Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

o daugiau jokių prieskonių nereikia dėt?
Atsakyti
Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru

30 žalių bulvių
5 virtos bulvės
300 g kiaulienos faršo
2 stiklinės džiovintų grybų
1 svogūnas
druska
pipirai
margarinas

Padažui: 200 g margarino
200 g grietinės
druska

Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame.
Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis.
Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais.
Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais ir pakepame su sviestu.
Atvėsusius grybus bei svogūną sumaišome su faršu. Iš bulvių tešlos suplojame blynelius, dedame ant jų po šaukštą įdaro ir formuojame kukulius.
Verdame pasūdytame vandenyje 40-45 min.
Iš nurodytų produktų pagaminame padažą ir užpilame juo kukulius.
Pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais.
Atsakyti
Mirkalas su bulvėmis

300 g rūkytų lašinukų, 2 nepilni šaukštai miltų, 0,5 l pieno, 1 svogūnas, 0,5 kg bulvių.

Lašinukus supjaustyti nedideliais kubeliais ir paspirginti. Į spirgučius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti mitų ir maišant po truputį supilti pieną. Įberti pagal skonį druskos ir pavirinti.
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Padažas valgomas su karštomis bulvėmis (jos nulupamos ir gabaliukais mirkomos į mirkalą).
Šis patiekalas dažniausiai valgomas per vakarienę.
Atsakyti
Keptos bulvės su įdaru

6 – 7 bulvės,
100 g sviesto,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
20 g olandiško sūrio,
druska,
žiupsnelis mairūnų.

Nuskustas bulves 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite kiaurasamčiu, įtrinkite druska ir karštoje orkaitėje kepkite ant grotelių, kol pagels. Dar karštoms nupjaukite viršūnėles, šaukšteliu išskobkite vidų. Išimtą minkštimą sutrinkite, sudėkite kapotus kiaušinius, sviestą, grietinę, smulkiai tarkuotą sūrį, pasūdykite, įberkite mairūnų ir gerai sumaišykite. Paruoštą masę sudėkite į išskobtas bulves, ant viršaus uždėkite po gabaliuką sviesto, užbarstykite sūrio ir vėl kepkite orkaitėje ant grotelių 10 – 15 minučių.
Valgykite su salotomis.
Skanaus.
Atsakyti
Virtas bulvių vyniotinis

7 – 8 virtos bulvės,
100 g manų kruopų,
150 g miltų,
2 kiaušiniai,
50 g riebalų,
1 svogūnas,
250 rūkytos mėsos arba dešros,
50 g džiūvėsių,
80 g sviesto.

Virtas šaltas bulves sugrūskite, sumaišykite su druska, manų kruopomis, miltais ir kiaušiniu. Tešlą iškočiokite, suformuokite stačiakampį, pabarstykite pakepintu svogūnu, apkepintais džiūvėsiais, mėsos gabaliukais ir suvyniokite. Vyniotinį sususkite į sudrėkintą servetėlę, abu galus užriškite ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 45 minutes. Nuėmę servetėlę, supjaustykite riekelėmis, apliekite tirpytu sviestu.
Valgykite su kopūstais arba špinatais.
Skanaus.
Atsakyti
Kepenimis įdarytos bulvės

10 bulvių,
500 g kepenų,
2 svogūnai,
0,5 stiklinės grietinės,
1 kiaušinis,
pipirai,
druska.

Nuplautas bulves apvirkite pasūdytame vandenyje, nupjaukite vieną galą ir išskobkite vidų. Supjaustytas kepenis ir svogūną apkepinkite riebaluose ir sumalkite, sudėkite grietinę, kiaušinius, įberkite pipirų, druskos, gerai išmaišykite. Įdarykite bulves, apipilkite riebalais ir kepkite orkaitėje. Baigiant kepti užpilkite grietine ir dar patroškinkite.
Valgykite karštas.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 21:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ

Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu


Labai skanu ir sotu. (Tik išvirus prisiminiau, kad mano močiutė tokią košę verda paršiukams.) Tik ne įsižeiskit, tikrai skani košė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M_T: 18 spalio 2005 - 20:20
QUOTE(M_T @ 2005 10 18, 20:19)
Labai skanu ir sotu. (Tik išvirus prisiminiau, kad mano močiutė tokią košę verda paršiukams.) Tik ne įsižeiskit, tikrai skani košė

laugh.gif thumbup.gif tai tikrai tada sotu
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 18, 20:19)
Labai skanu ir sotu. (Tik išvirus prisiminiau, kad mano močiutė tokią košę verda paršiukams.) Tik ne įsižeiskit, tikrai skani košė

Tai, kad tikriausiai nėr ko įsižeist tongue.gif Aš va grikių košę pradėjau valgyt kai šunį įsigijau. Va šuniui verdu, tai išvirus ir sau įsimetu, ociuciui dametu žalios mėsos ir ėdam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 13:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.

Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.

pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tongue.gif


Na nzn g.gif , vakar ir as kepiau, bet jau riebumas to patiekalo doh.gif . Gal per daug grietinėlės ipyliau, nors piliau, kad apsemptų tik. Įdomu, tos bulvytės tokios ir turi būti-plaukiojančios riebaluose? Gal aš ką ne taip padariau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitulka @ 2005 10 20, 08:36)
Na nzn g.gif , vakar ir as kepiau, bet jau riebumas to patiekalo doh.gif . Gal per daug grietinėlės ipyliau, nors piliau, kad apsemptų tik. Įdomu, tos bulvytės tokios ir turi būti-plaukiojančios riebaluose? Gal aš ką ne taip padariau? unsure.gif

O kaip skonis (apie riebumą nekalbėsim), ar patiko g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 20, 13:52)
O kaip skonis (apie riebumą nekalbėsim), ar patiko  g.gif ?

Tai vat, būtų ne tokios riebios tos bulvytės, tai būtų labiau patikusios essen.gif
Atsakyti