Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(sausine @ 2008 07 22, 20:19)
Man iš "normalių" sodo braškių pačios geriausos yra Honey,jos ankstyvosios,ir dar iš vėlyvųjų Pandora ir Pegasas.Kiek esam visokių auginę -šitos labaiusiai patiko,labai derlingos,stambios ir skanios. thumbup.gif

Tai va nulėkiau šiandien tų braškių daigų į tas Babtų medelyno saugyklas, tai ten nėra vėlyvų braškių daigų, visos ankstyvos... Tai nusipirkau kelis daigus Honey ir tiek, reiks kažkur kitur ieškot... Gal kas žinot kokių braškių ūkių netoli Kauno? g.gif
Atsakyti
Sveikos braškių augintojos 4u.gif

gal galite man pagelbėti? g.gif atsikraustėme i naują namą, ir ten yra likęs nedidukas braškynas. Bet jis labai netvarkingas, apleistas, pilnas žolių. doh.gif Braškių daigeliai išsibarstę bet kur doh.gif, nėra nei lysvelių, nei praėjimo tarp jų. Niekad nesu su braškėmis užsiėmus, bet tą braškyną noriu išlaikyti, ir sutvarkyti ax.gif Ką man geriausiai būtų daryti, ar visus tuos senus daigelius rauti, ir sodinti kitus, ar palikti tuos senus, tik perodinti tvarkingai? Kuom patręšti, ir kada? Būčiau labai dėkinga už bet kokią informaciją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(advance @ 2008 07 24, 08:55)
Sveikos braškių augintojos  4u.gif

gal galite man pagelbėti?  g.gif atsikraustėme i naują namą, ir ten yra likęs nedidukas braškynas. Bet jis labai netvarkingas, apleistas, pilnas žolių. doh.gif Braškių daigeliai išsibarstę bet kur doh.gif, nėra nei lysvelių, nei praėjimo tarp jų. Niekad nesu su braškėmis užsiėmus, bet tą braškyną noriu išlaikyti, ir sutvarkyti  ax.gif Ką man geriausiai būtų daryti, ar visus tuos senus daigelius rauti, ir sodinti kitus, ar palikti tuos senus, tik perodinti tvarkingai? Kuom patręšti, ir kada? Būčiau labai dėkinga už bet kokią informaciją.  4u.gif

Kiekvienais metais stengiuosi atsisodint braškes (sodinu tuos naujus daigelius), o seną braškyną nušienaujam. Jei braškynas jau kokių 4 metų senumo tada naikinu... Šiaip niekuo netręšiu. Senų nepersodink, sodink naujus daigelius, bus gerokai daugiau naudos.
Atsakyti
Panaikink pusę seno braškyno, ir kitoje vietoje, tik ne toje pačioje pasisodink pora lysvelių naujų daigelių. kitą met matysi kas senajame rasis, tai tada spresi naikinti visai ar dar palikti, o ir iš naujų jau uogyčių turėsi. mirksiukas.gif Ir taip kas met vis pasipildyk naujienų, tada nejusi uogų stygiaus! thumbup.gif Bent aš taip darau jau eilę metų.
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2008 07 24, 13:06)
Kiekvienais metais stengiuosi atsisodint braškes (sodinu tuos naujus daigelius), o seną braškyną nušienaujam. Jei braškynas jau kokių 4 metų senumo tada naikinu... Šiaip niekuo netręšiu. Senų nepersodink, sodink naujus daigelius, bus gerokai daugiau naudos.

QUOTE(Sigute*** @ 2008 07 24, 15:04)
Panaikink pusę seno braškyno, ir kitoje vietoje, tik ne toje pačioje pasisodink pora lysvelių naujų daigelių. kitą met matysi kas senajame rasis, tai tada spresi naikinti visai ar dar palikti, o ir iš naujų jau uogyčių turėsi.  mirksiukas.gif Ir taip kas met vis pasipildyk naujienų, tada nejusi uogų stygiaus! thumbup.gif Bent aš taip darau jau eilę metų.

aciu uz atsakymus 4u.gif o tai tuos daigelius dabar sodinti reikia, ar pavasari, ar rudeni?
Atsakyti
Ar jau laikas sodinti braškes?
Atsakyti
tikrai jau laikas sodinti braškes ir kuo greičiau 4u.gif Mano jau pasodintos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akrila: 07 rugpjūčio 2008 - 17:56
Mano ir jau atsodintos. Likusias reiks irgi pasisodint.
Atsakyti
dar laikas, kad iki rudenėlio spėtų gerai įsitvirtinti augti. Dabar žemė gera, drėgna, o ir pakankamai šilta, tad daigeliai be vargo prigys. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 07 rugpjūčio 2008 - 21:50
O aš šiemet pabandžiau dalį braškių štai taip susodinti ax.gif
user posted image
Tikras tinginių braškynas blush2.gif - nei vargti nei ravėti - ir uogos visada švarios lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(heizi @ 2008 08 07, 23:33)
O aš šiemet pabandžiau dalį braškių štai taip susodinti  ax.gif

taip ir aš norėčiau rolleyes.gif o kaip laistyt??

mano tai jau prieš menesį susodintos.. jau neblogi krūmukai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 08 08, 00:42)
taip ir aš norėčiau  rolleyes.gif  o kaip laistyt??

Laistau paprastai - ši plėvelė vandeniui pralaidi - tai agro plevelė - tik kad juoda smile.gif - o todėl po ja jau niekas neauga ax.gif . O braškes uždengiau ja ankstyvą pavasarį - kol dar krūmeliai buvo maži. Tai vasarą auginau dalį taip, dalį paprastai blush2.gif Na nepasakyčiau, kad braškių kiekis vienoje ir kitoje dalyje labai skirtusi. Bet jau kiek privargau su ravėjimu neuždengtų braškių doh.gif O šitoje dalyje tai tik derlių rinkau thumbup.gif Dabar lapus apšienavau ir kitą dalį uždengiau tongue.gif
Atsakyti