Ir aš noriu pasidalinti savo receptukais:
1. Panašus į čia jau aprašytą: bulves supjaustyti, apvirti, nusunkti, berti į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi (man skaniausiai gaunasi su keliais šaukštais alyvuogių, apibarstyti prieskoniais (
Kotanyi, arba kitais) ir būtinai džiovintais čiobreliais ir rozmarinais. Kepti, kol apskrunda. Labai tinka kaip garnyras prie mėsos.
2. Nebeprisimenu, gal jau ir rašiau šį receptą
labai gerai su šepetėliu nuplauname neluptas bulves, perpjaunam per pusę, dedam kepti į skardą (perpjauta bulvės pusė turiu "žiūrėti" į viršų). Kepti, kol iškeps (30 min- 1 val). Pasiruošti sviestą su prieskoniais: minkštą sviestą sumaišyti su mėgstamais prieskoniais (kam nors tai - Vegeta, kitiems - kokie bulvių prieskoniai ar pan.), dėti į šaldutuvą, kol bulvės iškeps. Iškepusias bulves dėti į lėkštes, įpjauti viršų ir į vidų dėti sviesto su prieskoniais, kad tirptų. Labai skanu su kefyru
mano tetos firminis patiekalas, prieš 20 metų ji taip vaišindavo savo viršininkus, o jie visada ir prašydavo šio patiekalo. Vadino jį "seks bulkutės"