O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 14:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega
na as bent jau tai pirma apverdu bulves, o paskui dedu i orkaite ir kepu kol apskrunda. bent jau man tai kol kas vienas is geriausiu budu.
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 13:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega
galima i folga suvynioti, tai iskeps ir nesudegs
Na,nezinau, ar jau buvo tokia kose,tipo kaip silkine,bet as ja kepu orkaitej.Paverdu perlines kruopas mazumele,nu,kad apyminkstes butu(apie 10 saukstu sausu kruopu),tarkuoju 4-5 bulves,pora morku burokine tarka,pakepinu spirguciu su svogunais,viska ismaisau atskiram bliude ir sukreciu i spizini puoda su dangciu(galima ir i stiklini,bet, kad su dangciu),pilu vandens,nu,kad ciut,ciut apsemtu,lauro lapelis,pipiriukas,aisku druskos ar vegetos ir i orkaite.Nereikia maisyti,kas privalumas ,kepa ilgokai gal gera valanda,as paziuriu.Mums labai visiems tinka,ji tokia puri buna,valgom su pienu .Gal kam patiks...sitas receptas is l.senos laidos tokios ,,Veidrodis,, vadinosi, Jakubeniene vesdavo.
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 12:37)
Sveikos,
o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
Labai skaniai atrodo
O kokius prieskonius dedi į tešlą?
QUOTE(egliuke @ 2008 02 02, 21:14)
Šiandien dariau, tai tikrai Aš dėjau tik druskos
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 11:37)
darysiu rytoj... aciu uz tokias vaizdingas idejas
o gal kuri mamytė DURNIUKUS gamint moka?
Kažkada buvęs šefas sakė, kad tai jo skaniausias patiekalas.. Galvoju gal ir maniškiui patiktų...
Kažkada buvęs šefas sakė, kad tai jo skaniausias patiekalas.. Galvoju gal ir maniškiui patiktų...
Turiu patiekaliuka savo firmini is bulviu. Paprastutis, bet man labai skanu.
BULVIU APKEPUKAS ( mazdaug 3 asmenims)
Reikes:
7-8 vidutiniu bulviu
mazo indelio grietines
poros kiausiniu
virto ar rukyto kumpiuko apie 200g
Galima imaisyti pakepintu pjaustytu svogunu
Prieskoniu pagal skoni-gali buti bulviu prieskoniai, vegeta, pipiriuku truputi
Nusiskusti bulves, sumesti i inda su vandeniu. Tada suplakti kiausinius, imaisyti grietine i plakini, suberti prieskonius. Kumpi supjaustyti smulkiais kvadrateliais. Bulves sutarkuoti burokine tarka, iskart, kad nepajuostu, sumaisyti su kiausinio ir grietines plakiniu ir pjaustytu kumpiu. Visa mase versti i skarda, istepta aliejumi. Skarda turetu buti ne per gili, kad mase butu ne storesne kaip 4cm, tik tada tolygiai ir skaniai iskeps. Kepti vidutinio karstumo orkaitej ne maziau kaip 30min. Tikrinkit pagal apskrudima ir paragaudamos gabaliuka is apkepuko vidurio - jei vidury iskepes, tai reiskia, ir visas bus geras.
Valgyti su grietine, kecupu ar patinkanciu padazu.
BULVIU APKEPUKAS ( mazdaug 3 asmenims)
Reikes:
7-8 vidutiniu bulviu
mazo indelio grietines
poros kiausiniu
virto ar rukyto kumpiuko apie 200g
Galima imaisyti pakepintu pjaustytu svogunu
Prieskoniu pagal skoni-gali buti bulviu prieskoniai, vegeta, pipiriuku truputi
Nusiskusti bulves, sumesti i inda su vandeniu. Tada suplakti kiausinius, imaisyti grietine i plakini, suberti prieskonius. Kumpi supjaustyti smulkiais kvadrateliais. Bulves sutarkuoti burokine tarka, iskart, kad nepajuostu, sumaisyti su kiausinio ir grietines plakiniu ir pjaustytu kumpiu. Visa mase versti i skarda, istepta aliejumi. Skarda turetu buti ne per gili, kad mase butu ne storesne kaip 4cm, tik tada tolygiai ir skaniai iskeps. Kepti vidutinio karstumo orkaitej ne maziau kaip 30min. Tikrinkit pagal apskrudima ir paragaudamos gabaliuka is apkepuko vidurio - jei vidury iskepes, tai reiskia, ir visas bus geras.
Valgyti su grietine, kecupu ar patinkanciu padazu.
QUOTE((ieva) @ 2008 01 28, 14:53)
Koarlete, aciu uz svilpiku recepta darau kas antra diena.. ir niekaip visa seima atsivalgyt negali
Smagu As savo vyro nesuprantu, sako viska valgo, net akmenis suvirskintu, bet jau sitokių gėrių jis man dažnai neleidžia daryt, atseit greit atsibos... Na kurgi neatsibos, jei padaru kaip kokiem 5 zmonem (nors esam 2) o jis nesikuklindamas GAUSIAI prikerta.. paskum tyliai sėdi, nes sonai braška Bet kaip neina jam i kūna taip neina
Papildyta:
QUOTE(La Bronė @ 2008 02 03, 00:52)
Šiandien dariau, tai tikrai Aš dėjau tik druskos
Aš dedu drusko ir svogūno. Jokių vegetų pas mane virtuvej nerasta. Kombinuoju mixus pati, bet švilpikams yptaingai kažko nereikia.
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 13:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega
QUOTE(Diwa @ 2008 01 31, 18:12)
na as bent jau tai pirma apverdu bulves, o paskui dedu i orkaite ir kepu kol apskrunda. bent jau man tai kol kas vienas is geriausiu budu.
Visada bulvės kepa ilgiau nei mėsa,todėl jas pirmas reikia kepti,nebent apvirtos dedamos,bet jos ne tokios skanios būna Ir dar-kepant bulves būtina laistyti blėkutėje esančiais riebaliukais,tada jos labai skaniai apskrunda,o ne apdžiūsta
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 06, 17:58)
Smagu As savo vyro nesuprantu, sako viska valgo, net akmenis suvirskintu, bet jau sitokių gėrių jis man dažnai neleidžia daryt, atseit greit atsibos... Na kurgi neatsibos, jei padaru kaip kokiem 5 zmonem (nors esam 2) o jis nesikuklindamas GAUSIAI prikerta.. paskum tyliai sėdi, nes sonai braška Bet kaip neina jam i kūna taip neina
tik pradzipj atrodo, kad "neina" i kuna, o kai prades, nebebus imanoma sustabdyt
Aciu uz patarimukus del keptu bulvyciu orkaitej! Tikiuos ateity geriau pavyks