QUOTE (une @ 2004 04 25, 19:55) |
as irgi kepiau tas prancuziskas bulvytes labai labai skanios . tik as "sugadinau" recepta , nes idejau truputi kmynu mat man skonis,kai cesnakas+suris+kmynai yra dieviskas.... |
O i ta prancuziska bulvyciu recepta, ar nereikia deti druskos ar vegetos?
Kepiau ir aš. Bet pagal tos internetinės nuorodos receptą, t.y. pieno irgi pyliau ir druskos dėjau.Aš tik įsivaizdavau, kad jos turi vientisa mase pavirsti, o šiaip labai patiko, kaip vyras sako ir grietinės nereikia Bet kitą kartą dar bandysiu Magi Skonio magijos įdėti. Ir prieš baigiant sūrio dėsiu. Nebebus jos tokios orginalios, bet aš mėgstu keisti receptus.
Žiūriu liga čia kažkokia su tom bulvėm šeštadienį kepiau ir šiandien vėl noriu, bet nekepsiu, nes labai vėlai namo grįšiu. Bet rytoj būtinai. Tai ligą man užtaisėt
QUOTE (Ingute @ 2004 04 25, 16:24) | ||
Na parasyk, kaip gavosi Ir as noriu kept O kai kepei pjaustei bulves siaudeliais? Ir grietinele kokio riebumo dejai? |
labai skaniai gavosi tik prie ju butu labai skanu sviezios salotos nes pacios bulves labai socios, "sunkios", salotytes butu pats tas prie ju as jokiu vegetu nedejau, tik padruskinau.
Noriu numesti viena patarima, gal kam gyvenima palengvins : pries kepant bulves orkaiteje, as jas supjaustytas sumetu i maiseli, ipilu ten alyvuogiu aliejaus, ispaudziu cesnako, iberiu druskos ar prieskoniu ir isleidus ora is maiselio, bei uzsukus ji, gerai tas bulvytas jame isminkau- taip gerai pasiskirsto druska, prieskoniai bei aliejus. Po to viska suverciu i skarda- o maiseli i siuksline. O rankos- svaruteles. [/BLUR]
o kaip bulves pjaustyti šiaudeliais ar rutuliukais,ar tos bulvės apvirtos ar žalios?
Jei klausei manes, tai visai nesvarbu... as dazniausiai pjaustau i ketvirtadalius, o jei bulve didele, tai truputi dar pasmulkinu.
iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4490110
Alyvuogėmis ir sūriu įdarytos bulvės
Žurnalas "Moj ujutnyj dom", www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 8 d. 15:09
Bulvių įdarą galite pasirinkti patys, pagal skonį pridėdami pievagrybių, rūkyto kumpio, mėgstamų žalumynų ar... gorgonzolos. Juk dėl skonio nesiginčijama, tiesa?
4 porcijoms reikės:
4 didelių bulvių,
10 juodųjų alyvuogių,
pundelio šviežio baziliko,
50 g brinzos,
3 valg. šaukšt. aliejaus.
1. Bulves labai gerai nuplaukite ir virkite jas su lupenomis pasūdytame vandenyje maždaug 15 min. Paskui kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų.
2. Išskobtą bulvės masę sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis, baziliku bei tarkuota brinza. Pagardinkite druska ir pipirais. Šia mase įdarykite išskobtas bulves, apšlakstykite viršų aliejumi ir kepkite grilyje 10 15 min.
Skanaus!
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4490110
Alyvuogėmis ir sūriu įdarytos bulvės
Žurnalas "Moj ujutnyj dom", www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 8 d. 15:09
Bulvių įdarą galite pasirinkti patys, pagal skonį pridėdami pievagrybių, rūkyto kumpio, mėgstamų žalumynų ar... gorgonzolos. Juk dėl skonio nesiginčijama, tiesa?
4 porcijoms reikės:
4 didelių bulvių,
10 juodųjų alyvuogių,
pundelio šviežio baziliko,
50 g brinzos,
3 valg. šaukšt. aliejaus.
1. Bulves labai gerai nuplaukite ir virkite jas su lupenomis pasūdytame vandenyje maždaug 15 min. Paskui kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų.
2. Išskobtą bulvės masę sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis, baziliku bei tarkuota brinza. Pagardinkite druska ir pipirais. Šia mase įdarykite išskobtas bulves, apšlakstykite viršų aliejumi ir kepkite grilyje 10 15 min.
Skanaus!
Na va, vakar kepiau tas "prancuziskas"bulves su grietinele, tai net nezinau
Kazko sausokos gavosi Gal reikejo daugiau grietineles pilti? O tiesa, as pirkau grietinele 13 proc. O gal reikejo ta riebesne? Kokia jus dejot?
Kazko sausokos gavosi Gal reikejo daugiau grietineles pilti? O tiesa, as pirkau grietinele 13 proc. O gal reikejo ta riebesne? Kokia jus dejot?
ingute, sausos tai tikrai neisejo... bet labai riebios ,nes as dejau 35 % grietinele.kita karta ja butinai maisysiu su liesesne. o tu gal tikrai siek tiek per mazai pylei grietineles, kad sausokai gavosi...
Nu viskas einu ir aš tų bulvyčių kepti, nes jau seilių pilna burna o kadangi ruošiuosi valgyti daug tai iš karto pirksiu du pokelius grietinėlės
nu ir mano burna pilna seiliu einu kepti tas prancuziskas bulvikes gal poto vyras prancuziskai pabuciuos