų , o prieskonių druskos pagal skonį biggrin.gif skanu oi skanu sekmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai panasiai ruosiu vistiena "vokeliuose":
Atsiplesiu tiek folijos lapu kiek bus porciju ir ant kiekvieno dedu: vistos krutineles, pjaustytu bulviu, morku (privalomai), poru, kalafijoru, saliero (ko yra po ranka), druskos, pipiru, megstamu prieskoniu, zalumynu. Tada uzlankstau folijos krastus, ir metu ant grilio. Vartyti nereikia, galima tik pakaitalioti vietomis kad visi vokeliai lygiau iskeptu.
Gaunasi svelnus vistienos patiekalas, ypac tinka maziems vaikams. Pabandykite.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

"Negro" šonkauliukai:

Supjaustyti po kelis kauliukus ir marinuoti kaip bet kokią mėsytę. Esmė yra kepime - kepti reikia šonkauliukus laistant tokiu padažu - 1:1 coca cola su sojos padažu (aš kažkur apie 200ml pasidarau). Žodžiu vartai ir laistai, vartai ir laistai, nuo to padažo šonkauliukai tokie juodi pasidaro - dėl to ir "negro" vadinasi.. biggrin.gif
Pabandykit, tikrai skanu!!! 4u.gif
Atsakyti
Gal žinote kaip skaniai išmarinuoti kiaulienos karbonadus, kad po to kepti juos ant grotelių? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patrija @ 2006 05 30, 08:46)
Gal žinote kaip skaniai išmarinuoti kiaulienos karbonadus, kad po to kepti juos ant grotelių?  smile.gif

Tinka visi šašlyko marinavimo būdai ax.gif nemažai čia jų prirašyta...
Atsakyti