QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 03 25, 17:05) |
Aha as taip pat tik ne aliejuj jas apvolioju o majoneze, o ant skardos kur kepu uzpilu siek tiek aliejaus ir ciut ciut vandens, gaunasi bulvytes minkstos ir apskrudusios |
Nesigavo man tokios bulvytės ,baigiau iškept keptuvėj..
Tai vakar pabandžiau šitas:
QUOTE |
Viskas vyksta taip: Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes. |
kad greičiau iškeptų,sutarkavau per burokinę, o kadangi grietinėlės neturėjau-dėjau majonezo.Aišku, eilinį kartą bulvės orkaitėj nenusisekė..kepė 200C, 1.5 val.
Gal dar su grietinėle bandysiu-tik kaip jas pjaustyt ir kokioj t kept ?
Jei neturejei grietineles, reikejo manau prie to majonezo vandens kliustelt...
Šiaip LABAI panašus į Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas:
GRATIN DAUPHINOIS
GRATIN DAUPHINOIS
O aš kepu bulves orkaitėj taip: supjaustau jas riekutėm, skardon papilu aliejaus, padengiu bulvėmis skardą, pabarstau Magi skonio magija, dedu į įkaitintą orkaitę, kai apkepa viena pusė (15 min.), apverčiu ir barstau druska bei Santa Maria Tradiciniais lietuviškais mėsos prieskoniais, dar 10 - 15min ir viskas.Valgom su giretine, mums labai skanu.
QUOTE (arnauta @ 2004 04 19, 13:54) |
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves. Viskas vyksta taip: Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes. pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu! |
Oj kaip aciu uz recepteli, vyras valge ir vis kartojo, kad cia jo vienas is megstamiausiuju saraso ir pati paragavau, skanu, ale kaip sotu ))
QUOTE (vija @ 2004 04 21, 08:47) |
Šiaip LABAI panašus į Arnautos minėtą bulvių patiekalą yra prancūziškas GRATIN DAUPHINOIS. Jis irgi labai skanus ir superpaprastai pagaminamas: GRATIN DAUPHINOIS |
Jos taip ir vadinasi
QUOTE (asara @ 2004 04 23, 08:29) | ||
Jos taip ir vadinasi |
o tai kaip tas bulves supjaustyti ?
BULVIŲ KROKETAI - patarkit kaip juos pasigaminti?
QUOTE (TauRe @ 2004 04 24, 05:14) | ||||
o tai kaip tas bulves supjaustyti ? |
niugis slice'ais, TauRe, slice'ais
QUOTE (une @ 2004 04 24, 14:22) | ||||||
niugis slice'ais, TauRe, slice'ais |
jau kepu idomu kas cia gausis
QUOTE (TauRe @ 2004 04 25, 02:06) |
jau kepu idomu kas cia gausis |
Na parasyk, kaip gavosi
Ir as noriu kept O kai kepei pjaustei bulves siaudeliais? Ir grietinele kokio riebumo dejai?