Manau, ne visi ir rašyti lietuviškai moka..gal daugiau tolerancijos reikėtų...
Bulviniai blynai,
Paimame nusivalykime keletą bulvių.
Jas sutarkuokime burokine tarka.
Visus turimus tarkius sudėkime į kiaurasamtį ir gerai išplaukime po tekančio šalto vandens srove.
Nusausinkime,sudėkime į dubenį,įberkime pipirų,krapų,kas megsta ,galima įberkime kmynų{būtų gerai,kadjie būtų sutraiškinti}
Išplakime porą kiaušinių ir gerai ,gerai išmaišome,dar įberiame druskos,
Masę kabiname šaukštu ir dedame į įkaitintą keptuvę,kurioje įpilame aliejaus.
Blyneliai turi būti traškus,apskrudę gelsvos spalvos.
Galima ,valgyti su grietine,su jogurtu.
Dar galima paimti varškes ją gerai ištrinti iki vientisos masėsir iją įdėti grietinės,arba kefyro,gerai išsukti
Šie blynai galima valgyti ir šalti.Skonio pasirinkimas.
Paimame nusivalykime keletą bulvių.
Jas sutarkuokime burokine tarka.
Visus turimus tarkius sudėkime į kiaurasamtį ir gerai išplaukime po tekančio šalto vandens srove.
Nusausinkime,sudėkime į dubenį,įberkime pipirų,krapų,kas megsta ,galima įberkime kmynų{būtų gerai,kadjie būtų sutraiškinti}
Išplakime porą kiaušinių ir gerai ,gerai išmaišome,dar įberiame druskos,
Masę kabiname šaukštu ir dedame į įkaitintą keptuvę,kurioje įpilame aliejaus.
Blyneliai turi būti traškus,apskrudę gelsvos spalvos.
Galima ,valgyti su grietine,su jogurtu.
Dar galima paimti varškes ją gerai ištrinti iki vientisos masėsir iją įdėti grietinės,arba kefyro,gerai išsukti
Šie blynai galima valgyti ir šalti.Skonio pasirinkimas.
dariau Nerytes bandeles, na skanios man buvo
tik mano bandutes tokios nemazos gavosi kita karta reiks mazesnes daryti ir trumpiau virti....
tik mano bandutes tokios nemazos gavosi kita karta reiks mazesnes daryti ir trumpiau virti....
QUOTE(jurgeleuogele @ 2009 01 12, 20:42)
dariau Nerytes bandeles, na skanios man buvo
tik mano bandutes tokios nemazos gavosi kita karta reiks mazesnes daryti ir trumpiau virti....
tik mano bandutes tokios nemazos gavosi kita karta reiks mazesnes daryti ir trumpiau virti....
ir gali daugiau krakmolo ideti, grazesnes bus
Nu jau kas kas, bet Nerytes bandutes tai jegines ir nepakartojamos dar pries kaledas seimynai buvau privirus"katiliuka", sakiau ir kitai dienai uzteks...ir ka jus sau manot? ne velnio buvo viskas patvarkyta ta pati vakara, nors pas mus visi mesaedziai
QUOTE(Bitulka @ 2009 01 13, 08:56)
Nu jau kas kas, bet Nerytes bandutes tai jegines ir nepakartojamos dar pries kaledas seimynai buvau privirus"katiliuka", sakiau ir kitai dienai uzteks...ir ka jus sau manot? ne velnio buvo viskas patvarkyta ta pati vakara, nors pas mus visi mesaedziai
labai dziaugiuosi
Gal kas galite parašyti kaip gaminti tarkuotu bulviu dubenėlius.. arba kokia nuoroda imesti..
Ačiukas
Ačiukas
QUOTE(Qwertama @ 2009 01 08, 18:20)
ka dar sugalvosit rusiskai surase
nieko cia baisaus nematau kad rusiskai parase
QUOTE(Semile @ 2009 01 15, 16:41)
nieko cia baisaus nematau kad rusiskai parase
as siaip matau.
llabai neturiu laiko skaityti visos temos (egzui ruostis reikia), bet per paieska neradau, o kaip pagaminti zemaiciu blynus? kad butu kuo paprasciau - esu studente...
Sorry, jei jau buvo simtakart rasyta, veliau viska perskaitysiu...
Sorry, jei jau buvo simtakart rasyta, veliau viska perskaitysiu...
Blogai ieškojai
QUOTE(nikute @ 2006 05 06, 16:57)
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 18, 14:08)
O mes darome tokius blynus (panasus receptas i ankstesni):
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
30 bilviu sudeti i puoda, ideti druskos ir isvirti, atvesinti, sumalti mesmale. I mase imusti 1 kiausini, ideti 1-2 stiklines miltu - sumaisyti.
Virinta mesa ir pakepta svoguna sumalti mesmale. Iberti pipiru, druskos ir ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynus apvolioti miltuose ir pakepti is abieju pusiu aliejuje.
Pakeptus blynus sudeti i puoda, ipilti likusi alieju, 3-4 saukstai grietines ir 5 min. patroskinti.
Skanaus!
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 19:30)
;D
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
QUOTE(Lane @ 2009 01 15, 20:03)
Blogai ieškojai
aciu labai.
as ieskojau svepla teksta, nemaniau kad bus parasyta lietuviskom raidem. aciuuu