Labas mamytes
O mes darem zemaicius blynus tik ne su mesyte, nes neturejom
i vidu dejom troskintus, raugintus kopustus, ot skanumelis, ir drauge su vyru ragavo, vyras nieko pries kad mesos nerado
Labutis,
as vakar kepiau bulvinius blynus su suriu ir svogunais... Labai skanu..
Bulves sutarkuoti per burokine tarka,suri taip pat ir svoguna..
O ten deti kaip iprastai kepat buvinius blynus,nes kiekviana seimininke skritingai..
as vakar kepiau bulvinius blynus su suriu ir svogunais... Labai skanu..
Bulves sutarkuoti per burokine tarka,suri taip pat ir svoguna..
O ten deti kaip iprastai kepat buvinius blynus,nes kiekviana seimininke skritingai..
Sveikos šeimininkės,
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį? Neturiu bulvių tarkavimo mašinos, o noriu kugelio Gal kas parašys, kaip kepa, nes nesu tokio kepusi, bijau kad per sausas nebūtų, jei nenuplikysiu kaip paprasto su pienu , o tokio manau netinka plikyti?
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį? Neturiu bulvių tarkavimo mašinos, o noriu kugelio Gal kas parašys, kaip kepa, nes nesu tokio kepusi, bijau kad per sausas nebūtų, jei nenuplikysiu kaip paprasto su pienu , o tokio manau netinka plikyti?
QUOTE(LLLape @ 2009 10 08, 18:07)
Labas mamytes
O mes darem zemaicius blynus tik ne su mesyte, nes neturejom
i vidu dejom troskintus, raugintus kopustus, ot skanumelis, ir drauge su vyru ragavo, vyras nieko pries kad mesos nerado
O mes darem zemaicius blynus tik ne su mesyte, nes neturejom
i vidu dejom troskintus, raugintus kopustus, ot skanumelis, ir drauge su vyru ragavo, vyras nieko pries kad mesos nerado
Tai pas jus gavosi ne "Žemaitiški blynai", o "Žemaitiški kukoriai"
QUOTE(gb78 @ 2009 10 21, 16:22)
Sveikos šeimininkės,
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį?
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį?
kepiau, bet man
bet kai biškutuka pakeičiau receptą: dėjau tarkuotas bulves, tada sluoksnį svogūnų, sluoksnį faršo ir vėl bulvės.. užpyliau berods pienu su kiaušu, tai skanu buvo.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 10 21, 22:40)
dėjau tarkuotas bulves, tada sluoksnį svogūnų, sluoksnį faršo ir vėl bulvės.. užpyliau berods pienu su kiaušu, tai skanu buvo.
va, sita kugelio recepta reiks pabandyt
QUOTE(gb78 @ 2009 10 21, 16:22)
Sveikos šeimininkės,
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį? Neturiu bulvių tarkavimo mašinos, o noriu kugelio Gal kas parašys, kaip kepa, nes nesu tokio kepusi, bijau kad per sausas nebūtų, jei nenuplikysiu kaip paprasto su pienu , o tokio manau netinka plikyti?
gal kas kepate orkaitėje stambiai tarkuotų bulvių plokštainį? Neturiu bulvių tarkavimo mašinos, o noriu kugelio Gal kas parašys, kaip kepa, nes nesu tokio kepusi, bijau kad per sausas nebūtų, jei nenuplikysiu kaip paprasto su pienu , o tokio manau netinka plikyti?
Aš tai jį kepu keptuvėje (kai būnu viena ir norisi kugelio - kad per daug nebūtų) bet tikrai užplikau pienu - viską dedu taip pat, kaip ir įprastam kugeliui.
Labas vakaras, o patarkit, kaip kepat kugelį su vištiena? Ar tą vištieną, kur dedate į kugelį, dar kaip nors apkepinat prieš dedant? Labai reikia patarimo
QUOTE(auroryte @ 2009 10 27, 23:53)
Labas vakaras, o patarkit, kaip kepat kugelį su vištiena? Ar tą vištieną, kur dedate į kugelį, dar kaip nors apkepinat prieš dedant? Labai reikia patarimo
Auroryte,
Pagal šį receptą{mano močiutės}išmokau kepti kugelį su priedais.
Čia bus su vištirna
reikia:
bulvių{kiekis priklauso nuo šeimynos dydžio},
100g. sviesto,
1stiklin4 pieno,
1 nedidele vista,
2 skiltel4s 2esnako,
pyrago džiuvėsėlių,{jeigu nemėgstatenedėkite}
druskos,
Bulves sutarkuojuojame,nusunkiame,užpilame virtu pienu,įdedame50gtirpinto sviesto,pasūdome,sumaišome.
Paruoštą vištą supjaustome nedideliais gabaliukais,sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame10-15min.
Išgriebiame kiaurasamčiu,nuvarviname vandenį,įtriname susmulkintu česnaku.
Sviestu išteptoje ir pyragu džiuvėsėliais pabarstytoje skardoje sluoksniuojama paruošti tarkiai ir vištiena.
Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių.
Kepame orkaitėje1-11/2 val.
Valgoma su tirpintu sviestu.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 10 21, 22:40)
kepiau, bet man
bet kai biškutuka pakeičiau receptą: dėjau tarkuotas bulves, tada sluoksnį svogūnų, sluoksnį faršo ir vėl bulvės.. užpyliau berods pienu su kiaušu, tai skanu buvo.
bet kai biškutuka pakeičiau receptą: dėjau tarkuotas bulves, tada sluoksnį svogūnų, sluoksnį faršo ir vėl bulvės.. užpyliau berods pienu su kiaušu, tai skanu buvo.
paskaicius si receptuka pakilo apetitas ir ideja kadangi turim namuose daug kaimiskos vistienos, tai planuoju siek tiek pakoreaguoti si receptuka. Sugalvojau, jog vistiena supjaustysiu smulkiai, pakepinsiu su svogunais, paprieskoniuosiu. Stambiai sutarkuotas bulves uzplikysiu su pienuku. I kepimo inda desiu biski sviestuko, tada sluoksni bulviu, sluoksni svoguno su vistiena ir vel sluoksni bulviu. Kaip manot, kas gausis? nezinau ar verta improvizuoti,nes bijau, kad MB gali likti be vakarienes...
[quote=m.e.s,2009 10 28, 10:13]
paskaicius si receptuka pakilo apetitas ir ideja
m.e.s.jeigu tavo MB. mėgsta su įvairiais priedais kodėl neparuošus tokios vakarienės.
Bent as kai pakepinu svogūnus su sviestu tuomet užpilu pienu ant viršaus patroskinu,tuomet svogūnai išskiria tokį labai gera kvapą,kuris tarkiams suteikia nuostabų skonį. Neblogas tavo derinys,
paskaicius si receptuka pakilo apetitas ir ideja
m.e.s.jeigu tavo MB. mėgsta su įvairiais priedais kodėl neparuošus tokios vakarienės.
Bent as kai pakepinu svogūnus su sviestu tuomet užpilu pienu ant viršaus patroskinu,tuomet svogūnai išskiria tokį labai gera kvapą,kuris tarkiams suteikia nuostabų skonį. Neblogas tavo derinys,
[quote=regna,2009 10 28, 10:24]
[quote=m.e.s,2009 10 28, 10:13]
paskaicius si receptuka pakilo apetitas ir ideja
m.e.s.jeigu tavo MB. mėgsta su įvairiais priedais kodėl neparuošus tokios vakarienės.
Bent as kai pakepinu svogūnus su sviestu tuomet užpilu pienu ant viršaus patroskinu,tuomet svogūnai išskiria tokį labai gera kvapą,kuris tarkiams suteikia nuostabų skonį. Neblogas tavo derinys,
[/quote]
jis megsta viska, ka as pagaminu kazkaip mpataikau i jo skoni. na, jauciu, reikes rizikuot ir bandyt gamint. ga neliksim alkani...
[quote=m.e.s,2009 10 28, 10:13]
paskaicius si receptuka pakilo apetitas ir ideja
m.e.s.jeigu tavo MB. mėgsta su įvairiais priedais kodėl neparuošus tokios vakarienės.
Bent as kai pakepinu svogūnus su sviestu tuomet užpilu pienu ant viršaus patroskinu,tuomet svogūnai išskiria tokį labai gera kvapą,kuris tarkiams suteikia nuostabų skonį. Neblogas tavo derinys,
[/quote]
jis megsta viska, ka as pagaminu kazkaip mpataikau i jo skoni. na, jauciu, reikes rizikuot ir bandyt gamint. ga neliksim alkani...