Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(999999999 @ 2009 12 02, 20:31)
As norejau pasiklausti ar galima butu zemaiciu blynus darant tas bulves malti ne su mesmale, o sugrusti su grustuve?Na kaip bulviu kose,nes mesmales neturiu verysad.gif



tikrai galima mirksiukas.gif praeita savaite pati isbandziau pirma kart zemaicius, tai gavosi super thumbup.gif tik bulves ilgiau paviraiu, kad lengviau butu jas sugrusti mirksiukas.gif
Atsakyti
MB kepa labai skanią bulvinę picą thumbup.gif Bulvių aš nelabai mėgstu, bet šitam patiekalui atsispirti negaliu ax.gif

Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, burokine tarka sutarkuojame 4 bulves, paskleidžiame po keptuvę. Ant viršaus sutarkuojame morką, lygiai taip pat paskleidžiame ant bulvių. Barstome prieskonius (kokie patinka). Ant viršaus sutarkuojame dar 4 bulves. Kepame ant nestiprios ugnies, uždengę dangtį, kad bulvės iššustų. Kai apačia apskrunda, visą blyną apverčiame. Ant viršaus dedame dešrą, dešreles, mėsą arba bet ką, kas liko nuo vakar ir tinka su bulvėmis. Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengiame dangtį ir kepame, kol apskrus apačia. Valgome su grietine, ketčupu ar bet kokiu padažu.

Niam niam ax.gif
Atsakyti
įsivaizduoju kaip čia skanu smile.gif
Atsakyti
sendien dariau toki bulviu patiekala.nu nezianu kaip pavadint,nes susigalvojau ,kad idomiau butu.sutarkavau burokine tarka zalais bulves ant ju uzpylaiu kefyro,ant virsaus dejau mesyte pamarinuota ir pamusta gabaliukais,ir vel ant virsaus tarkuotas bulves ir suri ir dar uzpyliau biski kefyro.uzdengiau folija ir kepiau orkaitej.nu gavosi labai skaniai.tiesa dar druskos ant bulviu dejau.gal kas panasaus jau buvo bet nekaiciau visos temos,todel atsiprasau jei ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 07, 19:31)
MB kepa labai skanią  bulvinę picą  thumbup.gif  Bulvių aš nelabai mėgstu, bet šitam patiekalui atsispirti negaliu  ax.gif


Kaip skanu thumbup.gif Net negalvojau kad iš po šventiniu likučiu galima padaryti toki nuostabu patiekalą blush2.gif
Atsakyti
Skanu:)
Atsakyti
QUOTE(Adera @ 2009 12 08, 01:36)
sendien dariau toki bulviu patiekala.nu nezianu kaip pavadint,nes susigalvojau ,kad idomiau butu.sutarkavau burokine tarka zalais bulves ant ju uzpylaiu kefyro,ant virsaus dejau mesyte pamarinuota ir pamusta gabaliukais,ir vel ant virsaus tarkuotas bulves ir suri ir dar uzpyliau biski kefyro.uzdengiau folija ir kepiau orkaitej.nu gavosi labai skaniai.tiesa dar druskos ant bulviu dejau.gal kas panasaus jau buvo bet nekaiciau visos temos,todel atsiprasau jei ka 4u.gif

idomiai skamba tas kefyras, tikiu, kad skanu, as i kugeli visad pilu kefyro thumbup.gif reiks pabandyt jusu receptuka 4u.gif
Atsakyti
Apkepas su bulvėmis
Bulves nuplauti, nuskusti ir nedideliais gabaliukais, sumaišyti su pipirais ir druska. išvirti pasūdytame vandenyje, dešrą supjaustyti plonomis juostelėmis ir viską sudėti į aliejumi pateptą skardą. Ant viršaus tarkuotą sūrį ir pabarstyti bazilikų. Kepti laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Atsakyti
Bulbienė
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, morką ir viską pakepiname keptuvėje, įdedam žiupsnelį druskos ir pipirų. Bulvėms išvirus dalį vandens ir paliekame tiek, vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir bulves, supilame pieną ir apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame dvi galvutes česnako ir verdame mažos ugnies apie 5 min.
Atsakyti
Dar vienas mūsų šeimos mėgstamas patiekalas. Pas mus juos mėgsta valgyt su padažu thumbup.gif

Bulvių kroketai
Bulvės išvirt, sutrint kaip bulvių košei grūstuvu, įdedam pipirus, dašius, bazilikus, įmušame kiaušinį, suberiame ir gerai išmaišome, kol negausis vientisa mase. Šaukštu masę, pavoliojame džiūvėsėliuose ir delnuose rutuliuko formą. Visus bulvių kroketus verdame įkaitusiame aliejuje. Galima valgyt kaip atskyra patiekalą su grietinės padažu arbakaip garnyras prie mėsos/žuvies.
Atsakyti
Mes labai mėgstam tokius pyragėlius smile.gif
Bulvių pyragėliai su grybais ir virtais kiaušiniais
Išvirtos, bulvės sugrūdamos, į jas įberiama miltų, druskos, pridedama supjaustyto ir apkepinto svogūno ir gerai išmaišoma. Iš paruoštos tešlos vienodi paplotėliai, ant jų po pusę šaukšto įdaro, kraštai užlenkiami, užspaudžiami ir padaromi pusmėnulių formos. Pyragėliai pavilgomi išplaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkepami.
Įdarui: išvirti grybai sukapojami, pakepinami svieste ir sumaišomi su svogūnu, susmulkintu virtu kiaušiniu, įbėrus pipirų, druskos. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Ir dar vienas receptas vėdarų, cukinija bulvėm duoda švelnu skoni, labai mėgstamas mūsų šeimos.
Bulviniai vėdarai su cukinija
Bulves sutarkuoti, užplikyti stikline-puse stiklines pieno, sutarkuoti cukiniją, pridėti druskos, pipirų.
Žarnas gerai išvalyti ir lengvai prikimšti įdaru. Įdėti į skardą, užpilti vandeniu, dantų krapštuku ir kepti apie 1 valandą c karštumo orkaitėje. Truputį pakepus vėl pabadyti. Valgyti su spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus 4u.gif
Atsakyti