as pirma meta auginu kabancias braskes
dar turiu lipanciu cia gal tokios kur jus vadinat vijoklinem,jos irgi pirmametes,uogyciu dar tik viena kita,bet usus tai jau oho kaip leidzia
QUOTE(sausine @ 2008 06 27, 18:13)
Bent jau kol kas jokių pliusu nematau,mūsų paprastos lietuviškos geresnės.Antrą kartą nesisakyčiau,na nebenr dar vėliau kuo nustebintų.
Tik vieną pliusą matau tai, kad jos remontantinės.
QUOTE(Wolke @ 2008 06 27, 22:08)
as pirma meta auginu kabancias braskes
dar turiu lipanciu cia gal tokios kur jus vadinat vijoklinem,jos irgi pirmametes,uogyciu dar tik viena kita,bet usus tai jau oho kaip leidzia
O cia tavo vazonelis su tokia gausybe braskiu
Papildyta:
o sakykit yra Desertiniu rusiu braskiu pas mus turguj pardavineja,tai apsivalgyti baigiam,jos kai zemuoges,tooookios skanios kazi kur daigu galim gaut,ar jas reik is seklu augint,uzvestume mociutei kad mums uogyciu butu
QUOTE(guziukas @ 2008 06 27, 23:30)
O cia tavo vazonelis su tokia gausybe braskiu
taip mano vakar fotkinau
QUOTE(Daivike. @ 2008 06 27, 20:08)
Tik vieną pliusą matau tai, kad jos remontantinės.
Gal man kas gali paaiskinti ka reiskia remontantinės
QUOTE(uoga3 @ 2008 06 28, 11:11)
neleidžia ūsų ar leidzia nu zodziu susije su usais
QUOTE(akvilyte @ 2008 06 28, 11:23)
su usais nesusije , su uogom susije, turejom, tai buvo net ir rugsejo menesi uogu, ilgai, bet po nedaug
QUOTE(IngridaB @ 2008 06 27, 19:58)
Man irgi lietuviškos labaiu prie širdies, nesiseka man su tomis vijoklinėmis.Vieną uogą matyt sraigė nučiulpė,o kita dar tik rausta,o jau tokia ant supūvimo panaši.Kažko labai jau minkšta,kaip neprinokųsi. Dar yra užmegztų,gal gi teks šiemet bent paragauti?
Ne stebuklas tos vijoklines braskes. As galvojau, kad jos bus labai saldzios, bet...
Papildyta:
QUOTE(rds @ 2008 06 28, 12:49)
su usais nesusije , su uogom susije, turejom, tai buvo net ir rugsejo menesi uogu, ilgai, bet po nedaug
Aciuks, dabar zinosiu
Papildyta:
QUOTE(Daivike. @ 2008 06 28, 10:47)
Aciuks
Labai ačiū už šį straipsnį. Šimtąjį kartą įsitikinu, kad vistik lietuviški produktai yra geriausi. Aš pati auginuosi daug daržovių, uogų, vaisių ir niekada netręšiu jokiomis pirktinėmis trąšomis, o pati kur nors perskaičius gerą patarimą, juo pasinaudoju. Gal čia ir ne į temą, bet šiais metais pomidorus tręšiu dilgėlėmis. Ną o apie braškes galiu pasakyti tiek, kai pati tik pradėjau sodintis br daigus, nežinojau kokius pirkti, nes rūšių yra apstu, bet daug apie tas rūšis skaičiau ir rinkausi. Išsirinkau 10 rūšių, pasisodinau ir Kadangi nėra tokios rūšies braškių, kad būtų visoms ligoms, šalčiams ir t.t. atsparios, tai kiekvienais metai pasireiškia tos rūšys geriau, kurioms esamos sąlygos geriausios, todėl iš 100 savo daigelių DAUG braškių prisiskinu ir svarbiausia ekologiškų !!! Šiaip ūsus stengiuosi nukarpyti, bet kai aptingstu, priaugina daigelių, tada parduodu, jau už pirktus daigus pinigėlius atsiėmiau. O uogų skonis taip pat labai skiriasi. Vyras vis ragauja, kurios čia skanesnės, kad galėtumejų daugiau užsisodinti. Šiame pašte kažkas rašė apie vijoklines. Na ir aš turiu pasisodinusi, kolkas viskas labai gražu, uogų turime, ūsus jau augina.
QUOTE(miurdock @ 2008 06 18, 18:20)
QUOTE(rds @ 2008 06 28, 13:49)
gyveni zmogus ir mokaisi
Sveikos,pirkau ir as tu viokliniu braskiu 5 kerelius.Tai dab gyvi liko tik 2. Nezinau kas joms netiko Ir useliu neleidzia tie like kereliai.Viena zydi 2 ziedeliais. Bet tokiais smulkuciais.Ir vieta atrodo nebloga parinkau vakaru puseje.Kazkas netinka matyt...