Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vailija @ 2008 07 07, 22:00)
O kada braškių daigus jau galima sodinti? Ar visą vasarą ar girdėjau tik rugpjūtį?

aš pasodinau prieš dvi savaites.. tai anyta sakė (nemažai patirties turi) kad kitais metias turėsiu pilną derlių.. negu kad rudenį sodinus.. tik tiek kad ne visi dabar daugų turi... tai žiūrėsim kaip čia bus rolleyes.gif
Atsakyti
o kada senas braskes geriausia perkelt i kita vieta?
Atsakyti
Smalsu kada tu jas skaitai senomis? g.gif
Papildyta:
Šiandien ant kurių jau nebėra uogyčių, nušienavau lapija. mirksiukas.gif
O naują lysvę pasodinau jau prieš savaitę, plensiukų turėjau gražių ir gerų motininių augalų , lietus lijo, tai ko dar laukti. thumbup.gif
Pernai taipat neklausiau nieko, tik dairiausi kad lietus lytų pasodinau pora lysvių sakau bus ateičiai naujų, tai šiemet braškių turėjau tiek kad užteko visiems norintiems o jų trys šeimynos.Vakar jau paskutinias nuskyniau, liko tik viena kita pasigardžiavimui. O ta lysvė kur uopgos būna iki spalio mėnesio dabar pačiame žydėjime. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 07 12, 13:17)
Smalsu kada tu jas skaitai senomis?  g.gif

Tiesa sakant nei pati nezinau doh.gif . Pavasari uzsisakiau jas internetu, bet pasodinau labai prastoj zemej. Noriu perkelt i didelius vazonus su geresniu dirvozemiu. Ir stai ka pastebejau ka tik, nors mano braskes usu neleidzia is vieno krumelio beveik visi daigai pasidalino i du. Toks ispudis, kad is vieno kaklelio du krumeliai auga. Jeigu tik teisingai issireiskiu doh.gif Ar cia taip visada buna? blink.gif
Papildyta:
Dar noriu paklaust, kokiu atstumu vienas nuo kito reikia kerelius sodint? ax.gif Bijau, kad neprisodinciau vazonuose per tankiai.
Atsakyti
Vazonuose net nežinau g.gif
O lysvėje mano braškės susodintos 40 cm viena nuo kitos, tai puiku, lengva jas sužiūrėti, ravėti ir tt.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 07 12, 12:32)
Tiesa sakant nei pati nezinau doh.gif . Pavasari uzsisakiau jas internetu, bet pasodinau labai prastoj zemej. Noriu perkelt i didelius vazonus su geresniu dirvozemiu. Ir stai ka pastebejau ka tik, nors mano braskes usu neleidzia is vieno krumelio beveik visi daigai pasidalino i du. Toks ispudis, kad is vieno kaklelio du krumeliai auga. Jeigu tik teisingai issireiskiu doh.gif Ar cia taip visada buna? blink.gif
Papildyta:
Dar noriu paklaust, kokiu atstumu vienas nuo kito reikia kerelius sodint?  ax.gif Bijau, kad neprisodinciau vazonuose per tankiai.

Manau gali bet kada persodinėti. O kad neleidžia ūsų-gal tai beūsės ir jos taip ir dauginasi kerelio dalijimu. Jei vazonai nedideli, tai gal užtektų ir po vieną.
Atsakyti
Oi, [/B]Sigute, [B]pasirodo tu ir braškininkė gera. Kada viską ir suspėji?
Atsakyti
Taip jau gyvenimas surėdytas, nori turėti, reikia suspėti.
Kaip saulutė šviečia triūsių darže, lietui lyjant sanpaulyne... lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif Aš esu girdėjusi, kad sodinti braškes geriausia iki rugpjūčio vidurio.
Dar norėčiau pacituoti iš "Sodo spalvos" straipsnio, kurį parašė moteris, jau šiuo metu 18 metų auginanti braškių daigus.
"Augintojams visada patariu savo reikmėms auginti įvairių veislių braškes - nuo ankstyviausių iki vėlyviausių. ... vienai veislei labiau nukentėjus nuo gamtinių salygų gelbės kita. Nėra veislės, kuri gerai augtų bet kokiomis sąlygomis. Vienais metais, pasikeitus gamtinėms sąlygoms, geriausiųjų sąraše atsiduria vienos, o kitais metais - jau kitos veislės. ..." bigsmile.gif
Atsakyti
o kaip tas grynas veisles išlaikyt? Augint po danga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 07 12, 22:24)
Manau gali bet kada persodinėti. O kad neleidžia ūsų-gal tai beūsės ir jos taip ir dauginasi kerelio dalijimu. Jei vazonai nedideli, tai gal užtektų ir po vieną.

Vazonu dar neturiu, pirksiu. ax.gif Tiksliau turiu viena dideli plastmasini, bet man plastmase schmoll.gif . Noriu nusipirkt pora dideliu moliniu. O tuos kerelius reikia iskaidyt ar galima taip ir palikt?
Atsakyti
[/QUOTE]o kaip tas grynas veisles išlaikyt? Augint po danga? [QUOTE]

Ne po danga,gi mes ne iš sėklų auginame braškes,o imam daigus nuo motininio kero.Vėjas ir bitutės čia nepričiom,čia tik žmonių išsigalvojimai.O norint turėti grynus tai veislei būdingus genus reikia imti daigus iš motininio sklypo.Tas sklypas kruopščiai prižiūrimas,laistomas,purenama žemė,židint būtinai išskabomi žiedai.Po metų šis sklypas pakeičiamas nauju.
Atsakyti