Mes darom labai skanu patiekaliuka. Galima su farsu, galima be.
taigi, reikes:
bulviu
pievagrybiu (arba nuosavu, sugrybautu grybu:))
svoguno
grietines
(farso, nors mes darom be jo)
taigi, bulves supjaustom kubeliais, paverdam apie 10 min., isgriebiam. Tuo metu kepam pjaustytus svogunus su pjaustytais pievagrybiais, kai sie apkepa sumaisom su bulviu kubeliais, dedam i kokia skarda, ar inda, kuri galima det i orkaite. Aptepame grietine ir i orkaite kokiom 15 min.
Skonis pasaka, ypac su marinuotais agurkeliais
p.s. jei su farsu, tai reiktu ji apkepti ir sumaisyti su visais kitais ingredientais
SKANAUS!
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves
as 200ml piliau
sveikutes, gal kas galit parasyt koki gera bulviu plokstainio recepta?
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves
As tai pyliau, kad nedaug iki virsaus jau truktu... Man ji, kaip dar ijungiau karsto oro srove, uzburbuliavo o vyras gerai pasake-ne pagal receptus reikia kepti (man po 40 min jos buvo visiskai zalios dar).
QUOTE(Pacific @ 2008 04 03, 16:46)
as 200ml piliau
Tai cia dar priklauso, kokiam inde bulves... As irgi 200 pyliau, bet jei indas didziulis, tai tos bulves nudzius tenai. As tokiam pat stikliniam, kaip ir tu, dariau, bet emiau maziausia is turetu
QUOTE(Akvilcikas @ 2008 04 04, 16:27)
sveikutes, gal kas galit parasyt koki gera bulviu plokstainio recepta?
Tai netingek pasiskaityti sita temele, cia pilna situ receptu ir ziurint, kas tau skanu man, pvz, jei pasiulytu su marinuotais vistu sparneliais, atsisakyciau, nes nevalgau mesos. O siaip tam, kad gautum skanu p;lokstaini, i ji reikia deti grietines, galima kiausini, prieskoniu ir i orkaite
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 05, 08:23)
Tai cia dar priklauso, kokiam inde bulves... As irgi 200 pyliau, bet jei indas didziulis, tai tos bulves nudzius tenai. As tokiam pat stikliniam, kaip ir tu, dariau, bet emiau maziausia is turetu
na indas mano 1,2litro talpos berods kai uzdengtas buvo, tai ta giretinele burbuliavo ir bulves labai gera issitroskino
QUOTE(Pacific @ 2008 04 05, 16:12)
na indas mano 1,2litro talpos berods kai uzdengtas buvo, tai ta giretinele burbuliavo ir bulves labai gera issitroskino
as irgi uzdengus troskinau... gal ne i ta lygi orkaites buvau ikisus.. Na, ne esme... O kvapas istraukus man buvo vertas milijono
Akvilcikas, čia kugelio receptai
QUOTE(Pacific @ 2008 03 16, 14:45)
ka tik valgem stai toki patiekala
FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS
1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
skanaus
FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS
1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
skanaus
na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
deivydukomama, o tu koki mocarelos suri dejai, gal ta toki balta na keli rutuliukai buna viename maiselyje ideti, nezinau ar supratai ko norejau paklausti
QUOTE(Pacific @ 2008 03 16, 15:45)
ka tik valgem stai toki patiekala
FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS
1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
2. uzpiliau grietinele, ir sutrupinau maggi nepilna kubeli.
uzdengiau su dangciu ir i orkaite. 40minuciu, 180 laipsniu.
3. istraukiau, apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir dar 5min i orkaite idejau. tik dabar jau nedengiau su dangciu.
stai kas gavos.
dar pabarsciau krapais.
skanaus
FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS
1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
2. uzpiliau grietinele, ir sutrupinau maggi nepilna kubeli.
uzdengiau su dangciu ir i orkaite. 40minuciu, 180 laipsniu.
3. istraukiau, apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir dar 5min i orkaite idejau. tik dabar jau nedengiau su dangciu.
stai kas gavos.
dar pabarsciau krapais.
skanaus
as irgi megstu tokias bulvytes , bet as jas kaip laivelius darau,isskobiu vidu prikemsu farso ir toliau viskas vyksta pagal si receptuka, na pirstus galima apsilaizyti, nerealu
QUOTE(Strielka @ 2003 07 26, 21:13)
ŠILKINĖ KOŠĖ
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Nerealu Dabar kokią savaitę kasdien negalėsiu be šios košės gyventi
QUOTE(lotute @ 2008 04 05, 21:52)
na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
deivydukomama, o tu koki mocarelos suri dejai, gal ta toki balta na keli rutuliukai buna viename maiselyje ideti, nezinau ar supratai ko norejau paklausti
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
deivydukomama, o tu koki mocarelos suri dejai, gal ta toki balta na keli rutuliukai buna viename maiselyje ideti, nezinau ar supratai ko norejau paklausti
kai indas uzdengtas, tai ta grietinele burbuliuoja ir visas bulves apsemia
bent jau man gavos minkstutes
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 03, 14:11)
na man tai kepe nepilnai valanda,bet visa grietine pradejo svilti nezinau tokios sausokos gavosi,reikia jauciu prie ju kokio padazo,o gal daugiau grietines pilti kiek jus pilat?kad apsemtu visas bulves
QUOTE(lotute @ 2008 04 05, 21:52)
na trodo tai labai skaniai, esu kelis kartus dariusi idarytas bulves, bet niekada nedariau taip kaip tamsta, netroskinau grietineje, paziurejus foto pasakyciau kad tos virsutines bulves nelabai turetu issitroskinti, nes toks grietines tikrai ne perdaugiausiai yra
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
Na reik ryt, poryt ismeginti si receptuka
Taigi recepte parašyta ne grietinė, o grietinėlė, juk tai skirtingi dalykai
sveikos, gal galit man pasakyt ar kepant prancuziskas bulves su grietinele, ji turi pavirst i varske ar cia reiskia kad produktai pasene? ***** sedziu ir bliaunu kaip mazas vaikas, uzkniso nesekmes virtuveje juodai...