Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

Mes darom labai skanu patiekaliuka. Galima su farsu, galima be.
taigi, reikes:
bulviu
pievagrybiu (arba nuosavu, sugrybautu grybu:))
svoguno
grietines
(farso, nors mes darom be jo)

taigi, bulves supjaustom kubeliais, paverdam apie 10 min., isgriebiam. Tuo metu kepam pjaustytus svogunus su pjaustytais pievagrybiais, kai sie apkepa sumaisom su bulviu kubeliais, dedam i kokia skarda, ar inda, kuri galima det i orkaite. Aptepame grietine ir i orkaite kokiom 15 min.
Skonis pasaka, ypac su marinuotais agurkeliais bigsmile.gif
p.s. jei su farsu, tai reiktu ji apkepti ir sumaisyti su visais kitais ingredientais
SKANAUS!
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti g.gif nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti g.gif kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves g.gif

as 200ml piliau rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes, gal kas galit parasyt koki gera bulviu plokstainio recepta?
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti g.gif nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti g.gif kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves g.gif

As tai pyliau, kad nedaug iki virsaus jau truktu... Man ji, kaip dar ijungiau karsto oro srove, uzburbuliavo smile.gif o vyras gerai pasake-ne pagal receptus reikia kepti (man po 40 min jos buvo visiskai zalios dar).

QUOTE(Pacific @ 2008 04 03, 16:46)
as 200ml piliau  rolleyes.gif

Tai cia dar priklauso, kokiam inde bulves... As irgi 200 pyliau, bet jei indas didziulis, tai tos bulves nudzius tenai. As tokiam pat stikliniam, kaip ir tu, dariau, bet emiau maziausia is turetu mirksiukas.gif

QUOTE(Akvilcikas @ 2008 04 04, 16:27)
sveikutes, gal kas galit parasyt koki gera bulviu plokstainio recepta?

Tai netingek pasiskaityti sita temele, cia pilna situ receptu drinks_cheers.gif ir ziurint, kas tau skanu mirksiukas.gif man, pvz, jei pasiulytu su marinuotais vistu sparneliais, atsisakyciau, nes nevalgau mesos. O siaip tam, kad gautum skanu p;lokstaini, i ji reikia deti grietines, galima kiausini, prieskoniu ir i orkaite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 05, 08:23)
Tai cia dar priklauso, kokiam inde bulves... As irgi 200 pyliau, bet jei indas didziulis, tai tos bulves nudzius tenai. As tokiam pat stikliniam, kaip ir tu, dariau, bet emiau maziausia is turetu  mirksiukas.gif

na indas mano 1,2litro talpos berods g.gif kai uzdengtas buvo, tai ta giretinele burbuliavo ir bulves labai gera issitroskino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2008 04 05, 16:12)
na indas mano 1,2litro talpos berods  g.gif  kai uzdengtas buvo, tai ta giretinele burbuliavo ir bulves labai gera issitroskino  g.gif

as irgi uzdengus troskinau... gal ne i ta lygi orkaites buvau ikisus.. Na, ne esme... O kvapas istraukus man buvo vertas milijono wub.gif
Akvilcikas, čia kugelio receptai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingule20: 05 balandžio 2008 - 16:38
QUOTE(Pacific @ 2008 03 16, 14:45)
ka tik valgem stai toki patiekala smile.gif

FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS

1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej smile.gif ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.

skanaus  4u.gif

na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra bigsmile.gif
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
deivydukomama, o tu koki mocarelos suri dejai, gal ta toki balta na keli rutuliukai buna viename maiselyje ideti, nezinau ar supratai ko norejau paklausti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2008 03 16, 15:45)
ka tik valgem stai toki patiekala smile.gif

FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS

1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej smile.gif ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
user posted image
2. uzpiliau grietinele, ir sutrupinau maggi nepilna kubeli.
user posted image
uzdengiau su dangciu ir i orkaite. 40minuciu, 180 laipsniu.
3. istraukiau, apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir dar 5min i orkaite idejau. tik dabar jau nedengiau su dangciu.
stai kas gavos.
user posted image
dar pabarsciau krapais.

skanaus  4u.gif

as irgi megstu tokias bulvytes , bet as jas kaip laivelius darau,isskobiu vidu prikemsu farso ir toliau viskas vyksta pagal si receptuka, na pirstus galima apsilaizyti, nerealu bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 21:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ

Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu

Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.

Labai paprasta ir skanu wink.gif.

Nerealu thumbup.gif Dabar kokią savaitę kasdien negalėsiu be šios košės gyventi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 04 05, 21:52)
na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra  bigsmile.gif
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
deivydukomama, o tu koki mocarelos suri dejai, gal ta toki balta na keli rutuliukai buna viename maiselyje ideti, nezinau ar supratai ko norejau paklausti  doh.gif

kai indas uzdengtas, tai ta grietinele burbuliuoja ir visas bulves apsemia ax.gif
bent jau man gavos minkstutes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti g.gif nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti g.gif kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves g.gif



QUOTE(lotute @ 2008 04 05, 21:52)
na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra  bigsmile.gif
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka

Taigi recepte parašyta ne grietinė, o grietinėlė, juk tai skirtingi dalykai g.gif
Atsakyti
sveikos, gal galit man pasakyt ar kepant prancuziskas bulves su grietinele, ji turi pavirst i varske ar cia reiskia kad produktai pasene? ***** sedziu ir bliaunu kaip mazas vaikas, uzkniso nesekmes virtuveje juodai...
Atsakyti