Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 06, 15:43)
o gal kuri mamytė DURNIUKUS gamint moka?

Kažkada buvęs šefas sakė, kad tai jo skaniausias patiekalas.. Galvoju gal ir maniškiui patiktų... g.gif

Sveikute 4u.gif

As savo vyrui durniukus verdu taip:

Reikia:
1. bulviu (mums dviems imu 13 vid. bulviu);
2. krakmolo
3. varskes (mano aprasomam kiekiui - apie 100 gr.);
4. druskos.

Darom:
1. 3 bulves isverdam su lupena;
2. kol verda, nuskutam likusias bulves;
3. isvirusias nulupam ir sutrinam (tik ne su blenderiu, o paprasta bulviu grustuve);
4. nuskustas bulves sutarkuojam ir per merliuka arba linini ranksluosti nuspaudziam (na, nebent tarkavimo masina - grezia kartu, tada nebereikia wink.gif)
5. i tarkius dedam atsalusias virtas bulves, varske, druskos sauksteli. As kartais dedu ir krapu. Suminkom (bet neperminkom, nes skystes tesla);

KRAKMOLAS IR KIAUSINIS: persistengti su krakmolu nereikia, bus kieti ir guminiai durniukai. Todel reikia paziureti taip: kai sutarkuoji bulves ir jas nugrezi, tame skystyje nusistovi bulviu krakmolas. Jei jo yra normaliai (kartais buna vos vos ant dugno, o kartais - puse cm gal), sudedam ji i mase (tesla). Bandom daryt kukuliuka: suslapinam rankas, imam teslos, padarom rutuliuka ir suplojam. I uzvirusi bei padruskinta vandeni imetam durniuka ir apverda - jei vandeny jis neistyzta, darom likusius ir verdam.
Jei suluzta ir subyra vandeny, dedam KIAUSINI ir PORA SAUKSTU KRAKMOLO bigsmile.gif

Verdam taip: kai iskyla i pavirsiu, verdam apie 10-15 min, priklausomai nuo dydzio bigsmile.gif

Isvirusiu niekada napaliekam vandeny, geriau isimt visus iskart.
Taip pat teslos negalima laikyt saldytuve, ji juoduoja ir vandenija. Visus durniukus isvirk is karto. Paskui juos galesi pakepint ar margarino tongue.gif

Skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
Va galvoju rytoj bulviu plokstaini kept,tik galvoju ka i vidu deti g.gif Gal kas ka pasiulysit?as kartais darau su vistienos krutinelemis arba farsu,kartias tesiog virta desra pakepinu ir imaisau ax.gif ka jus dedat,kad butu plokstainis minkstas ?man kartais jis sukrenta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 11, 02:42)
Va galvoju rytoj bulviu plokstaini kept,tik galvoju ka i vidu deti g.gif Gal kas ka pasiulysit?as kartais darau su vistienos krutinelemis arba farsu,kartias tesiog virta desra pakepinu ir imaisau ax.gif ka jus dedat,kad butu plokstainis minkstas ?man kartais jis sukrenta blush2.gif

O mūsų šeimynai kaip tik ir patinka plokštainis kur surenta, toks minkštas tongue.gif Kad tai įgyvendinti pilu į plokštainį nemažai pieno.
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2008 02 11, 11:36)
O mūsų šeimynai kaip tik ir patinka plokštainis kur surenta, toks minkštas  tongue.gif Kad tai įgyvendinti pilu į plokštainį nemažai pieno.

mes su MB ir toki megstam hihihi.gif tai ir pilu kuo daugiau pieno. o kai gaunasi biski kietesnis tai MB net bamba kad ne toks geras gavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2008 02 11, 09:36)
O mūsų šeimynai kaip tik ir patinka plokštainis kur surenta, toks minkštas  tongue.gif Kad tai įgyvendinti pilu į plokštainį nemažai pieno.

Niekad nepildavau pieno,dabar zinosiu thumbup.gif
Atsakyti
man irgi purus patinka, bet as nepilu pieno, bet dedu grietine thumbup.gif
Atsakyti
Aš taip pat dedu grietinę.Tikrai skanesnis kugelis gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 02 11, 01:42)

Dėk vištų sparnelius.Labai skanu mirksiukas.gif
Žalius sparnelius pabarstyk prieskoniais,dėk į blėkutę ir užpilk paruošta plokštainių mase(tarkuotos bulvės,kiaušinis,druska,kepti svogūniukai,patroškinti piene).visada gaunas minkštas ir ilgai blėkutėje neužsilieka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Diwa @ 2008 02 11, 11:33)
mes su MB ir toki megstam hihihi.gif tai ir pilu kuo daugiau pieno. o kai gaunasi biski kietesnis tai MB net bamba kad ne toks geras gavosi biggrin.gif

o ka tas pienas daro? g.gif niekada nesu pylusi pieno g.gif bet gal reiketu pameginti g.gif
Atsakyti
Man nesiseka su vėdarais. Vis susprogsta kepant. Ir subadau adata, kai išsipučia ir vistiek bac ir išbėga. Vyras sako, kad per daug prikemšu. Šiandien tai vieną žarną normaliai pridėjau, kitą tokią putuštę. Ir vis tiek sprogo. Skonis nuo to nenukenčia. Bet norėtųsi ir vaizdo solidaus tongue.gif Beje kokias žarnas vykusias perkate. Paskutinį kart Krekenavos agrofirmos pirkau. Labai švarios, žiauriai sūrios-reikia numirkyti, ir jaučiasi toks skoniukas, kaip per ilgai sūdytos. Ir plonokos-sunkiai prikimšti
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 02 13, 19:16)
o ka tas pienas daro? g.gif niekada nesu pylusi pieno  g.gif bet gal reiketu pameginti  g.gif

Duoda gera skoni biggrin.gif ,as uzplikau tarki karstu pienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2008 02 13, 18:16)
o ka tas pienas daro? g.gif niekada nesu pylusi pieno  g.gif bet gal reiketu pameginti  g.gif

O tas verdantis pienas, ipiltasi kugelinius tarkius, juos uzpliko ir duoda kugeliukui minkstumo, tasumo, purumo thumbup.gif
Atsakyti