Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Skaniausi žemaičių blynai, kurių sudėtis yra virtos bulvės ir krakmolas, daugiau nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 11:23)
Skaniausi žemaičių blynai, kurių sudėtis yra virtos bulvės ir krakmolas, daugiau nieko  mirksiukas.gif

o kam tas krakmolas g.gif niekada jo nededu ir viskas kuo geriausia iseina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 01 17, 16:34)
o kam tas krakmolas  g.gif  niekada jo nededu ir viskas kuo geriausia iseina  ax.gif

aš visada tik su krakmolu darau,kitaip ir neįsivaizduoju, kai išmokė vyro močiutė (žemaitė), tai net nebandau kitų variantų.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 15:06)
aš visada tik su krakmolu darau,kitaip ir neįsivaizduoju, kai išmokė vyro močiutė (žemaitė), tai net nebandau kitų variantų.

as irgi tik su krakmolu darau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viduciux @ 2009 01 17, 21:05)
as irgi tik su krakmolu darau thumbup.gif

pirma karta vakar gamina, su miltais. pabandziau i viena porcija maziau ideti ir i kita porcija daugiau ideti miltu.. net nezinau kaip skaniau, man buvo labai skanu, nors ir pirmas kartas. reikes pabandyti su krakmolu dabar. aciu labai Lane uz rastus receptus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 13:45)
Svilpikai

viska sumaisau ir formuoju,


Prisiviriau bulvių, tai ryt bandysiu daryt šitą patiekaliuką. Užduosiu labai durną klausimą blush2.gif - kaip tuos švilpikus formuot? Ar paprastai imt su ranka ir daryt formą, ar juos reikia pakočiot su kočėlu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Caras* @ 2009 01 21, 21:35)
Prisiviriau bulvių, tai ryt bandysiu daryt šitą patiekaliuką.  Užduosiu labai durną klausimą blush2.gif - kaip tuos švilpikus formuot? Ar paprastai imt su ranka ir daryt formą, ar juos reikia pakočiot su kočėlu? 4u.gif


Rankom.
Atsakyti
o aš užduosiu dar vieną durną klausimą blush2.gif rankas drėkinti vandeniu, ar pasibarstyti miltais ar krakmolu g.gif
man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės g.gif
Atsakyti
QUOTE(gi2lux @ 2009 01 22, 08:53)
o aš užduosiu dar vieną durną klausimą  blush2.gif  rankas drėkinti vandeniu, ar pasibarstyti miltais ar krakmolu  g.gif
man tešla kažkokia skysta gaunasi ir limpa prie rankų, tai dabar klausimas ar dėl to kad su blenderiu tryniau, ar dėl to kad bulvės mažytės  g.gif

Turbūt trynei su blenderiu atvėsusias jau (nors su blenderiu ir karštos lipnios gaunasi doh.gif )? g.gif
Aš kai taip darau, man irgi lipni tešla visada gaunasi, niekas nepadeda, tik vandenukas šiek tiek formuojant gelbsti. O jei trinu karštas kaip bulviu košei rankiniu būdu, ir po to dar šiek tiek pravėsusias, tada nesigauna lipni masė, kai atvėsta mirksiukas.gif
Atsakyti
o as svilpikus orkaitej kepu, visai liuks gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
va mano gamybos bulviniai kotletukai blush-anim-cl.gif2:valgem su keciupo,grietines ir majonezo padazu,bei kepta vistiena,tai thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
pigus ir paprastas receptukas-bulviu apkepas:
bulves supjaustyti kubeliais ar kitap, zodziu pasmulkinti. jas apvirti vandens-pieno pripildytam puode.
susmulkinti mesyte(tinka rukyta sonine, kumpelis, desreles, siaip mesgaliu likuciai,zodziu ka randam saldytuve smile.gif )
tada deti i karsciui atsparu inda sluoksniais apvirtas bulves -mesyte-bulves....
pabarstant kmynais, ir fermentiniu suriu, bei bulviu prieskoniais. galima dar deti svogunu, ar kitokiu darzoviu ,jei patinka.kai indas prisipildo uzpilti grietine sumaisyta su majonezu, arba vien tik grietinele, ant virsaus taip pat pabarstyti suriu smile.gif mums dar patinka iberti sluoksniuojant krapu, petrazoliu(naudoju saldytus).
kepti orkaiteje kol issilydys suris. valgom su raugintais/marinuotais agurkeliais. labai sotu ir skanu mirksiukas.gif

arba dar skanus is vaikystes receptas bulves sutarkuoti per burokine tarka ir kepti ikaitintame aliejuje keptuveje su prieskoniais. taip pat su agurkeliais ar pomidorais konservuotais valgom mirksiukas.gif
Atsakyti