Gal kas žinot kokį receptėlį visada norėjau pasigaminti, bet nieko nerandu?
Kiek teko valgyti, ją patiekia ir su kąstiniu ar su silkė, na siūlykit kas ką žinot
QUOTE(snoopy @ 2005 03 22, 08:47)
Bulviu "Rossti" (berods italu patiekalas)
4-5 isvirtas su lupena bulves nulupti ir sutarkuoti.I keptuve deti gana daugokai sviesto,suberti bulves, suspausti truputi (gaunasi toks blynas)Apkepti abi puses.
Padazui pakepinti pievagrybiu su prieskoniais, truputi grietineles (vietoj jos galima deti jau paruosta grybu padaza, berods "Thomy").
Iskepusi bulviu blyna deti i stiklini inda, ant virsaus uzpilti grybus, uztarkuoti surio (Elmentaler) ir i orkaite 10minuciu (kol issilydys ir graziai apskrus suris)
Isbandytas receptas, gaminom vakar vakarienei , ypac tinka, kai lieka nesunaudotu virtu bulviu!
4-5 isvirtas su lupena bulves nulupti ir sutarkuoti.I keptuve deti gana daugokai sviesto,suberti bulves, suspausti truputi (gaunasi toks blynas)Apkepti abi puses.
Padazui pakepinti pievagrybiu su prieskoniais, truputi grietineles (vietoj jos galima deti jau paruosta grybu padaza, berods "Thomy").
Iskepusi bulviu blyna deti i stiklini inda, ant virsaus uzpilti grybus, uztarkuoti surio (Elmentaler) ir i orkaite 10minuciu (kol issilydys ir graziai apskrus suris)
Isbandytas receptas, gaminom vakar vakarienei , ypac tinka, kai lieka nesunaudotu virtu bulviu!
Aciu uz recepta, labai liuks, tikrai skanu, siandien dariau!Tik kadangi orkaites neturim, tai as ant blyno keptuvej is karto dejau surio; kadangi buvo blynai trys, tai blynus viena ant kito, tai tortas gavos; o padaza tai kai jau supjaustyta i lekstes dejau, tada uzpyliau. Deja, man blynai skilo, nelipo kazkodel, tai isvaizda nelabai grazi buvo, kazin, kodel?Gal koki kiausini reik i bulves det (abejoju)?gal dar kokia gudrybe? Atrodo, suspaudziau...
QUOTE(eva @ 2005 03 24, 15:54)
Gal kas žinot kokį receptėlį visada norėjau pasigaminti, bet nieko nerandu?
Kiek teko valgyti, ją patiekia ir su kąstiniu ar su silkė, na siūlykit kas ką žinot
Kiek teko valgyti, ją patiekia ir su kąstiniu ar su silkė, na siūlykit kas ką žinot
Atsiprasau, as nelabai klausimo supratau...Ar kastinio reikia recepto, ar kazko, prie kastinio, ko nezinai, kaip vadinasi? Kas ta "ji"?Gal gali patikslint, nors nezinau, ar sugebesiu padet?
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 25, 21:43)
Aciu uz recepta, labai liuks, tikrai skanu, siandien dariau!Tik kadangi orkaites neturim, tai as ant blyno keptuvej is karto dejau surio; kadangi buvo blynai trys, tai blynus viena ant kito, tai tortas gavos; o padaza tai kai jau supjaustyta i lekstes dejau, tada uzpyliau. Deja, man blynai skilo, nelipo kazkodel, tai isvaizda nelabai grazi buvo, kazin, kodel?Gal koki kiausini reik i bulves det (abejoju)?gal dar kokia gudrybe? Atrodo, suspaudziau...
Dziaugiuosi,kad patiko
O blynai is tiesu trapus, labai atsargiai juos vartyt reikia, mes lekste dedam ant keptuves ir tik taip apverciam...o kiausinio tikrai nereikia, tik sviestuko!
Radau saunu recepta kalendoriuj:
Bulviu kotletai
3 l vandens, 150 gr kopustu, 4-5 stambios bulves (1kg), 2 saukstai aliejaus, druska, 3 svogunu galvutes, 2 saukstai ciobreliu, 2-3 svogunu laiskai, malti juodieji pipirai, aliejus
Kopustu lapus virti vandeny, kol suminkstes, isgriebti, truputi pamusti, atausinti. Kopustu nuovire isvirti kubeliais supjaustytas bulves, isgriebti, padaryti kose. Ideti smulkiai pjaustytus kopustu apus, druskos, gerai ismaisyti. Iki 200 laipsniu ikaitint orkaite. Keptuveje ikaitinti alieju, pasudyti, apkepti kubeliais pjaustytus svogunus ir ciobrelius, ideti bulviu koses ir kopustu misini, iberti pjaustytus svogunu laiskus, pabarstyti maltai juodaisiais pipirais, gerai ismaisyti ir nukelus nuo ugnies kiek atausinti. Suformuoti ne storesnius kaip 1 cm kotletus, isdelioti i sviestu patepta skarda, kepti 20 min. Patiekti su zalumynu garnyru. Skanaus! Parasykit, kas bandysit, ar skaniai iseina!
Bulviu kotletai
3 l vandens, 150 gr kopustu, 4-5 stambios bulves (1kg), 2 saukstai aliejaus, druska, 3 svogunu galvutes, 2 saukstai ciobreliu, 2-3 svogunu laiskai, malti juodieji pipirai, aliejus
Kopustu lapus virti vandeny, kol suminkstes, isgriebti, truputi pamusti, atausinti. Kopustu nuovire isvirti kubeliais supjaustytas bulves, isgriebti, padaryti kose. Ideti smulkiai pjaustytus kopustu apus, druskos, gerai ismaisyti. Iki 200 laipsniu ikaitint orkaite. Keptuveje ikaitinti alieju, pasudyti, apkepti kubeliais pjaustytus svogunus ir ciobrelius, ideti bulviu koses ir kopustu misini, iberti pjaustytus svogunu laiskus, pabarstyti maltai juodaisiais pipirais, gerai ismaisyti ir nukelus nuo ugnies kiek atausinti. Suformuoti ne storesnius kaip 1 cm kotletus, isdelioti i sviestu patepta skarda, kepti 20 min. Patiekti su zalumynu garnyru. Skanaus! Parasykit, kas bandysit, ar skaniai iseina!
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 06 17, 21:57)
VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
Aš tuos blynelius patiekiu su baltu padažu...
QUOTE(Rasvyte @ 2005 04 05, 11:34)
Aš tuos blynelius patiekiu su baltu padažu...
As irgi labai panasiai darau, tik nededu krakmolo ir bulves be lupenu verdu, tikrai labai skanu.
BULVIU SALTIENA
12-15 bulviu, 2-3 svogunu galvutes,3-4 saukstai aliejaus,10-12 cesnaku skilteliu,0,5 stiklines virinto vandens, druskos, maltu juoduju pipiru, zalumynu pagal skoni.
Luptas bulves isvirti, nusunkti, pertrinti per sieteli. Idekite iki rusvumo apkeptas smulkinta svogunu galvutes ir pipiru. Atskieskite iki grietines tirstumo, ipilkite i forma 4-5 cm sluoksniu, palaikykite saldytuve 2-3 valandas. Pries patiekdami pibarstykite petrazolemis ar krapais. Atskirai paduokite cesnakinio dazinio:su druska sutrinkite cesnaku skilteles, uzpilkite puse stiklines virinto vandens, iberkite maltu pipiru. Skanaus!
12-15 bulviu, 2-3 svogunu galvutes,3-4 saukstai aliejaus,10-12 cesnaku skilteliu,0,5 stiklines virinto vandens, druskos, maltu juoduju pipiru, zalumynu pagal skoni.
Luptas bulves isvirti, nusunkti, pertrinti per sieteli. Idekite iki rusvumo apkeptas smulkinta svogunu galvutes ir pipiru. Atskieskite iki grietines tirstumo, ipilkite i forma 4-5 cm sluoksniu, palaikykite saldytuve 2-3 valandas. Pries patiekdami pibarstykite petrazolemis ar krapais. Atskirai paduokite cesnakinio dazinio:su druska sutrinkite cesnaku skilteles, uzpilkite puse stiklines virinto vandens, iberkite maltu pipiru. Skanaus!
Aš kokia bulvinukė esu Kaip faina, prisirinkau receptų, nors gaminti nemėgstu, bet paragauti jūsų receptėlių tikrai norisi O po visų paragavimo turbūt aktyviausia būsiu forume "Įvairios dietos"
Papasakosiu ką gaminau Čia tokia alia pica.Bet pagrindas iš bulvių.
Reikia: bulvių,na kokias 8- 10 didesnių, 1-2 kiaušinių, porą šaukštų miltų, porą šaukštų majonezo, svogūno smulkiai pjaustyto, druskos, pipirų,
Bulves sutarkuoti su burokine tarka, sudėti visus išvardintus priedus ir išmaišyti gerai. Paimam skardą, ištepam ją sviestu ar aliejum, dedam sluoksnį bulvių, tas sluoksnis turėtų būti kokių 2-3 cm storio. Tada ant viršaus dedam supjaustytas dešrelės, užbarstom tarkuoto sūrio, galima uždėti majonezo sumaišyto su pomidorų padažu. Viską kepti orkaitėje apie 40-45 minutes. Dėl viršaus: galima dėti kas ką mėgstat
Reikia: bulvių,na kokias 8- 10 didesnių, 1-2 kiaušinių, porą šaukštų miltų, porą šaukštų majonezo, svogūno smulkiai pjaustyto, druskos, pipirų,
Bulves sutarkuoti su burokine tarka, sudėti visus išvardintus priedus ir išmaišyti gerai. Paimam skardą, ištepam ją sviestu ar aliejum, dedam sluoksnį bulvių, tas sluoksnis turėtų būti kokių 2-3 cm storio. Tada ant viršaus dedam supjaustytas dešrelės, užbarstom tarkuoto sūrio, galima uždėti majonezo sumaišyto su pomidorų padažu. Viską kepti orkaitėje apie 40-45 minutes. Dėl viršaus: galima dėti kas ką mėgstat
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 20:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Verdu šitą košę dabar DAr neišvirė, bet paragavus jau labai skanu Ačiū už receptuką