Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes g.gif Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 14:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes  g.gif  Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega  doh.gif

na as bent jau tai pirma apverdu bulves, o paskui dedu i orkaite ir kepu kol apskrunda. bent jau man tai kol kas vienas is geriausiu budu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 13:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes  g.gif  Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega  doh.gif


galima i folga suvynioti, tai iskeps ir nesudegs
Atsakyti
Na,nezinau, ar jau buvo tokia kose,tipo kaip silkine,bet as ja kepu orkaitej.Paverdu perlines kruopas mazumele,nu,kad apyminkstes butu(apie 10 saukstu sausu kruopu),tarkuoju 4-5 bulves,pora morku burokine tarka,pakepinu spirguciu su svogunais,viska ismaisau atskiram bliude ir sukreciu i spizini puoda su dangciu(galima ir i stiklini,bet, kad su dangciu),pilu vandens,nu,kad ciut,ciut apsemtu,lauro lapelis,pipiriukas,aisku druskos ar vegetos ir i orkaite.Nereikia maisyti,kas privalumas ,kepa ilgokai gal gera valanda,as paziuriu.Mums labai visiems tinka,ji tokia puri buna,valgom su pienu thumbup.gif .Gal kam patiks...sitas receptas is l.senos laidos tokios ,,Veidrodis,, vadinosi, Jakubeniene vesdavo.
Atsakyti
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 12:37)
Sveikos,

o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:

Labai skaniai atrodo thumbup.gif
O kokius prieskonius dedi į tešlą?
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2008 02 02, 21:14)
Labai skaniai atrodo thumbup.gif
O kokius prieskonius dedi į tešlą?


Šiandien dariau, tai tikrai thumbup.gif Aš dėjau tik druskos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 11:37)
Sveikos,

o maniškis labai mėgsta švilpikus....]



darysiu rytoj... aciu uz tokias vaizdingas idejas thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
o gal kuri mamytė DURNIUKUS gamint moka?

Kažkada buvęs šefas sakė, kad tai jo skaniausias patiekalas.. Galvoju gal ir maniškiui patiktų... g.gif
Atsakyti
Turiu patiekaliuka savo firmini is bulviu. Paprastutis, bet man labai skanu.

BULVIU APKEPUKAS ( mazdaug 3 asmenims)

Reikes:
7-8 vidutiniu bulviu
mazo indelio grietines
poros kiausiniu
virto ar rukyto kumpiuko apie 200g
Galima imaisyti pakepintu pjaustytu svogunu
Prieskoniu pagal skoni-gali buti bulviu prieskoniai, vegeta, pipiriuku truputi

Nusiskusti bulves, sumesti i inda su vandeniu. Tada suplakti kiausinius, imaisyti grietine i plakini, suberti prieskonius. Kumpi supjaustyti smulkiais kvadrateliais. Bulves sutarkuoti burokine tarka, iskart, kad nepajuostu, sumaisyti su kiausinio ir grietines plakiniu ir pjaustytu kumpiu. Visa mase versti i skarda, istepta aliejumi. Skarda turetu buti ne per gili, kad mase butu ne storesne kaip 4cm, tik tada tolygiai ir skaniai iskeps. Kepti vidutinio karstumo orkaitej ne maziau kaip 30min. Tikrinkit pagal apskrudima ir paragaudamos gabaliuka is apkepuko vidurio - jei vidury iskepes, tai reiskia, ir visas bus geras.
Valgyti su grietine, kecupu ar patinkanciu padazu. essen.gif
Atsakyti
QUOTE((ieva) @ 2008 01 28, 14:53)
Koarlete, aciu uz svilpiku recepta darau kas antra diena.. ir niekaip visa seima atsivalgyt negali  lotuliukas.gif  blush2.gif



Smagu biggrin.gif As savo vyro nesuprantu, sako viska valgo, net akmenis suvirskintu, bet jau sitokių gėrių jis man dažnai neleidžia daryt, atseit greit atsibos... Na kurgi neatsibos, jei padaru kaip kokiem 5 zmonem (nors esam 2) o jis nesikuklindamas GAUSIAI prikerta.. paskum tyliai sėdi, nes sonai braška lotuliukas.gif Bet kaip neina jam i kūna taip neina g.gif
Papildyta:
QUOTE(La Bronė @ 2008 02 03, 00:52)
Šiandien dariau, tai tikrai  thumbup.gif  Aš dėjau tik druskos  ax.gif



Aš dedu drusko ir svogūno. Jokių vegetų pas mane virtuvej nerasta. Kombinuoju mixus pati, bet švilpikams yptaingai kažko nereikia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 13:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes  g.gif  Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega  doh.gif



QUOTE(Diwa @ 2008 01 31, 18:12)
na as bent jau tai pirma apverdu bulves, o paskui dedu i orkaite ir kepu kol apskrunda. bent jau man tai kol kas vienas is geriausiu budu. smile.gif


Visada bulvės kepa ilgiau nei mėsa,todėl jas pirmas reikia kepti,nebent apvirtos dedamos,bet jos ne tokios skanios būna wink.gif Ir dar-kepant bulves būtina laistyti blėkutėje esančiais riebaliukais,tada jos labai skaniai apskrunda,o ne apdžiūsta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Koarlete @ 2008 02 06, 17:58)
Smagu  biggrin.gif  As savo vyro nesuprantu, sako viska valgo, net akmenis suvirskintu, bet jau sitokių gėrių jis man dažnai neleidžia daryt, atseit greit atsibos... Na kurgi neatsibos, jei padaru kaip kokiem 5 zmonem (nors esam 2) o jis nesikuklindamas GAUSIAI prikerta.. paskum tyliai sėdi, nes sonai braška  lotuliukas.gif  Bet kaip neina jam i kūna taip neina  g.gif


lotuliukas.gif biggrin.gif lotuliukas.gif tik pradzipj atrodo, kad "neina" i kuna, o kai prades, nebebus imanoma sustabdyt lotuliukas.gif rolleyes.gif


Aciu uz patarimukus del keptu bulvyciu orkaitej! Tikiuos ateity geriau pavyks smile.gif
Atsakyti