Aš visuomet šašlykus marinuoju su ketčiupu ir dar nei karto neteko nusivilti.
Mėsyte (gali būti ir kialiena ir vištiena) supjaustau gabaliukais,pripjaustau nemažai svogūno, priekoniu šašlykams,truputi druskos (galima ir nedeti ,nes ir ketčiupe jo yra,čia pagal skoni) ir užpilu aštraus ketčiupo. Viska išmaišau.
Ketčiupo reikia tiek,kad visi mėsos gabalėliai gerai juo apsivoliotu.
1 valanda rieš kepimą ipilti šaukšta aliejaus (kepant gražiai apskrunda), ir šaukšteli sodos (mėsdai duoda ipatinga trapuma) ir kepti.
Tiesa,karta pamiršau ipilti sodos ir skonis ar kokybė nuo to nei kiek nenukentėjo.
Tokiu būdu paruoštus šašlykjus galima kepti po 4 valanda,bet jei jie pastovi puse paros ar para būna dar skaniau.
Pabandykit, nenusivilsit.Žinau,kad tokiu marinavimu ruošiamas šašlykas
kai kuriuose restoranuose ar viešbučiuose.
Nu ka laikas temai siai i prieki
Tikrai pats laikas
Kepta šoninė[B][SIZE=7][COLOR=purple]
Reikia:
šoninės (renkuosi kuo liesesnę)
garstyčių
kepsnio prieskonių
česnako
iš garstyčių, prieskonių ir smulkinto česnako gaminame marinatą. Šoninę pjaustome iki 1 cm storio nemažais gabalais (tokiais kepsnio dydžio). Kiekvieną gabaliuką ištriname marinatu ir palaikome mažiausiai 2 valandas. O tada- į grilių
Prie šios mėsytės ypatingai tinka padažas iš krienų ir majonezo 50:50. O visa kita- pagal skonį.
Labai labai skanu ir neriebu, kaip tai gali pasirodyti. O vyriškoji pusė ypatingai gyrė
Kepta šoninė[B][SIZE=7][COLOR=purple]
Reikia:
šoninės (renkuosi kuo liesesnę)
garstyčių
kepsnio prieskonių
česnako
iš garstyčių, prieskonių ir smulkinto česnako gaminame marinatą. Šoninę pjaustome iki 1 cm storio nemažais gabalais (tokiais kepsnio dydžio). Kiekvieną gabaliuką ištriname marinatu ir palaikome mažiausiai 2 valandas. O tada- į grilių
Prie šios mėsytės ypatingai tinka padažas iš krienų ir majonezo 50:50. O visa kita- pagal skonį.
Labai labai skanu ir neriebu, kaip tai gali pasirodyti. O vyriškoji pusė ypatingai gyrė
neseniai pabandžiau pagal šitą receptuką marinuoti šašlyką:
marinuoju su svogūnais, daug prieskonių, truputis obuolių acto, alyvų aliejaus, prieš kelias valandas prieš kepant majonezo ir garstyčių. Mėsa marinuojasi 3 dienas.
tikrai gaunasi sultingi ir skanūs,minkšti šašlykai,daug kam patiko.Skanaus
marinuoju su svogūnais, daug prieskonių, truputis obuolių acto, alyvų aliejaus, prieš kelias valandas prieš kepant majonezo ir garstyčių. Mėsa marinuojasi 3 dienas.
tikrai gaunasi sultingi ir skanūs,minkšti šašlykai,daug kam patiko.Skanaus
QUOTE(Auges @ 2006 04 21, 14:19)
3 dienas???? ne valandas?
Va va, ir as suabejojau, niekad šašlyk onemarinavau ilgiau nei parą
QUOTE(Auges @ 2006 04 21, 14:19)
3 dienas???? ne valandas?
būtent,nors galima ir trumpiau, aš laikau apie 2-3 paras,tada gaunasi minkštas ir sultingas.
QUOTE(katiniuks @ 2006 04 25, 10:18)
būtent,nors galima ir trumpiau, aš laikau apie 2-3 paras,tada gaunasi minkštas ir sultingas.
Aš dažniausia iš vakaro marinuoju.... o darau taip:
Imu mėstytę (sprandinę arba išpjovą) bent jau man tokia skaniausia
Supjaustau gabalais, priklausomai nuo to kaip noriu marinuoju keliais būdais:
1. Jei norisi natūraliau: pilu mėsą minkštinančios druskos, citrinos sulčių, dedu daug prieskonių (pagal nuotaiką) LAbai tinka daug česnako, bazilikai, čiobreliai, labai susmulkintos petražolės, pipiriukai, paprikos milteliai (jei noriu aštriau - dedu Doner prieskonių mišinį). užpilu alyvuogių aliejum ant viršaus.
2. Jei norisi ko nors kitokio - imu mėsytę, atskirai majonezą. Į majonezą sudedu visus prieskonius, kuriuos tik noriu, įmetu šiek tiek citrinos sulčių dar tos pačios mėsą mikštinančios druskytės. Tada sumaišau su mėsyte.
3. Actas, alyvuogių aliejus, česnakinė druska ir daug daug žolelių visokių (geriausia šviežios ir labai smulkiai susmulkintos) šiek tiek pipiriuko. GHalima dar dėti svogūno tarkuoto per smylką tarką (ala bulvinę) Laikau per naktį.
4. tarkuotas svogūnas, kečiupas, prieskoniai. Viską išmaištyi, galima kepti už poros valandų. tik mansu kečiupu nelabai patinka...
Bent jau man skaniausiau su daug žolelių arba su majonezu.
Manau, kad jau laikas pradeti diskutuoti apie mesyte kepta ant groteliu Si savaitgali tokia iskila nusimato
Kokius verinukus darote? Darzoviu, darzoviu su mesa ir pan....
Kokius verinukus darote? Darzoviu, darzoviu su mesa ir pan....
Savaitgalį kepėm vištieną ant grotelių, marinuotą kefyre. Buvo tikrai labai skanu
Marinatas šašlykui
(500 g mėsos)
250 ml kefyro
2 svogūno galvos
5 skiltelės česnako
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. citrinos sulčių
juodieji pipirai
Svogūnus ir česnaką susmulkinti. Kefyrą sumaišyti su druska, pipirais, cukrumi ir citrinų sultimis. Užpilti marinatą ant mėsos, suberti svogūnus ir česnaką, gerai išmaišyti.
O vakar gaminau štai tokius kebabus:
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
450 g kiaulienos faršo
1/2 st. šviežių batono trupinių
1 nedidelė svogūno galvutė, susmulkinta
1 v. š. šviežio šalavijo
2 v. š. obuolių piurė
žiupsnelis malto muskato
druska, pipirai
Sumaišyti kiaulieną, batono trupinius, svogūną, šalaviją, obuolių piurė ir muskatą. Įberti druskos ir pipirų. Suformuoti kebabus ar rutuliukus, sudėti į lėkštę, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
Medinius iešmelius 30 min. pamerkti į šaltą vandenį.
Sunerti kebabus ant iešmelių. Kepti grilyje 8 - 10 min. vis apverčiant (galima kepti ir orkaitėje).
P. S. šalavijo neturėjau, tai įbėriau provanso žolių mišinio
Marinatas šašlykui
(500 g mėsos)
250 ml kefyro
2 svogūno galvos
5 skiltelės česnako
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. citrinos sulčių
juodieji pipirai
Svogūnus ir česnaką susmulkinti. Kefyrą sumaišyti su druska, pipirais, cukrumi ir citrinų sultimis. Užpilti marinatą ant mėsos, suberti svogūnus ir česnaką, gerai išmaišyti.
O vakar gaminau štai tokius kebabus:
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
450 g kiaulienos faršo
1/2 st. šviežių batono trupinių
1 nedidelė svogūno galvutė, susmulkinta
1 v. š. šviežio šalavijo
2 v. š. obuolių piurė
žiupsnelis malto muskato
druska, pipirai
Sumaišyti kiaulieną, batono trupinius, svogūną, šalaviją, obuolių piurė ir muskatą. Įberti druskos ir pipirų. Suformuoti kebabus ar rutuliukus, sudėti į lėkštę, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
Medinius iešmelius 30 min. pamerkti į šaltą vandenį.
Sunerti kebabus ant iešmelių. Kepti grilyje 8 - 10 min. vis apverčiant (galima kepti ir orkaitėje).
P. S. šalavijo neturėjau, tai įbėriau provanso žolių mišinio
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 25, 12:38)
Manau, kad jau laikas pradeti diskutuoti apie mesyte kepta ant groteliu Si savaitgali tokia iskila nusimato
Kokius verinukus darote? Darzoviu, darzoviu su mesa ir pan....
Kokius verinukus darote? Darzoviu, darzoviu su mesa ir pan....
Aš mėgstu kalakutiena su cukinija arba paprika.
Taip pat skanu Lašiša + citrina riekelėmis. (tiek vienai tiek kitai labai mažai kepti reikia, tik citriną be žiebelės geriau dėti.
LAšišą suplaustau tokiais dideliais kubeliais, pavolioju žuvies prieskoniuose ir į tarpus veriu citrinos plonas riekutes. Kepti tikrai trumpai.
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 25, 14:04)
O vakar gaminau štai tokius kebabus:
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
450 g kiaulienos faršo
1/2 st. šviežių batono trupinių
1 nedidelė svogūno galvutė, susmulkinta
1 v. š. šviežio šalavijo
2 v. š. obuolių piurė
žiupsnelis malto muskato
druska, pipirai
Sumaišyti kiaulieną, batono trupinius, svogūną, šalaviją, obuolių piurė ir muskatą. Įberti druskos ir pipirų. Suformuoti kebabus ar rutuliukus, sudėti į lėkštę, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
Medinius iešmelius 30 min. pamerkti į šaltą vandenį.
Sunerti kebabus ant iešmelių. Kepti grilyje 8 - 10 min. vis apverčiant (galima kepti ir orkaitėje).
P. S. šalavijo neturėjau, tai įbėriau provanso žolių mišinio
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
450 g kiaulienos faršo
1/2 st. šviežių batono trupinių
1 nedidelė svogūno galvutė, susmulkinta
1 v. š. šviežio šalavijo
2 v. š. obuolių piurė
žiupsnelis malto muskato
druska, pipirai
Sumaišyti kiaulieną, batono trupinius, svogūną, šalaviją, obuolių piurė ir muskatą. Įberti druskos ir pipirų. Suformuoti kebabus ar rutuliukus, sudėti į lėkštę, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 30 min.
Medinius iešmelius 30 min. pamerkti į šaltą vandenį.
Sunerti kebabus ant iešmelių. Kepti grilyje 8 - 10 min. vis apverčiant (galima kepti ir orkaitėje).
P. S. šalavijo neturėjau, tai įbėriau provanso žolių mišinio
Ką reiškia obuolių piure? Čia ta vaikiška su cukrum, tarkuoti obuoliai, kepti obuoliai ar dar kažkas