Sveikos,
o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis
Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.
Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.
Skanaus.
Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai
Mes kartais kepam kaip garnyrą tokį prie mėsiško patiekalo, bet šiaip ir su kefyru galima valgyt.
Bulves (tiek kiek žadat suvalgyti) parinkti kuo lygesnes ir labai švariai su šepetėliu nušveisti, perpjauti per ilgį perpus, atpjautas puseles aptepti su Vegeta, krapais, sudėti (aš dedu po 3) puseles ant folijos ir suvynioti. Kepti orkaitėj. Patiekiu su folija kurioj kepė, tik ją atidarau iškart. O valgyti reikia jas su lupena, laabai skanu Kitą kartą kai kepsiu, nufotkinsiu ir įkelsiu Šitokias bulves ir lauže keptas - dar skaniau
Bulves (tiek kiek žadat suvalgyti) parinkti kuo lygesnes ir labai švariai su šepetėliu nušveisti, perpjauti per ilgį perpus, atpjautas puseles aptepti su Vegeta, krapais, sudėti (aš dedu po 3) puseles ant folijos ir suvynioti. Kepti orkaitėj. Patiekiu su folija kurioj kepė, tik ją atidarau iškart. O valgyti reikia jas su lupena, laabai skanu Kitą kartą kai kepsiu, nufotkinsiu ir įkelsiu Šitokias bulves ir lauže keptas - dar skaniau
QUOTE(Betse @ 2007 11 18, 12:37)
Uošvienė dar paruošia tokių spirgiukų iš šoninės (su daug kūdos mėsytės) ir svogūniukų, tai mes tą "pusgaminį" dedam į bulvių košę.
Bet tada bulvių košė jau nelabai tinka garnyrui valgom ją vieną su kefyru
Aha, ir man toks patiekalas niam niam
QUOTE(vaidem @ 2007 11 26, 19:46)
o as tame receptuke prancuzisku bulvyciu darau truputi kitaip. radau vienoj pranc knygelej. as dedu n grietinele bet piena isplakta su grietine ir nededu cesnako, bet muskato riesuto tarkuoto. tas skonis irgi veza. o daugiau viskas taip pat, kaip ir tame receptuke. tikrai ne prastesnis variantas
Su muskato riesutu irgi labai skanu
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 14:37)
Sveikos,
o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis
Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.
Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.
Skanaus.
Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai
o maniškis labai mėgsta švilpikus. Tik retokai aš jam prsiruošiu tokį patiekalą daryti. Na ir su bulvių tešla man sunkokai gaunasi - vis permaišau, tai patampa skysta. Todel kad nesivarknti ir rankom neformuoti, nekočioti tešlos ir taip "pripumpuotos" kvietiniais miltais aš tiesiog skardelen dedu su šaukštu šią tešlą. Įmetu kelias nuotraukytes pagal tokį receptą:
Koki 1,5 - 2 kg bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai kvietinių miltų;
prieskonių.
1 kiaušinis
Padažui:
Šaukšto sviesto;
1 šaukštas miltų;
svogūnų pagal skonį;
Grietinės pora gerų šaukštų
džiovontų smulkintų grybų.
Eiga: Bulvės išverdamos, išdžiovinamos, sugrūdamos. Dedami krakmolas, miltai, kiaušinis bei prieskoniai. Sumaišoma, bet stengiamasi nepermaišyti. Tešla gaunasi labai lipni, bet tai nemaišo padaryti su šaukštu "gerus" blynus, kuriuos dedame į riebalais išteptą skardą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min.
Padažas: ištipdomas sviestas, suberiami smulkinti svogūnai, pakepinama, dedamas šaukštas miltų, įpilama šiek tiek vandens, jei turite sultinio būtų dar geriau. Tuomet sudedama grietinė ir džiovnti grybai su prieskoniais, kuriuos mėgstate.
Visa kita kaip patiekti ir kaip viskas atrodo - nuotraukose.
Skanaus.
Čia šiuos blynukus tiesiog supjausčiau įstrižai
Na ir skaniai atrodo valgyt užsimaniau
QUOTE
KEPTOS BULVĖS SU SŪRIU IR ČESNAKU
10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako
Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.
10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako
Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.
pasidariau,bet man trūksta druskos tai valgiau su gietinės ir druskos padažu.kitiem gali būt per riebu,bet dar čia labai tinka rauginti agurkai
ooch pavojinga figurai šitam portale
Papildyta:
QUOTE
tada jos taip skaniai apskrunda, tiesa dangtį keptuvės tik iš pradžių uždedu, kai jau link pabaigos kepimas, palieku be dangčio, nes garai minkština ir gali nebelikti traškumo
o aš atvirkščiai darau,virėjas išmokino_pirma apskrudinu, o tada prieš galą išjungiu plyta ir uždengiu-ir apkepusios ir minkštos
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
QUOTE(Cinside @ 2008 01 25, 12:36)
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
Paskaityk čia
Gamybos principas tas,kad virtos bulvės sumalamos,dedami prieskoniai,kiušiniai,greit suminkoma,nes kuo ilgiau minkai,tuo labiau skystėja,formuojam(galima suvolioti ilgą vamzdelį ir jį supjaustyt vienodo dydžio gabalėliais),voliojam džiūvėsėliuose ir verdame aliejuje....
QUOTE(Cinside @ 2008 01 25, 13:36)
Gal kas žinot kaip pasigamint bulvių kroketus? Nevalgau bulvių visiškai, bet paragavau kartą ir labai patiko. Kavinėse kaip garnyrą prie kai kurių patiekalų pasirinkt duoda.
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
Kiek suprantu, tai verda aliejuje. O kaip padaro? Tarkuotos bulvės? Su kuo?
as darau taip: sumalu bulves, idedu prieskoniu, keleta sauksyu miltu, tada formuoju rutuliukus, juos apvolioju kiasinyje, paskui dziuveseliuose ir kepu aliejuje
QUOTE(@asta @ 2008 01 25, 13:37)
Paskaityk čia
Gamybos principas tas,kad virtos bulvės sumalamos,dedami prieskoniai,kiušiniai,greit suminkoma,nes kuo ilgiau minkai,tuo labiau skystėja,formuojam(galima suvolioti ilgą vamzdelį ir jį supjaustyt vienodo dydžio gabalėliais),voliojam džiūvėsėliuose ir verdame aliejuje....
Gamybos principas tas,kad virtos bulvės sumalamos,dedami prieskoniai,kiušiniai,greit suminkoma,nes kuo ilgiau minkai,tuo labiau skystėja,formuojam(galima suvolioti ilgą vamzdelį ir jį supjaustyt vienodo dydžio gabalėliais),voliojam džiūvėsėliuose ir verdame aliejuje....
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 01 25, 13:58)
as darau taip: sumalu bulves, idedu prieskoniu, keleta sauksyu miltu, tada formuoju rutuliukus, juos apvolioju kiasinyje, paskui dziuveseliuose ir kepu aliejuje
Ačiū labai
Bandysiu gaminti, tik be džiūvėsėlių Neišsileis gal
dariau švilpikus,jau kaip skanu
Koarlete, aciu uz svilpiku recepta darau kas antra diena.. ir niekaip visa seima atsivalgyt negali
Puikus garnyras prie bet ko-mažesnes bulves su lupena labai gerai nuplauti,perpjauti į 6-8 dalis išilgai,berti mėgiamų prieskonių(tai gali būt vegta,bulvių prieskoniai ar paprasčiausia druska),truputį kmynų sėklų ir kepti keptuvėje... Aišku skaniau kai apskrunda Tokios bulvės Rimi kulinarijos skyriuje kainuoja beveik 9lt už kilogramą o šildytos jos netenka skonio