Syla oras - kyla noras... grill-mill jau laukia visi. Kepsniai, kepsniukai, marinuoti mesiukai... Pasidalinkime savais receptukais [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm12.gif[/img] [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm15.gif[/img] Galbut pasiulysime ar atrasime kazka naujo ir pritaikysime lauko vaisiu stalui
ŠAŠLYKŲ MARINAVIMO BŪDAS [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm15.gif[/img] Sviezia mesa gabalais, daug svieziu pomidoru, daug riekelem pjaustytu svieziu galvutemis svogunu. Zaluma: petrazoles, kinza ir kt. Viska intensyviai minkome rankomis, kol darzoviu sultys susigers i mesa. Paliekame kambario temperaturoje apie 3-4 val.
VIŠTIENOS KEPENYS SVOGŪNO KEVALE [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm9.gif[/img]
Vištienos kepenys pamarinuojamos. Imama didele svoguno galva, pjaunama per puse, atskiriamos luobos. Ant iesmo mauname svoguno kevalus taip, kad viduje atsidurtu kepenys. Stengiames priderinti svoguno kevalu dydi. Kepenys kepdamos isskiria sultys, kurios isigeria i svoguna.... labai niam skanu
Ir ikisiu savo trigrasi. Saslykus as marinuoju arba SU CITRINA (1kg mesos 2 vidutines citrinos, prieskoniai ir zinoma kuo daugiau svogunu)
arba SU MINERALINIU ( siaip cia yra Makareviciaus (tas kur per Rusija laida "Smak" veda)receptas), man is pradziu irgi keista buvo bet kai paragavau tai atip skanu ;D
Supjaustyt mesa, sudet prieskonius ir uzpilt mineraliniu (tik labai gazuotu), uz triju - keturiu valandu niam niam. Mesyte laaaaaaaaabai minksta buna.
Skanaus
arba SU MINERALINIU ( siaip cia yra Makareviciaus (tas kur per Rusija laida "Smak" veda)receptas), man is pradziu irgi keista buvo bet kai paragavau tai atip skanu ;D
Supjaustyt mesa, sudet prieskonius ir uzpilt mineraliniu (tik labai gazuotu), uz triju - keturiu valandu niam niam. Mesyte laaaaaaaaabai minksta buna.
Skanaus
Na, o mes, tai dazniausiai saslykui mesa marinuojame majoneze. Taip pat labai trapi mesyte buna ir marinuota tomato padaze. ;)
Zinoma, kartais marinuojame ir tradiciskai, su svogunais, actu ir pan.
O kai neturime laiko, tai paprasciausiai nusiperkame is Kaisiadoriu paukstyno vistienos saslyka. Niam, niam, koks skanus....
Beje, kokia mesa jus megstate marinuoti? Ar tradiciskai kiauliena, ar renkates kitokia mesyte? Mes tai daznokai ir versiena marinuojame, ne vien tik kiauliena...
Zinoma, kartais marinuojame ir tradiciskai, su svogunais, actu ir pan.
O kai neturime laiko, tai paprasciausiai nusiperkame is Kaisiadoriu paukstyno vistienos saslyka. Niam, niam, koks skanus....
Beje, kokia mesa jus megstate marinuoti? Ar tradiciskai kiauliena, ar renkates kitokia mesyte? Mes tai daznokai ir versiena marinuojame, ne vien tik kiauliena...
QUOTE |
Ir ikisiu savo trigrasi. Saslykus as marinuoju arba SU CITRINA (1kg mesos 2 vidutines citrinos, prieskoniai ir zinoma kuo daugiau svogunu) arba SU MINERALINIU ( siaip cia yra Makareviciaus (tas kur per Rusija laida "Smak" veda)receptas), man is pradziu irgi keista buvo bet kai paragavau tai atip skanu ;D Supjaustyt mesa, sudet prieskonius ir uzpilt mineraliniu (tik labai gazuotu), uz triju - keturiu valandu niam niam. Mesyte laaaaaaaaabai minksta buna. Skanaus |
Ir nereik jokio acto ar citrino rugsties [img]http://www.freeadpower.org/~mrsmiles/contrib/zar/hum.gif[/img]. O tas mineralinis turi buti surus ar ne ???
reikia tiek, kad mesa apsiteptu is visu pusiu tolygiai, nereikia, kad plaukiotu . Pvz. man labiausiai patinka marinavimui lietuviskasis tradicinis "Vilniaus" majonezas plastmasiniame kvadratiniame ipakavime, zaliai geltonas virselis... ten ir rugstumas tinkamas, ir pvz. jei daug mesos, tai induko pilnai uztenka.
Dar duosiu patarima. Pries dedant i mesa majonezo padaza, visus ingriedijentus sumaisau viename inde, kad viskas po to ant mesytes pasiskirstytu ;D Laikyti geriausia per nakti arba kelias valandas maziausiai kambario temperaturoje. Turiu toki vakuumini inda, tai ten isvis labai greitai prasimarinuoja.
Dar duosiu patarima. Pries dedant i mesa majonezo padaza, visus ingriedijentus sumaisau viename inde, kad viskas po to ant mesytes pasiskirstytu ;D Laikyti geriausia per nakti arba kelias valandas maziausiai kambario temperaturoje. Turiu toki vakuumini inda, tai ten isvis labai greitai prasimarinuoja.
Auges, na as tai majoneze marinuoju taip: idedu pipiriuku, visoki prieskoniu mesytei ar saslykui, druskytes, uzpilu majonezu ir sumaisau. Na, o majonezo, tai kaip cia pasakius, nereikia aisku, kad plauktu, bet kad mesyte apvoliota butu, zodziu slapia nuo to majonezo. ;)
Nezinau, ar gerai cia paaiskinau ;D ;D ;D
Bet siaip tai labai skanu buna, labai trapi mesyte gaunasi ;)
Nezinau, ar gerai cia paaiskinau ;D ;D ;D
Bet siaip tai labai skanu buna, labai trapi mesyte gaunasi ;)
QUOTE |
Paprastas gazuotas mineralinis, be acto be citrinos tik su prieskoniais (druska, pipirai, svogunai) As marinuoju su Krynka (ar kaip ji ten raosi) , nes ten esme kiek as suprantu burbuliukuose |
Auges, o uztenka is prieskoniu tik druskos, pipiru ir svogunu? O pvz. prieskoniai saslykui netinka? Arba tie nauji Bandzienes prieskoniai?
O esme burbuliukuose ar surume? Nes vyras nupirko mineralini su persiko skoniu. O ner ka daryti, man reikia greit. Bandysiu daryt su tuo persiko skoniu, idomu kas gausis. Gal labai bjauru nebus?
Esme burbuliukuose, bet jeigu mineralinis su persiku skoniu ???tai nezinau aks ten gausis :.Pabandykit po to papasakosit, gal nauja recepta israsit.
O tu visu preiskoniu saslykam as nebandzius tai ir nezinau, negaliu pasakyt. Gal ir turetu tikt, o mineralini as naudoju "Krynka" atrodo taip rasosi, nezinau
O tu visu preiskoniu saslykam as nebandzius tai ir nezinau, negaliu pasakyt. Gal ir turetu tikt, o mineralini as naudoju "Krynka" atrodo taip rasosi, nezinau