sveikos mamytes,
kaip tik skaitinejau receptukus i pamaciau gundanti recepteli kur bulvytes grietineje kepamos tai nutariau siandien ismegint ir as.. tik iskilo klausimelis man.. o su kuo tas bulvytes valgete?ar jas galima tiesiog vienas ar tinka tik prie mesytes?o gal su raugintu agurkeliu?
QUOTE(Qwertama @ 2007 08 06, 09:58)
siaip tai neblogai, bet man rugstoka nuo grietines. as nedejau cesnao, nezinau gal tai sugadino skoni
tai ,kad recepte parasyta jog reikia grietineles, o ne grietines tai del to ir gavosi rugstu
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 17, 21:01)
KEPTOS BULVĖS SU SŪRIU IR ČESNAKU
10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako
Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.
10 bulvių
100g majonezo
100g kieto sūrio
0,5 galvutės česnako
Bulves gerai nuplauti ir perpjauti pusiau. Bulves sudėti į kepimo skardą nupjauta dalimi į viršų ir kepti orkaitėje kol iškeps. Tuo metu sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnaką ir juos sumaišyti su majonezu. Kai bulvės jau iškeps išimti iš orkaitės ir ant puselių sudėti sūrio masę. Bulves vėl gražinti į orkaitę ir kepti kol susidarys graži gelsva plutelė.
Kepiau pagal si reccepta... Liuks!!!!!
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 13:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
kaip tik siandien kepiau, bet nesigavo... visos bulves pasileido, teko su saukstu i lekste det... o dariau viska pagal recepta... nesuprantu kas buvo ne taip... gal per mazai kepiau... nors kepiau beveik pusantros valandos... ir skonis niekuo neipatingas, o taip isgyret...
QUOTE(Aziza @ 2007 11 06, 17:19)
kaip tik siandien kepiau, bet nesigavo... visos bulves pasileido, teko su saukstu i lekste det... o dariau viska pagal recepta... nesuprantu kas buvo ne taip... gal per mazai kepiau... nors kepiau beveik pusantros valandos... ir skonis niekuo neipatingas, o taip isgyret...
o man labai gerai gavosi, jau skanumėlis aš taip bulves valgiau Vokietijoj, irgi labai patiko. ir man pačiai gavosi skaniai padaryt
QUOTE(Aziza @ 2007 11 06, 18:19)
kaip tik siandien kepiau, bet nesigavo... visos bulves pasileido, teko su saukstu i lekste det... o dariau viska pagal recepta... nesuprantu kas buvo ne taip... gal per mazai kepiau... nors kepiau beveik pusantros valandos... ir skonis niekuo neipatingas, o taip isgyret...
Na man nepasileido, kepei manau irgi gan ilgai. Bet man taip pat nepaliko ispudzio sios bulves, tiesiog buvo per riebu ir kazko tokio truko joms
o aš galiu pasidalinti elementariausiu bulvių košės receptu: kas paragauja, giria, kad skanu ir klausia kaip tau tokia išeina. O vat paprasčiausiai: išverdu bulves (žinoma pasūdytame vand.), iš pradžių sumaigau kočėlu, įdedu nemažai sviesto, ir dar kartą sumaigau. Tada užvirinu pieno (na, pvz, kokį puslitrį, čia priklausomai nuo bulvių kieko, kad labai nepraskiesti, ir kad nebūtų per tiršta), verdantį pilu į košę. Tada su blenderiu išskuku, kol masė gaunasi tąsi, glitni. patiekiu kaip garnyrą, apibarstau šaldytais smulkintais krapais. Gaunasi
turiu prisipažinti, kad nemoku padaryti bulvių košės, nes ją visuomet daro MB jis ją padaro tik su kočėlu, žinoma su sviestu ir karštu pienu, ir visišai purią, be jokių gumuliukų
man labai skanu į bulvių košę dėti spirgiukų su kepintais svogūniukais
QUOTE(jurginėlis @ 2007 11 17, 22:38)
man labai skanu į bulvių košę dėti spirgiukų su kepintais svogūniukais
Uošvienė dar paruošia tokių spirgiukų iš šoninės (su daug kūdos mėsytės) ir svogūniukų, tai mes tą "pusgaminį" dedam į bulvių košę.
Bet tada bulvių košė jau nelabai tinka garnyrui valgom ją vieną su kefyru
o as tame receptuke prancuzisku bulvyciu darau truputi kitaip. radau vienoj pranc knygelej. as dedu n grietinele bet piena isplakta su grietine ir nededu cesnako, bet muskato riesuto tarkuoto. tas skonis irgi veza. o daugiau viskas taip pat, kaip ir tame receptuke. tikrai ne prastesnis variantas