Gal kas žinot gerą receptą kaip pagaminti karštą šokoladą su čili pipiriukais. Na tokį pat skanų kokį galima suvalgyt Vilniaus centre šokolado parduotuvėje (nepamenu kaip vadinas, kažkaip dvi raidės A&L ar pan.)?
QUOTE(tarijo @ 2007 11 25, 20:42)
O kaip tą paprastą padaryt? Bet kad būtų normalus šokoladas, o ne kakava kokia tai.
Aš radau vieną receptą internete, bet kad man keistos proporcijos: 5 puodeliai pieno ir 200 gr. šokolado... Tai čia ir bus kakava, o ne šokoladas

Tik va tam recepte patiko idėja kaip čili pipiriuką į karštą šokoladą 'integruot'

Va tas receptas:
Majų karštas šokoladas
2 puodeliai užvirinto vandens
1 čili pipiras perpjautas per pusę su pašalintomis sėklomis
5 puodeliai liesos grietinės arba lieso pieno
1 vanilės pupa, perskelta išilgai
1-2 cinamono lazdelės
200 gr. karčiojo šokolado
cukraus arba medaus pagal skonį
1 valgomasis šaukštas susmulkintų migdolų arba riešutų
plakta grietinėlės
Į verdantį vandenį įdėkite čili pipirą. Ant lėtos ugnies virkite tol, kol skysčio liks 1 puodelis. Tuomet išimkite čili pipirą ir nukošę vandenį atidėkite į šalį.
Ant lėtos ugnies kitame prikaistuvyje sumaišykite liesą grietinę (arba pieną), vanilės pupelę ir cinamono lazdeles. Kaitinkite, kol prie sienelių susidarys burbuliukai. Sumažinkite ugnį, sudėkite šokoladą ir cukrų (arba medų), maišykite kol ištirps šokoladas ir cukrus. Išjunkite ugnį, išimkite vanilės pupeles ir cinamono lazdelę. Po truputį, vis paragaudami, kad nebūtų per daug aštru, supilkite vandenį, kuriame virė čili pipiras. Jei šokoladas per tirštas, įpilkite truputį pieno.
Patiekite mažuose puodeliuose su smulkintais riešutais ir grietinėle.
Skanaus!
Nu tai niekas daugiau nieko pasiūlyt negalit?


Į šokolado sudėtį įeina: cukrus, kakavos sviestas(jis buna baltas nesaldus, nes tai tikrieji kakavos pupelių riebalai, natūralūs , beje juo gydosi nuo kosulio) ir kakava.... Kuo daugiau natūralaus kakavos sviesto ir kakavos, mažiau dedant cukraus, gauname kartųjį šokoladą. Pridedame cukraus, kuris beje irgi tirština masę, gausime mūsų pamėgtus juoduosius šokoladus... O pagal tavo receptą kur dedasi pienas arba grietinė, jie skirti tam kad šokoladą suskystintų, na kad nebūtų tiršta masė, kuri greit stingsta ir kietėja.... O šiaip aš pilu grietinėlę, pagal poreikį arba riebią, arba liesą.... Pieno ir grietinės nededu, nors čia skonio reikalas
O šiaip receptas tavo duotas kaip matau neblogas, tik man tas medus tai ne očen patinka, nes jis visam tam tokio aitrumo ir keisto skonio priduoda, kuris ne visiems patinka
O riešutus prieš dedant paskrudink, bus tikrai skaniau
, nes atkreipk dėmesį valgydama šokoladą su riešutais kad ir cielais jie visada būna paskrudinti.
O šiaip daryk iš akies maždaug paragaudama vis ir tikrai išeis
Svarbiausia nepamiršk maista daryti su meile ir noru ir visada pavyks 
Firma kuria tu minėjai vadinasi "AJ šokoladas" http://www.ajsokoladas.lt/, bet mačiau ir kitur pvz.: Rūtoje.



O šiaip daryk iš akies maždaug paragaudama vis ir tikrai išeis


Firma kuria tu minėjai vadinasi "AJ šokoladas" http://www.ajsokoladas.lt/, bet mačiau ir kitur pvz.: Rūtoje.
Dare prisiminiau paprastesni varijanta tokiam sokoladui
Yra tokia firma Lindth, berods taip rasosi
Ji vokieciu, kuri gamina daug sokoladu ir vienas is ju su CILI pipiriukais tai manau reiktu jo pagrindu pagaminti karsta sokolada ir viskas
Lietuvoje jo yra pirkti IKI parduotuveje toks baltas ipakavimas ir kaina jo apie 8 Lt uz 100 gr. Beje skonis karsto sokolado geresnis buna, kai i ji ipili gero brendzio slakeli
nu zinok liuks kaip skanu 
p.s. PAVADINIMAS GALI BŪTI NETIKSLUS, BET SOKOLADO IKI PARDUOTTUVEJE VISADA BUNA!





p.s. PAVADINIMAS GALI BŪTI NETIKSLUS, BET SOKOLADO IKI PARDUOTTUVEJE VISADA BUNA!
Musmere, ragavai Ciobar geriama sokolada? Jeigu imestum verdant piena cili, manau kad astrus gautusi.
Ir jame nesijaucia kakavos. Maciau kad yra pirkti ir balto sokolado.
Atize, pavadinimas beveik teisingas: LINDT vadinasi

Atize, pavadinimas beveik teisingas: LINDT vadinasi

QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 07, 14:21)
A6 kaip visada prisimenu kad maždaug toks pavadinimas bet tikslaus tai niekad nepasakysiu



karštas čili šokoladas
arba
Hot Chili Chocolate
* 1 2/3 cups milk
* 1/2 vanilla bean
* 1 red chili pepper
* 1 cinnamon stick
* 1 1/2 oz bittersweet chocolate
Split red chili pepper and remove the seeds. Also split the vanilla bean, lengthwise. In a saucepan, heat milk to simmering with vanilla bean, chili pepper and broken up cinnamon stick. Continue to simmer for a minute or two. Grate chocolate, and whisk into the hot spiced milk until melted. Remove mixture from heat and let sit for 10 minutes, to steep. Strain, and heat through again if necessary. Serve hot. Serves 2.
arba
Hot Chili Chocolate
* 1 2/3 cups milk
* 1/2 vanilla bean
* 1 red chili pepper
* 1 cinnamon stick
* 1 1/2 oz bittersweet chocolate
Split red chili pepper and remove the seeds. Also split the vanilla bean, lengthwise. In a saucepan, heat milk to simmering with vanilla bean, chili pepper and broken up cinnamon stick. Continue to simmer for a minute or two. Grate chocolate, and whisk into the hot spiced milk until melted. Remove mixture from heat and let sit for 10 minutes, to steep. Strain, and heat through again if necessary. Serve hot. Serves 2.
Aš karštą šokoladą pasidarau paprastai paimu plytelę šokolado ir keletą šaukštų pieno išlydau šokolądą ant dujinės su pienu ir gaunasi karštas šokoladas (ant ledų labai skanu
), tačiau su čili nebandžiau, nes nemėgstu aštriai, tačiau manau įdėjus ir gautųsi karštas šokoladas su čili pipiriukais


QUOTE(Atize @ 2007 12 07, 00:28)
p.s. PAVADINIMAS GALI BŪTI NETIKSLUS, BET SOKOLADO IKI PARDUOTTUVEJE VISADA BUNA!
Lindt su cili galima rasti ne tik IKI, bet ir Maximoje ir RIMI

QUOTE(mokka @ 2007 07 12, 21:07)
Išbandžiau - skonis 10 balų

Vienoje kavineje ragavau su cili prieskoniu , labai patiko , tik deja nezinau recepto , bet kiek paaiskino - elementarus kartas sokoladas su ziupsneliu cili