;D
ŽEMAIČIŲ BLYNAI
0,5 l isvirtu ir sugrustu bulviu,
2 kiausiniai,
saukstas krakmolo,
stikline virtos maltos mesos arba varskes,
pipiru
I sugrusta bulviu kose imusamas kiausinis, iberiama krakmolo, druskos ir isminkoma.
I malta mesa iberiama pipiru, druskos, imusamas kiausinis ir gerai ismaisoma.
Jei vietoj mesos imama varske, tai i ja reik imust kiausini ir ibert kmynu (metu, mairuno ar peletruno), druskos ir gerai ismaisyti.
Padaromi blyneliai. Blynai apvoliojami miltuose ir kepami riebaluose.
ŠILKINĖ KOŠĖ
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Puse litro pieno,
4 mazos bulvytes (jei didesnes tai maziaiu, as emiau sviezias mazas mazdaug 6 cm. skersmens bulvytes),
Spirguciu
Bulves nuskutame, sutarkuojame (kaip cepelinams).
Piena uzviriname ir dedame tarke. (Puodas turetu buti gan aukstas, nes koses padvigubeja kai verda). Dar iberiame druskytes pagal skoni, bei verdame mazdaug puse valandos, daznai maisydami (patarciau su mediniu saukstu maisyt).
Isvirta kose galime valgyti su spirguciais.
Labai paprasta ir skanu .
Ka daryti, kad kepamos orkaiteje bulves nepajuoduotu? Lauksiu patarimu, nes kiek kepiau, tai vis pajuosta
nu tai jei bus ne vandeny ar ne aliejuj tai ir juoduos...
QUOTE (Deiva @ 2004 03 25, 17:21) |
Ka daryti, kad kepamos orkaiteje bulves nepajuoduotu? Lauksiu patarimu, nes kiek kepiau, tai vis pajuosta |
As tai bulvytes nuskutu.... nuplaunu... paskui jei didesnes - supjaustau, jei mazos - - ne....sudedu i dubeni koki...apibarstau prieskoniais, kmynais ir panashiai..shlakeli aliejaus uzpilu ir ishmaishau ranka...tada bulvytes tokias apsitepusias prieskoniais ir aliejumi suberiu i skarda ir pashaunu i orkaite. Graziai paskrunda ir nepajuoduoja
QUOTE (Asta @ 2004 03 25, 18:49) |
As tai bulvytes nuskutu.... nuplaunu... paskui jei didesnes - supjaustau, jei mazos - - ne....sudedu i dubeni koki...apibarstau prieskoniais, kmynais ir panashiai..shlakeli aliejaus uzpilu ir ishmaishau ranka...tada bulvytes tokias apsitepusias prieskoniais ir aliejumi suberiu i skarda ir pashaunu i orkaite. Graziai paskrunda ir nepajuoduoja |
Aha as taip pat tik ne aliejuj jas apvolioju o majoneze, o ant skardos kur kepu uzpilu siek tiek aliejaus ir ciut ciut vandens, gaunasi bulvytes minkstos ir apskrudusios
Ir kiek tos šilkinės košės gaunasi iš 4 bulvyčių? Pas man vyras pavalgyt mėgsta, o aš jau seniai apie tą košę girdėjau ir jau seniai jos noriu. Kokios normos. Parašykit, ačiū
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves.
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
Viskas vyksta taip:
Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes.
pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus
tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu!
ce kaip kepimui keptuveje tai kajp??? shiaudeliais, kubeliais, griezineliais???
QUOTE (arnauta @ 2004 04 19, 13:54) |
O as siulau bulviu recepta, kuri parsiveziau is Prancuzijos.Tokias valgiau per drauges vestuves. Viskas vyksta taip: Bulves, nuluptas reikia supjaustyti kaip kepimui keptuveje.Tada suberti jas i didesni inda, i ji deti susmulkinta cesnaka(pagal skoni), pilti grietineles tiek, kad apsemtu ir tarkuoto fermentinio surio.Viska gerai rankomis ismaisyti ir valandziukei palikti, kad pasimarinuotu. Po to, viska pilti i gilesne skarda ir kepti ikaitintoj orkaitej, kol bulves suminkstes, o grietinele sutirstes. pasaka, kaip skanu! mes jas valgom per sventes ir siaip, kai svecius reikia nustebinti.Vaisinau ir vieno restorano virtuves vedeja, liko suzaveta, o as sublizgejau savo sugebejimais pries visus tik valgydamos kaloriju neskaiciuokit, o megaukites skoniu! |
Tos bulves labai skanios. Mes su vyru kai keliaujam tai daznai tokiu bulviu prasom restoranuose. Vos ne kaip ypatingas patiekalas. As jas ir vienas galiu valgyti.
tai kokia forma ten turi but supjaustyta?
QUOTE (Lona @ 2004 04 01, 11:44) |
Ir kiek tos šilkinės košės gaunasi iš 4 bulvyčių? Pas man vyras pavalgyt mėgsta, o aš jau seniai apie tą košę girdėjau ir jau seniai jos noriu. Kokios normos. Parašykit, ačiū |
nu gaunasi dvigubai tiek kiek pieno pripili... paimk didesni puoda kad neisliptu