Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(renolda @ 2006 11 13, 14:23)
Į kugelį galima įdėti ir kapotų vištos blauzdelių ar sparnelių  blush2.gif .
Man tai super...  4u.gif


o man kaip tik nepatinka, kai kugely kas nors yra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 11 13, 17:41)
o man kaip tik nepatinka, kai kugely kas nors yra  schmoll.gif

o jei kokie lašinukai, tai feeee schmoll.gif
Atsakyti
Aš neseniai atradau thumbup.gif bulvių apkepo receptuką(tikėkimės nesikartosiu):
skardoj išdėliojam sluoksniais tai bulves, tai morkas (ir tos ir tos supjaustytos griežinėliais), ant viršaus pabarstom druskytės, pipiriukų. Atskiram inde sumaišom 200ml pieno ir tiek pat grietinėlės, į jį pritarkuojam sūrio, pabarstom dar druskyte, krapais- kas patinka. Tada tuo skysčiu apipilam skardoj išdėliotas daržoves ir kepam 200laipsnių orkaitėj apie 45 min.
P.S. aš dar mėgstu kalafijorus, tai ir jų įdedu, kartą ir pjaustytų dešrelių sluoksnį padariau, čia jau kaip kam patinka rolleyes.gif
Atsakyti
rolleyes.gif Žinote ką ir aš lekiu kepti nes jau negaliu kaip noriu paragauti ,visoms skanu o aš net neragavus likau , nu ir man reikia paragauti. clap_1.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimulinka @ 2006 11 25, 22:36)
rolleyes.gif Žinote ką ir aš lekiu kepti nes jau negaliu kaip noriu paragauti ,visoms skanu  o aš net neragavus likau , nu ir man reikia paragauti. clap_1.gif



Aš čia apie prancūziškas bulvytes kalbu lotuliukas.gif
Atsakyti
BULVES SU PIEVAGRYBIAIS

Tikslaus recepto nezinau, nes visko dedu is akies. Bulves reikia issivirti su lupenom, kai ataus nulupti lupenas, nupjauti truputeli dugno, kad galima butu pastatyti ant skardos ir isskobti vidu - idarui. Idarui reikes pievagrybiu ir svoguno. Juos smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kepant pasudyti, paberti megiamu prieskoniu. Iskepusi idara sudeti i isskobtas bulves. Sustatyti jas ant sviestu pateptos skardos, paberti prieskoniu (as dar pabarstau kmynais), tada ant virsaus uzdeti grietines, pabarstyti krapais (galima ir dziovintais) ir kepti apie 15 min.
SKANAUS biggrin.gif
Atsakyti
Aš prieš savaitę kepiau kugelį su marinuotais sparneliais žinokite pirštus apsilaižė visą mano šeimyna lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Visą temą perskaičiaus ir neradau (gal blogai skaičiau g.gif ) Kaip išsikepti skanius bulvinius blynus. Man gaunasi ploni, sausi ir traškūs. Aš norėčiau, kad būtų purūs, sultingi, minkti. Girdėjau, kad kai kurie deda varškę. O jai bejos g.gif Patarkit.
Atsakyti
QUOTE(jurguliukas @ 2006 12 15, 16:09)
Sveikutės  4u.gif  Visą temą perskaičiaus ir neradau (gal blogai skaičiau  g.gif ) Kaip išsikepti skanius bulvinius blynus. Man gaunasi ploni, sausi ir traškūs. Aš norėčiau, kad būtų purūs, sultingi, minkti. Girdėjau, kad kai kurie deda varškę. O jai bejos g.gif  Patarkit.

drinks_cheers.gif Vakar valgėm KATPĖDĖLĖJE tokius blynus (Bulviniai blynai
(patiekiami su varškės ir "Žemaitijos" grietinės padažu)), bet pas mane jie gaunasi ne tokie purūs, kaip ten. Gal kas nors žino paslaptį tokių blynų?
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 12 18, 15:44)
drinks_cheers.gif Vakar valgėm KATPĖDĖLĖJE tokius blynus (Bulviniai blynai 
(patiekiami su varškės ir "Žemaitijos" grietinės padažu)), bet pas mane jie gaunasi ne tokie purūs, kaip ten. Gal kas nors žino paslaptį tokių blynų?

Ir aš labai norėčiau sužinot 4u.gif Užvakar kepiau. Į tarkius dėjau 2 kiaušinius ir 2 šaukštus miltų. Truputį geriau išėjo nei anksčiau, bet vistiek netokie.
Atsakyti
o as pasakysiu kaip ,, patobulinau,, bulviu kose, tik neatsimenu ar sukuriau ar nubezdzioniavau blush2.gif , nes taip darau
jau daug metu mirksiukas.gif

Pagaminu bulviu kose kaip iprastai ( druskyte, pienas karstas ir sviestukas ).
Isplaku visa tai su mikseriu, kad butu puresne, tada bulviu kose dedu i kepimo inda, apibarstau tarkuotu suriu ir dar pabarstau baziliku. Kisu keletui minuciu i orkaite, kol suris issilydo. Visai paprastai, bet kitoks skonis ir sveciam patinka biggrin.gif
Atsakyti
Musu seimynele bulves megsta valgyti taip:
Reikes:
Saltai rukyto kiaulienos kumpelio ar nugarines
Svieziu pomidoru
Sviezio agurko
Varskes
Grietines
Kefyro
Cesnako
Bulviu


Varske isstrinti, ideti pora saukstu grietines( skaiciuojancioms kalorijas galima ir nedeti) rolleyes.gif , supilti kefyra ir gerai ismaisyti, neturi gautis labai skysta mase, bet ir ne kieta. Nulupta cesnaka sukapoti, suberti i varskes mase. Pomidora, agurka ir mesyte supjaustyti nedideliais kubeliais. Taip pat suberti i varskes mase. Ideti druskytes pagal skoni. Ismaisyti. mirksiukas.gif
Patiekti ant karstu bulvyciu. Nu pasakiskas skonis thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awdrute: 30 gruodžio 2006 - 00:12
QUOTE(jurguliukas @ 2006 12 18, 18:13)
Ir aš labai norėčiau sužinot  4u.gif  Užvakar kepiau. Į tarkius dėjau 2 kiaušinius ir 2 šaukštus miltų. Truputį geriau išėjo nei anksčiau, bet vistiek netokie.

Pabandyk baltymą išplakti.
Atsakyti