Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

nuo vakar liko bulviu koses, nedaug gaila, Imusiu kiausini, miltu, prieskoniu ir kepsiu mazytes bandeles aliejuj. Siaip pirma karta, bet nemanau, kad gali nesigaut.
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 09 28, 12:14)
nuo vakar liko bulviu koses, nedaug gaila, Imusiu kiausini, miltu, prieskoniu  ir kepsiu mazytes bandeles aliejuj. Siaip pirma karta, bet nemanau, kad gali nesigaut.


Tikrai gausis - mums mama tokias kepdavo vaikysteje. Labai megau blush2.gif
Atsakyti
Uzejau padekoti nebepamenu kuriai mamai uz Bulviu maltinuku recepta.
Nu vakar labai skaniai pavakarieniavom.... Labai pigus, skanus ir paprastas receptelis.

Lenkiuosi iki zemes.... notworthy.gif friends.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noreciau jusu paklausti,gal kas zino kaip pasidaryt sita patiekala?
"DŽŪKIŠKOS BULVINĖS BANDOS PUODYNĖLĖJE"
(Troškintos spirgučių ir grietinės padaže)
Cia is berneliu uzeigos valgiarascio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 09 21, 11:40)
o as eisiu siandien bulviniu blynu kepti, jau kaip pasiilgau  blush2.gif


o as siandien valgiau bulviniu blynu idarytu krabu lazdelem, pirstus galima nusikramtyti thumbup.gif
Atsakyti
Liuks idėja clap.gif Blynai su krabų lazdelėmis..O kaip jas paruošei-tik supjaustei ar dar dėjai ko nors??
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2008 09 26, 22:20)
Susinervinau juodai  doh.gif Sugalvojom su vyru cepelinu siandien pasigamint, kadangi tarkos neturim, tai nutarem daryt virtu bulviu.

Gal sulciaspaude turit? as naudoju sulciaspaude, kai gaminu cepelinus. labai gerai nusunkti tarkiai gaunasi thumbup.gif nereikia su jokiom marlem terliotis.
Atsakyti
Ikisiu ir as savo trigrasi.
Bulves nuskutamos, nujaunama "kepurle", kokio 1 cm storio, o bulves vidus isskobiamas. Tada i vidu dedamas idaras (isvirta mesyte sumalama, ant keptuves aliejuj pakepinamas svogunas ir sumaisomas su malta mesa), ant virsaus uzdedama bulves kepuraite truputi patepta grietine ar majonezu. Dedama viskas i skarda ir i orkaite. Isskobta bulves dali galima sumaisyti su prieskoniais ir taip pat kisti i orkaite. Galima galimti ir su zaliu farsu, bet man neskanu, skonis labai skiriasi.
Bulviu plokstaini darau su mesa, dazniausiai vistiena, nes minksciausia (o be mesos vyras verkia tongue.gif ). Tarkius uzplikinu stikline (priklausomai nuo tarkiu kiekio) verdancio pieno + prieskoniai. Ant keptuves paspirginu rukytos smulkintos sonines, tada metu smulkinta svoguniuka, kai pagelsta idedu puse pokelio sviesto, jam istirpus sudedu nuo kaulo nuimta ir gal smulkiai supjaustyta visciuku blauzdeliu mesa ir kepu tol, kol mesa iskepa (gabaliukai nedideli, tai kepa kokias 5-7 minutes), tada visa si turini supilu i tarkius ir labai gerai ismaisau. Tada belieka tik supilti i skarda ir kisti i orkaite. As kepu valanda su truputuku 200 laipsniu orkaitej stiklinej formoj (labai graziai matos kaip kepa thumbup.gif ) ir niekada neuzdengiu, tai virsus buna traskus biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas galetu pagelbet kaip tiksliai reik gaminti "Cicinsko kepsni"? Man vyras jau galva isuze - labai nori...
Siek tiek teoriniu ziniu turiu - isverdamos bulves, sutrinamos, dedami miltai. Tiek, kad minkoma tesla neliptu ir butu galima iskocioti gan plonus lakstus. Tada jie pjaustomi juostomis. Imamas farsas, is jo formuojamos tokios pailgos "desreles" mazdaug sprindzio ilgio, kurios vyniojamos i tas bulvines juosteles, bet vyniot reik taip, kad pradedi nuo "desreles" galo ir aplink ja sukant padengiama taip, kad juostele persidengtu tik krastukais. Net nezinau kaip cia tiksliau issireiskus (na taip buna susukti i spalvota popieriu tie ilgi saldainiai, per ivairias muges lotuliukas.gif ). Tai vat ir po to tokius "saldainius" reik virti aliejuje...
Gal kas bandet ir zinot tikslesnes proporcijas - kiek bulviu, kiek miltu, ka reik i farsa det... Bei neisivaizduoju, kaip ta justele ten vynioti, kad ji neissivyniotu dedant i puoda ar verdant...
Atsakyti
QUOTE(Nova27 @ 2008 11 07, 15:32)
Gal kas galetu pagelbet kaip tiksliai reik gaminti "Cicinsko kepsni"? Man vyras jau galva isuze - labai nori...
Siek tiek teoriniu ziniu turiu - isverdamos bulves, sutrinamos, dedami miltai. Tiek, kad minkoma tesla neliptu ir butu galima iskocioti gan plonus lakstus. Tada jie pjaustomi juostomis. Imamas farsas, is jo formuojamos tokios pailgos "desreles" mazdaug sprindzio ilgio, kurios vyniojamos i tas bulvines juosteles, bet vyniot reik taip, kad pradedi nuo "desreles" galo ir aplink ja sukant padengiama taip, kad juostele persidengtu tik krastukais. Net nezinau kaip cia tiksliau issireiskus (na taip buna susukti i spalvota popieriu tie ilgi saldainiai, per ivairias muges lotuliukas.gif ). Tai vat ir po to tokius "saldainius" reik virti aliejuje...
Gal kas bandet ir zinot tikslesnes proporcijas - kiek bulviu, kiek miltu, ka reik i farsa det... Bei neisivaizduoju, kaip ta justele ten vynioti, kad ji neissivyniotu dedant i puoda ar verdant...


laba..as ir bandysiu greitu laiku, kai tik isigysiu mesmale blush2.gif bandysiu pagal suta recepta
http://www.blogas.lt...o-kepsniai.html
Atsakyti
As darau pagal toki recepta
Čičinsko kepsnys

0,5 kg kiaulienos faršo
druskos
pipirų
1 kiaušinis

Tešlai:
1 kg virtų bulvių
2 stiklinės miltų
2-3 kiaušiniai

Į faršą įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų ir išminkyti faršą.
Virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir užminkyti tešlą.
Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, kvadratais ar kaip nors kitaip, į vidų įdėti faršo, galų neužlipinti.
Virti aliejuje.
Patiekti su acte marinuotais svogūnais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliteee: 07 lapkričio 2008 - 16:26
Bulviu apkepas

0,5kg bulviu,2 morkos,po 150ml grietineles ir pieno,2 sauksteliai kario prieskoniu[galima ir be ju],100 g sveisto,pagal skoni druskos,pipiru,tarkuoto parmezano surio

Bulves ir morkas nulupkite,sutarkuokite stambia trintuve ir pasudykite.Karsciui atsparia kepimo forma istepkite sviestu ir suverskite bulviu bei morku misini.80g sviesto islydykite nedideliame puodelyje,suberkite kario prieskonius,supilkite piena,grietinele,viska gerai ismaisykite,nuolat maisydama dar apie 5 min. pakaitinkite ant mazos ugnies,o tada supilkite ant bulviu ir morku mases.Apkepa apibarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje 45 min.
Skanu valgyti vienas arba kaip garnyras prie mesos ar zuvies patiekalu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dai'na: 07 lapkričio 2008 - 16:37