Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(vetuke @ 2007 07 06, 12:42)
Gal kas patars kaip paruošti virtas apkeptas bulves kaip baruose būna su traške plutele. Man labai skanu, bet nežinau kaip tokias padaryti  blush2.gif


Aš tai pasigaminu panašiai bet ne virtas o žalias, labai paprastai
vidutinio dudžio bulvę supjaustau į kokias 6 dalis, tada įkaitinu keptuvę su aliejumi, tada suberiu bulves ir ant normalios ugnies kepu, bet ne ant mažos, tada jos taip skaniai apskrunda, tiesa dangtį keptuvės tik iš pradžių uždedu, kai jau link pabaigos kepimas, palieku be dangčio, nes garai minkština ir gali nebelikti traškumo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vetuke @ 2007 07 06, 13:42)
Gal kas patars kaip paruošti virtas apkeptas bulves kaip baruose būna su traške plutele. Man labai skanu, bet nežinau kaip tokias padaryti  blush2.gif


Pavyzdziui,siandien orkaitej kepiau vistienos blauzdeles ir kiek skardelej liko vietos,idejau bulviu ,perpjautu pusiau.Pries tai nuskustas bulves patryniau druska,po to aliejumi.Buves iskepa kartu su mesos gabaliukais ir buna grazios spalvos,su plutele thumbup.gif ..Niam,niam..Man tai skaniausia su kokiomis salotomis,net mesos gali nebuti,na,nebent koks mazas gabaliukas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaika: 07 liepos 2007 - 16:42
Pabandykit raganų kepsnį- bulves sutarkuoti burokine tarka.Morkas ir svogunus.pakepinti .Mėsos faršą paruošti kaip kotleams,tik nereikia dėti džiuvėsių. Įskardą pilti truputį aliejaus ,dėti sluoksnį bulviųsu prieskoniais,morkų svogųnųsluoksniuką,faršą ir vėl pakartoti atvirkštine tvarka.Viršuje bulvės.Užpilti nestorą sluoksnį majonezo.Skardą uždengti ir kepti orkaitėje.pabaigoje nuimti dangtį,kad apskrustų.Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(siena @ 2007 07 07, 17:57)
Pabandykit raganų kepsnį- .Skardą uždengti ir kepti orkaitėje.pabaigoje nuimti dangtį,kad apskrustų.Skanaus!

Kiek laiko reikia apytiksliai kepti?
Atsakyti
QUOTE(siena @ 2007 07 07, 17:57)
Pabandykit raganų kepsnį- bulves sutarkuoti burokine tarka.Morkas ir svogunus.pakepinti .Mėsos faršą paruošti kaip kotleams,tik nereikia dėti džiuvėsių. Įskardą pilti truputį aliejaus ,dėti sluoksnį bulviųsu prieskoniais,morkų svogųnųsluoksniuką,faršą ir vėl pakartoti atvirkštine tvarka.Viršuje bulvės.Užpilti nestorą sluoksnį majonezo.Skardą uždengti ir kepti orkaitėje.pabaigoje nuimti dangtį,kad apskrustų.Skanaus!

Tai vakar pabandžiau kepti, gavosi thumbup.gif kai kepiau moorkas su svogūnais dar pridėjau pievagrybių, o sluoksniuojant kai kur tarkuoto sūrio pabarsčiau ir ant viršaus dar šiek tiek, kai atidengiau, kad apskrustų, o kepiau gal valandą, tiksliai nežiūrėjau, nes vis paragaudavau iš kampuko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 05 30, 16:06)
Labai skaaaaniai gavosi,tik melyna suri,kita karta pakeisiu parastu,nes duoda specifini kvapa.Man,kadangi jis patinka,tai liuks,bet vyras siek tiek rauke nosi cool.gif



QUOTE(JaNNeTe @ 2007 06 01, 09:49)
Na o man sis patiekaliukas buvo tikrai per daug riebus schmoll.gif , na gal del to, kad nepratus taip riebiai valgyt. Bet MB tai labai patiko, tik sake kad butu skaniau jei su bulvemis ir tokiu padaziuku dar kokius kotletukus uzkepciau ax.gif

Man nelabai patiko šis patiekalas ir dėl riebumo ir dėlto, kad česnako per daug įdėjau...
Atsakyti
Tokio recepto gal dar nebuvo, nes pati jį sugalvojau ax.gif išėjo super skanūs

VARŠKĖS IR BULVIŲ ŠVILPIKIUKAI

2 pakeliai varškės
500g virtų bulvių
1 kiaušinis
truputis miltų
krakmolo pavoliojimui
druska

Bulves sutarkuoti arba sutrinti trintuve, minkyti su varške, kiaušiniu ir druska. Įdėti miltų, kad mažiau liptų prie rankų. Tada formuoti paplotėlius, pavolioti juos krakmole ir dėti į verdantį vandenį. Virti apie 5-10 min.
Patiekti su spirgučiais ir grietine arba baltu padažu.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 07 15, 10:33)
VARŠKĖS IR BULVIŲ ŠVILPIKIUKAI

manau, kad tokius galima kepti ir ant aliejaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 07 15, 10:33)
Tokio recepto gal dar nebuvo, nes pati jį sugalvojau ax.gif išėjo super skanūs

VARŠKĖS IR BULVIŲ ŠVILPIKIUKAI

2 pakeliai varškės
500g virtų bulvių
1 kiaušinis
truputis miltų
krakmolo pavoliojimui
druska

Bulves sutarkuoti arba sutrinti trintuve, minkyti su varške, kiaušiniu ir druska. Įdėti miltų, kad mažiau liptų prie rankų. Tada formuoti paplotėlius, pavolioti juos krakmole ir dėti į verdantį vandenį. Virti apie 5-10 min.
Patiekti su spirgučiais ir grietine arba baltu padažu.

Skanaus 4u.gif

va, labai laukiau to patiekalo! SilRa cia turbut specialy for me thumbup.gif
nes jau kuri laika kliedziu tiesiog kaip noriu tu svilpiku su bulvemis ir varske, kuriu svelnus skonis tiesiog vaikyste primena thumbup.gif kuriuos pavyko rasti - tai tokie sumoderninti, ir siaip - ne tas ir psio. niekur neradau tikslaus recepto su varske, o pati eksperimentuot nedrisau ax.gif

siandien pat isbandysim 4u.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 16 liepos 2007 - 08:42
QUOTE(vetuke @ 2007 07 11, 08:04)
Tai vakar pabandžiau kepti, gavosi  thumbup.gif kai kepiau moorkas su svogūnais dar pridėjau pievagrybių, o sluoksniuojant kai kur tarkuoto sūrio pabarsčiau ir ant viršaus dar šiek tiek, kai atidengiau, kad apskrustų, o kepiau gal valandą, tiksliai nežiūrėjau, nes vis paragaudavau iš kampuko  blush2.gif

Kazin o jeigu kepciau stikliniame puode su dangciu, o ne skardoje g.gif Nezinau kaip skarda reiketu uzdengti blush2.gif Beje bulves ir morkos aisku virtos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 07 16, 17:56)
Beje bulves ir morkos aisku virtos? rolleyes.gif

sakyčiau kad ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2007 07 16, 17:56)
Kazin o jeigu kepciau stikliniame puode su dangciu, o ne skardoje g.gif  Nezinau kaip skarda reiketu uzdengti blush2.gif  Beje bulves ir morkos aisku virtos? rolleyes.gif

Aš ir kepiau stikliniam inde su dangčiu mirksiukas.gif bulvės žalios, o morkos apkeptos su svogūnais 4u.gif
Atsakyti