O mes darome tokius blynus (panasus receptas i ankstesni):
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 14:54)
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
O pati einu sita recepta bandyti, nes tiek daug geru atsiliepimu..
Mama Tania, paragausi, nepamirsk atsiliepimu surasyt, nes ir as gundausi
QUOTE(Frane @ 2005 08 18, 17:09)
Mama Tania, paragausi, nepamirsk atsiliepimu surasyt, nes ir as gundausi
Is tiesu labai skanus patiekalas, tik as vos sulaukiau. Kadangi reikia 1 val. marinuojasi, po to 45 min. laukti, kol iskeps. Bet laukimas pateisina viltis. LIUKS!!!
Man atrodo, dar butu skanu kepti su grybais, su farsu ir t.t.
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 14:08)
O mes darome tokius blynus (panasus receptas i ankstesni):
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
o tu čia tas buves verdi jau nuluptas, ar su lupenom?
QUOTE(Dargana @ 2005 08 19, 10:24)
o tu čia tas buves verdi jau nuluptas, ar su lupenom?
Verdu jau nuluptas
Viską dorai perskaičiau, bet neradau, kas labiausiai rūpėjo, gi - bulvių piurė. Žinau, kad kažkaip ten trintas virtas bulves užplikyti pienu, įdėti, atrodo, plaktų kiaušinio baltymų... Jei kas tiksliai žinot - nepasididžiuokit, mainais išduočiau šeimos receptą, tik nebulvinį.
QUOTE(JULIJANA @ 2005 08 20, 19:25)
Viską dorai perskaičiau, bet neradau, kas labiausiai rūpėjo, gi - bulvių piurė. Žinau, kad kažkaip ten trintas virtas bulves užplikyti pienu, įdėti, atrodo, plaktų kiaušinio baltymų... Jei kas tiksliai žinot - nepasididžiuokit, mainais išduočiau šeimos receptą, tik nebulvinį.
O čia...bulvių košė?
Na, iš esmės bulvių košė, tik kažkaip ypatingai paruošiama, ji būna tokie puri, lyg išplakta, žodžiu, piurė...
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 20:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
jei gerai supratau tai piure=silkine kose...
ŠILKINĖ KOŠĖ
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
jei gerai supratau tai piure=silkine kose...
Gal kada pietavote Delano valgykloje, tai ten toks didelis puodas su bulvių koše stovi, kur pats turi įsidėti, ta košė tokia puri, lengva, minkšta... Kažkada per teliką rodė, kaip tai pagaminti, prisimenu, kad dėjo išplaktų kiaušinio baltymų, tik nebežinau, nuo ko ten pradėjo.
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 13:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
kažin, ar galima būtų uždėti ant viršaus grybų? ar tiktų grybai su česnaku ir sūriu?