VISKAS RYT IR AS PABANDYSIU...NEBEGALIU SUNKU SKAITYTI APIE TOKIUS SKANESTUS TUSCIU SKRANDZIU,VARAU VALGYTI
Kad tik vyras nepamirstu grietineles nupirkt Jau kaip noooooriu situ prancuzisku, tai net dabar pavalgius seiles tysta
p.s. tai ar reikia druskos det ar ne??????
p.s. tai ar reikia druskos det ar ne??????
improvizacija bulviu tema, nors tinka ir prie moliugu, cukiniju ir farso
supjausciau bulves mazdaug 1 cm girezineliais, gal kiek ploniau. pakepiau aliejuje su kmynais ir santa marios bulviu prieskoniais. sudejau bulves i keramikini inda kepimui orkaitej. apkepinau su prieskoniais ir cesnaku paprika, moliuga, cuklinija ir pomidorus. uzdejau ant bulviu. tada turejo buti apkeptas farsas ant darzoviu, bet jis man pasirode itartinas taip kad farso nebuvo sumaisiau grietine, majoneza ir cili padaziuka, aptepiau darzoves. ant virsaus pritarkavau fermentinio surio. ikisau orkaiten 10 min. finalas-
supjausciau bulves mazdaug 1 cm girezineliais, gal kiek ploniau. pakepiau aliejuje su kmynais ir santa marios bulviu prieskoniais. sudejau bulves i keramikini inda kepimui orkaitej. apkepinau su prieskoniais ir cesnaku paprika, moliuga, cuklinija ir pomidorus. uzdejau ant bulviu. tada turejo buti apkeptas farsas ant darzoviu, bet jis man pasirode itartinas taip kad farso nebuvo sumaisiau grietine, majoneza ir cili padaziuka, aptepiau darzoves. ant virsaus pritarkavau fermentinio surio. ikisau orkaiten 10 min. finalas-
man tai laabai patiko tos prancūziškos bulvės ,o vyrui nea net atsisakė valgyti
QUOTE (Arti @ 2004 08 24, 18:52) |
As jau kepu..tuoj ragausim Tik va, sudvejojau ar nereikejo druskytes idet dariau toc toc pagal recepta..Na ziuresim, jei ka, kita karta patobulinsim |
As daznai kepdama bulves keptuveje dedu fermentinio surio, grietines, svoguniuko ir dar visokio bieso tai skonis gaunasi labai panasus kaip ir tu prancuzisku bulvyciu, tik tos prancuziskos bulvytes ilgiau kepa.. O kalbant apie tuos biesus, tai prisiminiau, kad kazkada darydavau labai skania makaliuze su keptom bulvem. Kas makaliuziu nemegsta, tai galit toliau neskaityt
O kas norit paekspermentuot tai pasakoju: viska kepdavau vienoj keptuvej. I ta patiekala ieina: bulves, smulkiai pjaustytas kopustas, pieniskos desreles, svogunas, kiausinis, fermentinis suris, grietine, krapai ir ant pacio galo pjaustyti pomidorai. Tikiuosi nieko nepamirsau
Tai va, reiks vel kada padaryti, nes mano vyras dar neragaves sito sedevro
Ir dar..pasigirsiu, visos tetulytes sakydavo, kad joms ir prie geriausiu noru taip skaniai nesigaudavo kaip man
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 21:31)
Mamytes!
Gal zinote, kaip issivirti tokiu kleckiuku (kaip cepelino kailiukas)? Niekad nedariau, todel noriu paklaust, kaip daryt, ir ar imanoma be krakmolo (cia kur dabar gyvenu, jo tiesiog nera)
Gal zinote, kaip issivirti tokiu kleckiuku (kaip cepelino kailiukas)? Niekad nedariau, todel noriu paklaust, kaip daryt, ir ar imanoma be krakmolo (cia kur dabar gyvenu, jo tiesiog nera)
O gi visai paprastai Mes vadinam tuos kotleciukus dzukiskom bandelem.
Mase padaryti reikia kaip cepelinams. Zodziu sutarkuoji bulves, stipriai nusunki bet nusunk i bliuda ir lauk neispilk to skystimo, nes nusistovi bulviu krakmolas kuri veliau sudesi i mase. I sutarkuotas zalias bulves, reikia ideti dar siek tiek virtu bulviu koses mazdaug 2 dalys zaliu bulviu, 1 dalis virtu bulviu. Mase pasudyk kiek patinka, nupilk nuo krakmolo skysti, i krakmola imusk pora kiausiniu, viska isplak ir supilk i mase. Tada viska gerai isminkyk. Tirstumas gaunasi kaip cepelinams. Puode uzvirink vandeni, imi siek tiek mases, delnuose padarai apvalu ar pailga (koks labiau patinka) paploteli ir meti verdanti pasudyta vandeni. Kiek reikia virti tiksliai nezinau, nes as virdama ragauju
Kai isverda isgriebiu i dubeni ir uzpilu padaziuku.
Padazas:
Paspirgau lasiniuku, pakepinu svoguniuko, ipilu siek tiek to vandens kuriame vire bandeles, pridedu grietines ir vegetos. Pakaitinu kol gerai uzverda. mano seimyna tiesiog dievina sita padaza, as ji darau ir cepelinams.
O jei jums nepatinka toks, prasom valgyti kaip jums patogiau...
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 17, 19:43)
Bitulka, as labai dekinga uz pagalba, butinai bandysiu, seniai norejau!!!Aciu aciu uz nepatingejima taip detaliai paaiskinti!!
Oi nagi prasom, kad pamacytu
QUOTE(Mally @ 2005 03 18, 20:02)
Gal kas galėtų atsakyti, ar žemaičių blynus darant reikia dėti žalią, virtą ar keptą mėsos įdarą? dar niekada nedariau tų blynų, bet rytoj labai norėčiau.
Žalia tikrai netiks. Geriausia virtą. Nors jeigu turiu keptos mėsos likučių, sumalu ir tą.