o mano mociute kepdavo toki patiekala is bulviu tik jo pavadinimas toks keistas, mes ja vadinam pisariene, na skamba gal ir nekaip bet labai
O tai kur tos "pisarienes" receptukas? :
QUOTE(januska @ 2007 01 15, 22:39)
O tai kur tos "pisarienes" receptukas? :
na jis labai paprastas, padarai tesla tokia kaip bulviniam blynam suverti viska i keptuve ir kepi maisydama, gaunasi tokia kose bel laaabai skanu
oi kaip sitas skanu, mes irgi darydavom, tai buvo kazkoks lenkiskas pavadinimas, bet nepamenu
kokio tirštumo turi gautis šilkinė košė?
QUOTE(dute_a @ 2007 01 15, 23:49)
na jis labai paprastas, padarai tesla tokia kaip bulviniam blynam suverti viska i keptuve ir kepi maisydama, gaunasi tokia kose bel laaabai skanu
Ir viskas? - nereikia pieno kokio ar spirgučių?
Aš į tešlą bulviniams blynams pritarkuoju daug svogūno, dedu kelis kiaušinius. Ar nepamaišys tie kiaušiniai?
QUOTE(Neringa K. @ 2006 11 26, 19:51)
BULVES SU PIEVAGRYBIAIS
Tikslaus recepto nezinau, nes visko dedu is akies. Bulves reikia issivirti su lupenom, kai ataus nulupti lupenas, nupjauti truputeli dugno, kad galima butu pastatyti ant skardos ir isskobti vidu - idarui. Idarui reikes pievagrybiu ir svoguno. Juos smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kepant pasudyti, paberti megiamu prieskoniu. Iskepusi idara sudeti i isskobtas bulves. Sustatyti jas ant sviestu pateptos skardos, paberti prieskoniu (as dar pabarstau kmynais), tada ant virsaus uzdeti grietines, pabarstyti krapais (galima ir dziovintais) ir kepti apie 15 min.
SKANAUS
Tikslaus recepto nezinau, nes visko dedu is akies. Bulves reikia issivirti su lupenom, kai ataus nulupti lupenas, nupjauti truputeli dugno, kad galima butu pastatyti ant skardos ir isskobti vidu - idarui. Idarui reikes pievagrybiu ir svoguno. Juos smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kepant pasudyti, paberti megiamu prieskoniu. Iskepusi idara sudeti i isskobtas bulves. Sustatyti jas ant sviestu pateptos skardos, paberti prieskoniu (as dar pabarstau kmynais), tada ant virsaus uzdeti grietines, pabarstyti krapais (galima ir dziovintais) ir kepti apie 15 min.
SKANAUS
As dar saldytu zirnneliu pridejau skonis nepakartojamas
QUOTE(arnauta @ 2004 04 19, 14:54)
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
na va,bandau ir as pagal si receptuka tik ir as siek tiek pakeiciau,vietoj grietineles(kadangi neturejau),dejau majonezo,tokio tirsto padazo kuris hamburgeriam skirtas ir sliukstelejau siek tiek vandenuko ziuresim kas gausis faktas vienas-arba iseis,arba ne rezultata parasysiu
QUOTE(Justynka @ 2007 04 05, 15:32)
na va,bandau ir as pagal si receptuka tik ir as siek tiek pakeiciau,vietoj grietineles(kadangi neturejau),dejau majonezo,tokio tirsto padazo kuris hamburgeriam skirtas ir sliukstelejau siek tiek vandenuko ziuresim kas gausis faktas vienas-arba iseis,arba ne rezultata parasysiu
man tai labai patiko sis patiekaliukas ir tikrai laaaabai sotus maniskiui tiesa,nelabai bulviniaia patiekalai patinka,tai jis tik paragavo ir viskas,sako visa kita galesi valgyt pati nu ka,ir valgysiu,nes man tai mmmm
QUOTE(Justynka @ 2007 04 05, 15:47)
man tai labai patiko sis patiekaliukas ir tikrai laaaabai sotus maniskiui tiesa,nelabai bulviniaia patiekalai patinka,tai jis tik paragavo ir viskas,sako visa kita galesi valgyt pati nu ka,ir valgysiu,nes man tai mmmm
mums ir labai patiko šis receptukas, bet labai labai sotus
radau labai gera patiekaliuka senam cosmopolitane,tai va sakau imesiu snd pati dariua,tai mmm,kaip man patiko
Jums reikes: bulviu(priklauso nuo to kiek suvalgot)
prieskoniu megstamu,arba maggi skonio magija
aliejaus
dziuveseliu kokiu 5-6 saukstu
Darbo eiga:supjaustom bulvytes kaip bulvytes fri,kitam inde prieskoniukus sumaisome su dziuveseliais,tada tuos dziuvesiukus pilam ant bulvyciu.Sliukstelim keleta saukstu aliejus ir gerai ismaisom.Tada belieka tik jas suversti i aliejum istepta kepimo skarda,sauti i orkaite ir kepti kol apskrus.O valgyt galima su kuo norit,man labai patiko prie ju pomidorai su agurkiuku ir majonezu skanaukit
Jums reikes: bulviu(priklauso nuo to kiek suvalgot)
prieskoniu megstamu,arba maggi skonio magija
aliejaus
dziuveseliu kokiu 5-6 saukstu
Darbo eiga:supjaustom bulvytes kaip bulvytes fri,kitam inde prieskoniukus sumaisome su dziuveseliais,tada tuos dziuvesiukus pilam ant bulvyciu.Sliukstelim keleta saukstu aliejus ir gerai ismaisom.Tada belieka tik jas suversti i aliejum istepta kepimo skarda,sauti i orkaite ir kepti kol apskrus.O valgyt galima su kuo norit,man labai patiko prie ju pomidorai su agurkiuku ir majonezu skanaukit
siandien pirma karta dariau toki greita, paprasta ir skanu patiekala is bulviu
imam keleta bulviu, morka, svoguna sutarkojam su iprasta tarkes (kaip suri), tada imusam kiausini, saukstas grietines ir krakmolo, siek tiek prieskoniu, viska gerai sumaisome
tada kepimo formos dugna isklojau folija ir pora laseliu aliejaus, visa ta mase i ikaitinta orkaite ~40 min
imam keleta bulviu, morka, svoguna sutarkojam su iprasta tarkes (kaip suri), tada imusam kiausini, saukstas grietines ir krakmolo, siek tiek prieskoniu, viska gerai sumaisome
tada kepimo formos dugna isklojau folija ir pora laseliu aliejaus, visa ta mase i ikaitinta orkaite ~40 min