Merginos perskaiciau jusu visa temele. Vaizdas nerealus noriu tu braskiu nerealiai.O kur ju galima isigyti?Jei is seklu augini kada derliaus sulauki? Ir kur tu seklu nusipirki dar klausimas? Vargas provincijoje!!!
o man idomu ar kas nors augna paprastas braskes namuose ant palanges? As cia per viena laida maciau kad galima pasodinti gruodzio menesi tai jau ant kovo 8 us uogu. Tai susigundziau. Bet isejo pasodinti tik sausio menesi. Tai dabar laukiu tu uogyciu. Gal dar kas nors taip daro? Galetu pasidalinti patirtimi.
O kaip suprasti sodinti aukstais? Kazkur maciau tai didelis vazonas. po to mazesnisir virsuje maziausias.Bet vistiek tokio auksco nesigaus. Bus tegul puse metro ir viskas.
Man atrodo, kad čia specialiai paruošta polietileninė "rankovė" , kuri pripildoma žemių. Šonuose būna specialiai padarytos angos, į kurias sodina gėles arba šiuo atveju braškes. Dar vienas varijantas yra tarsi braškių "pilis". Ant žemės daromas karkasas (keturkampis ar penkiakampis), užpildomas žemėmis. ant jo daromas antras aukštas 15cm mažesnis, po to trečias dar 15cm mažesnis ir t.t. (kaip kelių aukštų tortas). Į tuos tarpus sodinamos braškės arba žemuogės. Tik mano pilyje apsigyveno kurmis Niekaip nepavyko jo išprašyti, taigi teko sugiauti pilį. Sakėm jei statysim kitą kartą, tai, prieš dėdami pirmąjį karkasą, patiesime tankų metalinį tinklą
Siaip tai galima ir geliu prisodinti i toki statini, bet is ko jus darete karkasa?
išdykėle, gera mintis su tuo "tortu". Sakyk, o jūs tas braškes valgot? Nes kai skaičiau šią temą, radau komentarą, kad nevisos svyrančios braškės valgomos.
Į tą "tortą" sodinau paprastas braškes, o svyrančios, kurias man teko matyti, irgi buvo valgomos. Aš tik čia perskaičiau, kad yra nevalgomų svyrančių.
Papildyta:
Į tokią rankovę man neteko sodinti, bet mačiau kažkokiam žurnale (gal "Gėlyne", gal "Sodo spalvose") smulkiai paaiškinant.
Papildyta:
Tik pildant rankovę žemėmis - į vidų reikia įkišti vamzdelį prigręžiotą skylučių, kurio apatinis galas būtų užsandarintas, o viršutinis kyšotų virš žemių. Kai reikia palieti - į tą vamzdelį pili vandenį ir per skylutes tolygiai sudrėksta visa "rankovė". Kitaip viršujė gali jau būti per šlapia, o apačios dar H2O nepasiekęs.
Papildyta:
Į tokią rankovę man neteko sodinti, bet mačiau kažkokiam žurnale (gal "Gėlyne", gal "Sodo spalvose") smulkiai paaiškinant.
Papildyta:
Tik pildant rankovę žemėmis - į vidų reikia įkišti vamzdelį prigręžiotą skylučių, kurio apatinis galas būtų užsandarintas, o viršutinis kyšotų virš žemių. Kai reikia palieti - į tą vamzdelį pili vandenį ir per skylutes tolygiai sudrėksta visa "rankovė". Kitaip viršujė gali jau būti per šlapia, o apačios dar H2O nepasiekęs.
O KAUNE AR PARDUODA KUR REMONTANTINES BRASKES AR JU SEKLU?LB NORIU NORS VIENA ANT PALANGES PASISODINTI.
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 20, 21:09)
Į tą "tortą" sodinau paprastas braškes, o svyrančios, kurias man teko matyti, irgi buvo valgomos. Aš tik čia perskaičiau, kad yra nevalgomų svyrančių.
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
O gal turi kokia nuotraukele, kaip gyvas 'tortas' atrode? Skaiciau ir nelabai supratau kaip ji ten pasidaryti, o labai noreciau Savos fantazijos neuztenka, tai nors 'nusirasyciau'
Kadangi kur rasiau niekas man nepasufleravot kur tu braskiu gauti Nuvaziavau i kauno senukus ir radau pirkti . Braskes vadinasi RUGIA. Bet idomiausia kad neraso kaip ant lietuvisku seklu pvz. svyrancios, remontantine, ar kaip kitaip. Pavaizduotos vazone, o ant kitos puses parasyta cituoju:Tai derlinga , salciui atspari, ir po ziemos atzelianti AVIECIU ( cia visai nesupratau, nes ant pokelio braskes)rusis. Kagi pabandysiu