sėkmės
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 22, 13:09)
Siandien cepelinus darysiu tikiuosi pavyks
kaip noreciau bet pati ju niekad nesu dariusi, bijau, kad neiseis, visad kai vaziuoju pas mama prasau, kad padarytu (tik gaila, kad tai buna nedaznai )
nieko nėra sunkaus, pirmą kart tik taip atrodo, o vėliau eina kaip iš konvejerio
QUOTE(jurginėlis @ 2008 02 22, 13:27)
nieko nėra sunkaus, pirmą kart tik taip atrodo, o vėliau eina kaip iš konvejerio
ne ne ne, as su tarkuotom bulvem ir miltais atsargiai nemegstu is ju kazko daryti o valgyti pirma
QUOTE(crocus @ 2008 02 14, 20:49)
Niu, ar nieks vėdariukų nekepa ?
kepa kepa, tik nesuprantu ko jie tau ten taip sutruksta, gal labai prikemsi? as prikemsu mazdaug puse tik, nes po to issipucia o zarna susitraukia biskeli, o badau tada kai jau pradeda po biski pustis mazdaug kas kokius 5cm, visa zarna ir taip visa kepima , zozdiu daug kartu reik pabadyt, tada tikrai nesusprogs , badau su dantu krapstuku, o adata per plona
QUOTE(Dasha @ 2008 02 15, 10:52)
vedarus riekia badyti ne adata o sakute -
, niu nezinau jei su sakute pabadyciau tai jauciu viskas isbegtu
Tikrai neblogai pavyko nors ne pirma karta darau,bet visad atsargiai pirma cepelina pabandau,jei neisyra,tai viskas ok ir kitus dedu zinot atsarga gedos nedaro
QUOTE(kedute @ 2008 02 22, 21:19)
kepa kepa, tik nesuprantu ko jie tau ten taip sutruksta, gal labai prikemsi? as prikemsu mazdaug puse tik, nes po to issipucia o zarna susitraukia biskeli, o badau tada kai jau pradeda po biski pustis mazdaug kas kokius 5cm, visa zarna ir taip visa kepima , zozdiu daug kartu reik pabadyt, tada tikrai nesusprogs , badau su dantu krapstuku, o adata per plona
, niu nezinau jei su sakute pabadyciau tai jauciu viskas isbegtu
, niu nezinau jei su sakute pabadyciau tai jauciu viskas isbegtu
Dar patarimukų radau Žarnų vėlei nusipirkau - nu jei vėl sutrūks tai bus tiems vėdarams
QUOTE(monagg @ 2008 02 19, 13:14)
Bulves ant farso
:aciuks:aciukas uz ideja, sian bandysim..ir paprasta ir skanu atrodo..
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 15:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Na, va, šiandien darau tas prancūziškas bulvytes Kvepia laaaaabai skaniai Manau, ir skonis toks pat bus Dar tik šviežių daržovių salotų padarysiu Laukiu nesulaukiu , kol iškeps
Pasigaminau ir as prancuziskas bulvytes... labai jau skanu . Pasigaminsiu dar daug kartu . siulau visom pasigaminti
o tom prancuziskom bulvytem kaip pjaustot bulves? ketvirciais, siaudeliais, griezineliais ir kokiu santykiu dedat suri? 1:2 ar maziau daugiau?
Man skanu bulviniai varškėtukai.
200 gr. varškės
7-8 bulvės
1 kiaušinis + 1 kiaušinis aptepimui
druskos
Sviesto
grietinės
svogūno
Bulves sutarkuoti bulvine tarka, nusunkti. Varškę pertrinti su kiaušiniu, bulves ir varškę sumaišyti, dėti druskos, formuoti nedideles bandeles. Jas aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti nelabai karštoje orkaitėje kol gražiai pagels, galima apversti.
Padažas: Svogūną pakepti svieste, dėti grietinės.
Iškepusius varškėtukus dėti į troškintuvą, užpilti padažą ir patroškinti karštoje orkaitėje apie 7 min.
Skanaus
200 gr. varškės
7-8 bulvės
1 kiaušinis + 1 kiaušinis aptepimui
druskos
Sviesto
grietinės
svogūno
Bulves sutarkuoti bulvine tarka, nusunkti. Varškę pertrinti su kiaušiniu, bulves ir varškę sumaišyti, dėti druskos, formuoti nedideles bandeles. Jas aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti nelabai karštoje orkaitėje kol gražiai pagels, galima apversti.
Padažas: Svogūną pakepti svieste, dėti grietinės.
Iškepusius varškėtukus dėti į troškintuvą, užpilti padažą ir patroškinti karštoje orkaitėje apie 7 min.
Skanaus