QUOTE(meduliukas @ 2009 05 05, 11:20)
O gal kas turit kelis daigelius tu vijokliniu braskiu parduoti, nu labai man smalsu pabandyti
Uzsisakiau is www.vijoklines-braskes.lt - nei braskiu, nei ziniu
, telefonai atjungti, nu ir saraskino kontora, gerai, kad pinigu is anksto nejama.
O uzsaket pastu? Tai zinokit, atsius tik po 1,5 menesio
Bet atsius, pernai ir as koliojausi, kad uzsakiau, telefonai neveikia, o siuntinukas atejo...geguzes vidury, nors buvo uzsakytas balandzio pradzioj. Pasodinau i zeme. Birzelio pabaigoj persodinau i vazonus ir padariau tvorele lipti usams.Leido lapus,usus, daugiau nieko, as pykau, kad tapau reklamos auka. Rugsejo pradzioje
pradejo zydeti usai. Pabaigoj jau turejom pirmasias uogytes, nedidels, tiesa, ir menkai saldzias, bet vis tik braskem kvepiancios uogytes
Inesem i veranda, tai uogas vede iki lapkricio menesio, tol, kol ir verandoj jau minusa pasieke. Tada nupjoviau usus, palikau ziemoti. Anksti pavasari persodinau i naujus, didesnius vazonus. Ir balandzio vidury jos man suzydejo
O jau dabar kelios uzmezge ir zalias uogytes
Nufotografuosiu ir paprasysiu kaimynes, kad is savo kompo idetu nuotrauka, mat manajame nera tos programos, neleidzia deti nuotrauku.
Keletas pastebejimu:
1. Usus tuos ar vijoklius, kaip pavadinsi, leisti vytis ant spec tvoreles, anyta mano leido usus pazeme, tai susikryzmino jie su kitom braskiu veislem, issigime ir vieno, ir kitos, vijokliniu nebeturi ji
2. Bandziau kelis usus pasodinti kaip naujas braskes. Deja. Nors veslios, nors grazios, bet nei zydi, nei usus leidzia, kazkokios issigimeles, nors konkreciai pasakysiu rudeni, o mazu jos sumastys zydeti kaip pernykstes manosios?
3. Savidulkes. Nereikia ju net uzdaroj patalpoj "dulkinti" su sluotele.
4. Gali augti namuose kiaura ziema:MB mociute viena ant palanges augino iki vasario menesio. Ta zydejo ir uogytes vede
Paskui tik nupjove ir padejo saltai, kad pailsetu braske.