Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Olesta @ 2008 12 19, 19:17)


bet kokio grozio tortai pas jus wub.gif
QUOTE(pašnekutė @ 2009 10 25, 23:13)
Aš tai jį kepu keptuvėje (kai būnu viena ir norisi kugelio - kad per daug nebūtų) bet tikrai užplikau pienu - viską dedu taip pat, kaip ir įprastam kugeliui.

o gal galima smulkiau kaip kepat?
Atsakyti
kokios jus cia visos seimininkes thumbup.gif thumbup.gif labai daug geru patarimuku pasisemiau... galesiu dabar experimentuoti nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2009 10 01, 19:56)
Česnakinės bulvės

niu isbandziau ir as jas, bet matyt per dideles bulves buvo, nes jautesi daugiau ju skonis unsure.gif ir dar, naudojau paprasta sury ax.gif ir norejau paklaust, ar sviesto neperdaug? viskas skardoj liko, ar cia taip turi but unsure.gif
Atsakyti
Aš pamėgau daryti tokią užkepėlę...

Nuskutu bulves,jas apverdu ir supjaustau plonais griežinėliais.Supjausrtau įvairios mėsos-šoninės,lašinukų,kumpio ir t.t. (nesvarbu ar žalia ar rūkyta)... ir tada į formą sluoksniuoju,bulves mėsą,bulves mėsą,,,galiausiai uždedu pjaustytų pievagrybių, užpilu šiek tiek sumaišyto sultinio ir grietinės,pritarkuoju sūrio ant viršaus ir į orkaitę...

Arba dar darau taip...

Apvirtas bulves supjaustau didesniais gabalėliais,juos apiberiu plikytais kmynais ir dedu į formą,tada išmušu vištienos file ir paskaninu vištienos prieskoniais. tada viskas vėl sluoksniuojasi...bulvės su kmynais,kepsniukai,ir vėl bulvės (geriau plonai pjaustytos) tuomet viską užtepui majonezu ir pašaunu į orkaitę wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiiistė @ 2009 11 08, 19:21)
Apvirtas bulves supjaustau didesniais gabalėliais,juos apiberiu plikytais kmynais ir dedu į formą,tada išmušu vištienos file ir paskaninu vištienos prieskoniais. tada viskas vėl sluoksniuojasi...bulvės su kmynais,kepsniukai,ir vėl bulvės (geriau plonai pjaustytos) tuomet viską užtepui majonezu ir pašaunu į orkaitę wink.gif



Kmynai turėtų suteikti įdomu skonį smile.gif reiks panadyti 4u.gif
Atsakyti
o kiek laiko tas bulves reikia apvirti g.gif o su zaliom netinka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nirce @ 2009 11 08, 23:03)
o kiek laiko tas bulves reikia apvirti g.gif  o su zaliom netinka blush2.gif



Na,aš apverdu.kad jau beveik minkštos būtų (tada trumpiau orkaitėj kepa). Manau tikrai ir žalios tinka,bet ilgiau kepti reikt smile.gif
Atsakyti
Kartais kai užknisa valgio darymas,o vakare vyrai dar ko nors nori,išverdu šilkinės košės.Sutarkuoji bulves,užverdu vandens,pasūdau,tada pilu tarkius ir greitai maišau.Padarau spirgučius iš rūkytos šoninės ir kai suporcijuoju,tada su blokadiniu(skylėtu)šaukštu išbarstau spirgiukus.Maniškiai valgo su juoda duona.Čia mano tėčio receptas,labai paprastas ir nebrangus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 11 09, 19:21)
Kartais kai užknisa valgio darymas,o vakare vyrai dar ko nors nori,išverdu šilkinės košės.Sutarkuoji bulves,užverdu vandens,pasūdau,tada pilu tarkius ir greitai maišau.Padarau spirgučius iš rūkytos šoninės ir kai suporcijuoju,tada su blokadiniu(skylėtu)šaukštu išbarstau spirgiukus.Maniškiai valgo su juoda duona.Čia mano tėčio receptas,labai paprastas ir nebrangus bigsmile.gif

Gal galėtumėt proporcijas bulvių ir vandens. Tarkių nereikia nusunkt? Kiek ilgai virt?
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 11 09, 20:21)
Kartais kai užknisa valgio darymas,o vakare vyrai dar ko nors nori,išverdu šilkinės košės.Sutarkuoji bulves,užverdu vandens,pasūdau,tada pilu tarkius ir greitai maišau.Padarau spirgučius iš rūkytos šoninės ir kai suporcijuoju,tada su blokadiniu(skylėtu)šaukštu išbarstau spirgiukus.Maniškiai valgo su juoda duona.Čia mano tėčio receptas,labai paprastas ir nebrangus bigsmile.gif



Ačiū, kad priminėt šitą košytę 4u.gif
mes verdam piene, kažkur šitos temos pradžioje buvo receptukas, labai skanu thumbup.gif bet reikės ir su vandenuku pabandyt, kai pieno neturėsim thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liutasirde: 09 lapkričio 2009 - 21:06
QUOTE(Spyglė @ 2009 11 09, 19:21)
Kartais kai užknisa valgio darymas,o vakare vyrai dar ko nors nori,išverdu šilkinės košės.Sutarkuoji bulves,užverdu vandens,pasūdau,tada pilu tarkius ir greitai maišau.Padarau spirgučius iš rūkytos šoninės ir kai suporcijuoju,tada su blokadiniu(skylėtu)šaukštu išbarstau spirgiukus.Maniškiai valgo su juoda duona.Čia mano tėčio receptas,labai paprastas ir nebrangus bigsmile.gif

Šiandien išbandžiau - gardu thumbup.gif
Atsakyti
jo patiko man zemaiciu blynu receptai zadu siandiena ir as pasidaryti thumbup.gif
Papildyta:
gal kas zinote kokiu dar nauju receptuku smile.gif
Atsakyti