Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Įdarytos bulvių lupenos
Pora didesnių bulvių, aliejaus, smulkiai supjaustytas svogūnas, šviežio imbiero šaknis,šaukštelis maltų kmynų,šaukštelis maltos kalendros, šaukštelis maltų ciberžolių,česnakinės druskos, natūralaus jogurto, šviežios kalendros šakelė.
Įkaitinkite orkaitę.Šakute subadykite bulves ir kepkite orkaiteje,kol suminštės
Perpjaukite bulves pusiau ir išskobkite vidų
keptuvėje įkaitinę aliejų pakepinkite svogūnus,kol sminkštės,įmaišykite imbierą,kmynus,kalendrą,ir ciberžolę.
Maišydami pakatinkite ant silpnos ugnies,paskui sudėkite išskobtą bulvių vidų ir pagal skonį pagardunkite česnakine druska.
Kartais vis pamaišydamikepkite bulvių mišinį.Sudėkite jį atgal į išskobtas bulves,ant viršaus uždėkite natūralaus jogurto irpo šakelę kalendros .
Atsakyti
Svilpikai

viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni
tesla pries sumaisant atrodo stai taip
user posted image
viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 14:45)
Svilpikai

viska darau taip pat, kaip bulviu bandukems -
issiverdu bulves, mes kai juos labai megstam tai verdu 1kg. bulviu (kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajutau, labiau priklauso nuo bulviu rusies), atsala (geriausiai tai butu vakarykstes malt), sumaliu, suploju dubenelyje tas bulves, dalinu i 4 dalis (pirstu perbreziu), isemu viena dali, i jo vieta dedu bulviu krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvem, tada atgal isimta dali, iberiu ziupsneli druskos, imusu kiausinio tryni


viska sumaisau ir formuoju, ikaitinu keptuve, ipilu aliejaus ir kepu is abieju pusiu kol graziai apskrus.
padazas - sonine pakepinta su svogunu, ideda grietines ir siek tiek pieno ipyliau


O kodel tik tryni,ne visa kiausini g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2008 11 15, 14:54)
O kodel tik tryni,ne visa kiausini  g.gif

net nezinau, toki recepta esu gavus taip ir gaminu, ir tikrai puikiai visad gaunas ax.gif
Atsakyti



QUOTE(Nerytė @ 2008 11 15, 16:08)
net nezinau, toki recepta esu gavus taip ir gaminu, ir tikrai puikiai visad gaunas  ax.gif

Reiks pabandyti ir taip ir taip,paziuresim kaip geriau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 15 lapkričio 2008 - 15:19
QUOTE(#vėja# @ 2008 11 15, 19:23)
Jetau, kaip skaniai atrodo  thumbup.gif  Reikės pabandyti  smile.gif

dekui


Neryte, tu bandyk ir po to parasyk, gal ir as tada neismetinesiu baltymu lotuliukas.gif
Atsakyti
Dariau švilpikus palei Nerytės receptuką, viskas būtų ok, bet man ko tais rieboka, labai prigeria aliejaus, gal per plonai iškočiojau mastau.gif kitus užšaldžiau ir bandysiu virti vandeny ax.gif tik kitokios formos padariau...o baltymo nedėjau, jisai skystina gi tešlą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 17 lapkričio 2008 - 12:09
QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 12:08)
Dariau švilpikus palei Nerytės receptuką, viskas būtų ok, bet man ko tais rieboka, labai prigeria aliejaus, gal per plonai iškočiojau mastau.gif kitus užšaldžiau ir bandysiu virti vandeny ax.gif tik kitokios formos padariau...o baltymo nedėjau, jisai skystina gi tešlą ax.gif

g.gif gal labai daug alijaus ar sviesto pridejai? gal i neikaitintus riebalus dejai? g.gif man jie normaliai iskepa...

juk cia labai panasi tesla kaip zemaiciams, tai jie irgi tau riebus gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:13)
g.gif gal labai daug alijaus ar sviesto pridejai? gal i neikaitintus riebalus dejai? g.gif  man jie normaliai iskepa...

juk cia labai panasi tesla kaip zemaiciams, tai jie irgi tau riebus gaunasi?


dėjau į įkaitintą aliejų, tik sakau tikriausiai per plonai iškočiojau, nes foto jie storesni pas Jus atrodo, o žemaičių niekada nesu gaminusi, tai negaliu atsakyti g.gif
Papildyta:
aliejaus kepimui įsipyliau į puodą, kaip žagarėlius virdama, tai gal ne taip kepti reikia?????? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 12:20)
dėjau į įkaitintą aliejų, tik sakau tikriausiai per plonai iškočiojau, nes foto jie storesni pas Jus atrodo, o žemaičių niekada nesu gaminusi, tai negaliu atsakyti g.gif
Papildyta:
aliejaus kepimui įsipyliau į puodą, kaip žagarėlius virdama, tai gal ne taip kepti reikia?????? blink.gif

acha, dabar jau aiku kodel tau prisigere aliejaus smile.gif reikkia siek tiek aliejaus i patelne ir kepti kaip karbonadus, zemaicius ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 17, 13:38)
acha, dabar jau aiku kodel tau prisigere aliejaus smile.gif reikkia siek tiek aliejaus i patelne ir kepti kaip karbonadus, zemaicius ir pan. smile.gif

notworthy.gif ačiū, pasitaisysim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 12:41)
notworthy.gif ačiū, pasitaisysim blush2.gif

mirksiukas.gif i sveikata
Atsakyti