Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Odre @ 2005 03 18, 22:28)
Žalia tikrai netiks. Geriausia virtą. Nors jeigu turiu keptos mėsos likučių, sumalu ir tą.



Man su tokiu idaru dar labai skanu yra tarkuotu bulviu blynai thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū šiandien bandysiu gaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 03 18, 22:02)
Gal kas galėtų atsakyti, ar žemaičių blynus darant reikia dėti žalią, virtą ar keptą mėsos įdarą? 4u.gif dar niekada nedariau tų blynų, bet rytoj labai norėčiau. ax.gif

Tirai ne zalia, reikia jau paruosto farsho, ji gali pakepti su svoguniukais, smulkiai pjaustytom morkytem ir prieskoniais! mirksiukas.gif Man labai skanu vietoj farsho sampinjonu, svoguniuku ir morkyciu idaras (viska iskepi smulkiai supjauscius su prieskoniais). Pati uzsimaniau tu blynu tongue.gif
Atsakyti
Paprastas valgis, gal kam patiks: Bulvytes gerai nuplauname, tepam laseliu aliejaus, barstom bulviu prieskoniais, vyniojam i folija (po viena) ir kepam orkaitej. Iskepusias atsargiai isilgai perpjauname, dedam idariuko ir skanaujam.
Idarui: varske issukam su sviestu, grietine, dedam svoguno ir smulkiai pjaustytos silkutes (ypac tinka "dumine"). Arba be varskes, tada galim tiesiog sauksteliu kabint:grietine+majonezas, silkute, marinuoti agurkeliai(nebutinai), smulkintas svogunas. Gero apetito!
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 21:31)
Mamytes!
Gal zinote, kaip issivirti tokiu kleckiuku (kaip cepelino kailiukas)? Niekad nedariau, todel noriu paklaust, kaip daryt, ir ar imanoma be krakmolo (cia kur dabar gyvenu, jo tiesiog nera) blush2.gif

Zodziu, dariau as tuos kleckiukus, tai sakyciau siaip sau gavosi, gal del to, kad pirma karta. Saldoki kazkokie...Kazka netaip dariau turbut (druskos tai normaliai dejau...). O gal bulves kaltos (pacios is saves saldokos)? Kaip kita karta ta bjauru salduma nuimt? Ir kaip padaryt juos kietesnius biski, nes je tai butu cepelinai, butu issileide?Aciu uz patarimus tobulinant igudzius mirksiukas.gif
Atsakyti
darau su zale mesa,labai skanu. Iskepi ir veliau i mikrobangine 4min idedu .Kad nebutu puszali. Arba i orkaite 15min.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 21, 20:31)
Zodziu, dariau as tuos kleckiukus, tai sakyciau siaip sau gavosi, gal del to, kad pirma karta. Saldoki kazkokie...Kazka netaip dariau turbut (druskos tai normaliai dejau...). O gal bulves kaltos (pacios is saves saldokos)? Kaip kita karta ta bjauru salduma nuimt? Ir kaip padaryt juos kietesnius biski, nes je tai butu cepelinai, butu issileide?Aciu uz patarimus tobulinant igudzius mirksiukas.gif

bulves susalusios,todel ir saldoki gavosi
Atsakyti
Bulviu "Rossti" (berods italu patiekalas)
4-5 isvirtas su lupena bulves nulupti ir sutarkuoti.I keptuve deti gana daugokai sviesto,suberti bulves, suspausti truputi (gaunasi toks blynas)Apkepti abi puses.
Padazui pakepinti pievagrybiu su prieskoniais, truputi grietineles (vietoj jos galima deti jau paruosta grybu padaza, berods "Thomy").
Iskepusi bulviu blyna deti i stiklini inda, ant virsaus uzpilti grybus, uztarkuoti surio (Elmentaler) ir i orkaite 10minuciu (kol issilydys ir graziai apskrus suris)

Isbandytas receptas, gaminom vakar vakarienei thumbup.gif , ypac tinka, kai lieka nesunaudotu virtu bulviu!
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 20:14)
ŠILKINĖ KOŠĖ

Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu

Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.

Labai noriu šitos šilkinės košės, tik kaip bulves tarkuoti. Ar kaip cepelinams, jas reikia nusunkti ir krakmolą sudėt po to, ar paprastai sutarkuot ir psio ?
Atsakyti
O mes silkine kose vadinam vat stai tokia:
I puoda suberiu perlines kruopas ir zirnius. Uzpilu vandeniu ir kai uzverda sumazinu ugni ir ilgai verdu (kiek nezinau nes as ragauju). Tuo tarpu keptuveje paspirgau lasiniuku, juose pakepinu tarkuota morka ir svoguna ir supilu i kruopas. pries baigiant virti burokine tarka sutarkuoju 2-3 bulves ir sudedu i kose. dar paverdu kokias 5-8 min. Tik jau tada tai reikia labai maisuti, kad neprisviltu. Kai isverda, puoda uzdengiu ir paliekui 30 min, kad kose subrinktu. Vat ir prasom skanauti. Mes su dukryte tokia kose valgom su kefyrciku, musu vyrai su kokiom parukytom desrelem, sardelem ar "sasiskom" biggrin.gif Nors sunus ir viena gerai kerta net ausys lankstosi thumbup.gif
Gal sakau siandien reiks isvirti tokios g.gif , net kazkaip uzsimaniau ax.gif
Atsakyti
Bitulka, aš irgi taip darau thumbup.gif
Tik verdu vien perlinės kruopas.Reiks dabar pagal tavo receptą išbandyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2005 03 24, 09:48)
Bitulka, aš irgi taip darau  thumbup.gif
Tik verdu vien perlinės kruopas.Reiks dabar pagal tavo receptą išbandyt  ax.gif


Mano mama dar kartais vietoje zirniu pupeliu ideda, arba ir tu ir tu... mirksiukas.gif
Atsakyti