Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(heizi @ 2008 08 07, 23:33)
O aš šiemet pabandžiau dalį braškių štai taip susodinti  ax.gif
user posted image
Tikras tinginių braškynas  blush2.gif - nei vargti nei ravėti - ir uogos visada švarios  lotuliukas.gif

O kur galima tokios plėvelės nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2008 08 10, 15:09)
O kur galima tokios plėvelės nusipirkti?

Na, aš tai Erimitaže pirkau ax.gif - bet manau turėtų būti ir kitose sodo prekių parduotuvėse smile.gif .
Atsakyti
Mergytes, kaip laipiojancios braskytes jusu? Isaugo ilgi usai, bet virsutiniuose lapukuose dar nei gelyciu, nei uogyciu. Nors pas kaimyne ir virsutines auga jau. tongue.gif Gal kas zinote kaip jas ziemai paruosti?
Atsakyti
Pavasarį juodos agroplevelės ir senukuose mačiau. Pasižvalgykit.
Atsakyti
Kokias braškes pasisodinti, kad būtų derlingos, nepultų jų ligos, atsparios mūsų žiemoms, ir būtų transportabilios. Kad parisvežant iš sodo, nebūtų iš jų ,,košė".
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2008 07 23, 16:27)
Tai va nulėkiau šiandien tų braškių daigų į tas Babtų medelyno saugyklas, tai ten nėra vėlyvų braškių daigų, visos ankstyvos... Tai nusipirkau kelis daigus Honey ir tiek, reiks kažkur kitur ieškot... Gal kas žinot kokių braškių ūkių netoli Kauno?  g.gif

Aš prieš savaitę lankiausi Babtuose. Gavau ir ankstyvų Kama ir vėlyvų Pandora.
Susodinau. Kai kelias dienas nelyja, vakare kai atvėsta, palaistau.
O kokia priežiūra toliau? g.gif Kaip jas paruošt žiemai?
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2008 08 18, 22:14)
Aš prieš savaitę lankiausi Babtuose. Gavau ir ankstyvų Kama ir vėlyvų Pandora.
Susodinau. Kai kelias dienas nelyja, vakare kai atvėsta, palaistau.
O kokia priežiūra toliau?  g.gif Kaip jas paruošt žiemai?

Įdomu, ar čia kokios naujos rūšys, aš tokių braškių rūšių pavadinimų nebuvau girdėjusi. Turbūt girdėjot gerų atsiliepimų apie šias rūšis, ar tiesiog bandote ir tiek g.gif
Atsakyti
Mano tos laipiojančios dabar tik pradėjo žydėti ir augti,o kada žiemos,kur atšalus reiks dėt?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 08 19, 13:39)
Įdomu, ar čia kokios naujos rūšys, aš tokių braškių rūšių pavadinimų nebuvau girdėjusi. Turbūt girdėjot gerų atsiliepimų apie šias rūšis, ar tiesiog bandote ir tiek g.gif

Buvau paskaitinėjus internete apie braškių veisles, jų savybes, atsparumą.
Kama yra labai ankstyvos, su jom reikia ,,žaisti", nes bijo šalnų. Bet labai jau norisi pačių pirmųjų braškų. pabandysim, kitais metais bus matyt.
Pandora dera apie dvi savaites vėliau negu senga sengana. tai pasiėmiau kelis daigus pabandymui.
dar pirkau Venta ir Senga sengana, jos būtinos tam kad būtų Pandoros uogų, nes šitos ten kažkaip kitaip, kitu laiku žydi.
Aš pradžiamokslė blush2.gif . Braškes ir pirkau, ir sodinau pirmą kartą gyvenime rolleyes.gif .
O va mano sūnus suskėlė bajerį- sako, ar tu nežinai, čia ne braškės, o lapeliai smile.gif

Atsakyti
Nu ir jumoristas tas tavo sūnelis. Aš dar jokių naujų nepirkau. Savo pirmametes susodinau, o kitąmet jau bandysiu naujas veisles.
Atsakyti
Sveikutės, o naujai sodintus ūsus prieš žiema pridengiat kuo nors?
Atsakyti

Foto daryta šiandien, žydi labai gausiai, žalių uogų tai pat, noksta jau lėčiau. Veislės nežinau, bet man jos patinka uogas valgome nuo birželio iki spalio.
user posted image

Pasodintus ūsus nereikia niekuo dengti, jie jei jau prigis ir žiemos taip, na būna kartais jog iššala iš po žiemos.
Papildyta:
QUOTE(Diglė @ 2008 08 30, 08:34)
Sveikutės, o naujai sodintus ūsus prieš žiema pridengiat kuo nors?

Atsakyti