QUOTE(jurguliukas @ 2007 01 03, 16:32)
Senoj receptų knygoj radau virtų bulvių cepelinų receptėlį

niekad nesubyra ir nesubliukšta.
6 virtos bulvės su lupyna (bandžiaun virtų be jų gerai gavos)
3 šaukštai kraklomo
1 kiašinis
druskytės
Įdaro su kepenėlėm nedarius

, tik su mėsa ir varške
na aciu ir uz tai

iadar tai jau susigalvosiu kaip padaryti

galvoju,gal pima reiketu jas isvirti ir atvesinus sumalti su smulkiai pjaustytais svoguniukais druskyte ir pipiriukais sumaisius,gal gautusi kas

nes man sudetingiausia atrode ka reiks daryti su tom virtom bulvem,o dabar aisku
Papildyta:
QUOTE(tavi @ 2007 01 03, 16:28)
Nieko sudėtingo.
Virtų bulvių cepelinai
Apie 10 bulviu išverdam su lupenom, dar karštos nulupamos ir sutrinamos arba dar geriau, kai sumalamos per mėsmalę. Idedame 4-5 šaukštus miltų, 2 kiaušiniai, pasudom ir gerai išminkom.Užverdam vandenį, aš į vandenį dedu dar šaukštą krakmolo. Is tešlos padarom paploteli delno dydzio, i jo viduri idedama įdaro.
Įdaras pagal skonį:
- smulkiai pjaustytas rūkytas kumpis;
-malta mėsa su prieskoniais ir smulkiai pjaustytais svogūnais, man dar patinka ne malta, o smulkiai sukapota;
-grybai apkepti su svogūnais;
-varškė ir ttttt.......
sulenkiam pusiau ir užspaudziam kraštus, sudedam i vandenį, verdam kol iškils į vandens paviršių.Valgom su spirgučiais ir (arba) grietine.

jetau kaip skaniai nupasakojai

man tas vien spirguciai ir grietine-seile nutyso

aciu tau

tik vat galvoju ar jokio skirtumo nebus jei desiu miltus ar krakmola i tas bulves