QUOTE(auroryte @ 2009 10 27, 23:53)
Labas vakaras, o patarkit, kaip kepat kugelį su vištiena? Ar tą vištieną, kur dedate į kugelį, dar kaip nors apkepinat prieš dedant? Labai reikia patarimo
Auroryte,
Pagal šį receptą{mano močiutės}išmokau kepti kugelį su priedais.
Čia bus su vištirna
reikia:
bulvių{kiekis priklauso nuo šeimynos dydžio},
100g. sviesto,
1stiklin4 pieno,
1 nedidele vista,
2 skiltel4s 2esnako,
pyrago džiuvėsėlių,{jeigu nemėgstatenedėkite}
druskos,
Bulves sutarkuojuojame,nusunkiame,užpilame virtu pienu,įdedame50gtirpinto sviesto,pasūdome,sumaišome.
Paruoštą vištą supjaustome nedideliais gabaliukais,sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame10-15min.
Išgriebiame kiaurasamčiu,nuvarviname vandenį,įtriname susmulkintu česnaku.
Sviestu išteptoje ir pyragu džiuvėsėliais pabarstytoje skardoje sluoksniuojama paruošti tarkiai ir vištiena.
Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių.
Kepame orkaitėje1-11/2 val.
Valgoma su tirpintu sviestu.