siulau bulviu-svogunu pyraga. patiekalas paprastas ir lengvai pagaminamas. be to pigus ir ir tikrai labai skanus.
zodziu prisiskutam bulviu s glazu (kad mazdaug iseitu padaryt 2 sluoksnius formoj, kurioj kepsim). bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam. i nukostas bulves pagal skoni dedame pipiru, pilam alyvu aliejaus ir ismaisom. aliejaus pilam tiek, kad bulves juo pasidengtu. i forma dedam sluoksni bulviu, tada sluoksni svogunu idaro ir vel bulviu. kepam 180-200 laipsniu orkaitej kol buvytes apskrus, o idurus peilio galu, bus minkstos.
IDARAS: ant slakelio alyvu aliejaus pakepame saujele susmulkinto zalio ar sauksta dziovinto mairuno. toliau dedame pusziedziais pjaustytus 2 didelius svogunus, pagal skoni druskos. viska kepame, kol svogunai suminkstes. pilame 4-5 saukstus balzamiko arco, idedame 1-2 saukstus sviesto. trumpai viska pakepame. idaras paruostas.
nu va, o siaip galima sita pyraga valgyt kaip pagrindini patiekala ar naudoti vietoj garnyro. as kepiau ji prie paukstienos zuikio, dar padariau pievagrybiu-grietines padaza. gavos liuks derinukas
zodziu prisiskutam bulviu s glazu (kad mazdaug iseitu padaryt 2 sluoksnius formoj, kurioj kepsim). bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam. i nukostas bulves pagal skoni dedame pipiru, pilam alyvu aliejaus ir ismaisom. aliejaus pilam tiek, kad bulves juo pasidengtu. i forma dedam sluoksni bulviu, tada sluoksni svogunu idaro ir vel bulviu. kepam 180-200 laipsniu orkaitej kol buvytes apskrus, o idurus peilio galu, bus minkstos.
IDARAS: ant slakelio alyvu aliejaus pakepame saujele susmulkinto zalio ar sauksta dziovinto mairuno. toliau dedame pusziedziais pjaustytus 2 didelius svogunus, pagal skoni druskos. viska kepame, kol svogunai suminkstes. pilame 4-5 saukstus balzamiko arco, idedame 1-2 saukstus sviesto. trumpai viska pakepame. idaras paruostas.
nu va, o siaip galima sita pyraga valgyt kaip pagrindini patiekala ar naudoti vietoj garnyro. as kepiau ji prie paukstienos zuikio, dar padariau pievagrybiu-grietines padaza. gavos liuks derinukas
[quote=lanaa,2006 08 18, 20:09]
bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam.
O kam jas dar apvirti, orkaitėje gi iškeps ir taip
bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam.
O kam jas dar apvirti, orkaitėje gi iškeps ir taip
[quote=ziza,2006 08 21, 10:28]
[quote=lanaa,2006 08 18, 20:09]
bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam.
O kam jas dar apvirti, orkaitėje gi iškeps ir taip
[/quote]
nu siaip apvirtos bulves greiciau iskepa. be to manau verdant pasisalina dalis krakmolo, del ko bulves gaunas ne gumines, o su tokia traskia plutele.
[quote=lanaa,2006 08 18, 20:09]
bulves supjaustom 0,5 cm storio skridineliais ir 2-3 min paverdam pasudytam vandeny. nukosiam.
O kam jas dar apvirti, orkaitėje gi iškeps ir taip
[/quote]
nu siaip apvirtos bulves greiciau iskepa. be to manau verdant pasisalina dalis krakmolo, del ko bulves gaunas ne gumines, o su tokia traskia plutele.
Man guminės gaunasi, tik jei pernykščias guminės dar bandau sunaudoti, o šiaip, jei geros bulvės, tai guminės niekada nesigauna.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
QUOTE(ziza @ 2006 08 21, 13:27)
Man guminės gaunasi, tik jei pernykščias guminės dar bandau sunaudoti, o šiaip, jei geros bulvės, tai guminės niekada nesigauna.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
nu matai, tas pyragas is tikro gaunas pavienes traskancios bulvytes su svogunais. manau, kad jei detum neapvirtas, jos sukeptu i viena gabala nors nesu garantuota, bet krakmolas turi toki bruoza sulipint bulves... nu jei bandysi is neapvirtu, parasyk kaip sekes o siap kiek duomiuos kulinarija, dazniausiai darzoves pirma blansiruoja, paskui kepa. itariu visgi cia del to, kad pagreitint procesa. zalios darzoves tikrai ilgiau kepa.
QUOTE(ziza @ 2006 08 21, 13:27)
Man guminės gaunasi, tik jei pernykščias guminės dar bandau sunaudoti, o šiaip, jei geros bulvės, tai guminės niekada nesigauna.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
O ką krakmolas nesveika? Aš tokiuose dalykuose nelabai gaudausi , girdėjau, kad krakmolas negerai diabetikams, bet sveikiems, tai manau niekam nekenkia, gi daug receptų yra, kur krakmolą reikia specialiai dėti.
kas taip sakė?
QUOTE(lanaa @ 2006 08 21, 13:37)
nu matai, tas pyragas is tikro gaunas pavienes traskancios bulvytes su svogunais. manau, kad jei detum neapvirtas, jos sukeptu i viena gabala nors nesu garantuota, bet krakmolas turi toki bruoza sulipint bulves... nu jei bandysi is neapvirtu, parasyk kaip sekes o siap kiek duomiuos kulinarija, dazniausiai darzoves pirma blansiruoja, paskui kepa. itariu visgi cia del to, kad pagreitint procesa. zalios darzoves tikrai ilgiau kepa.
Ačiū, kad man tūndrai paaiškinai, nes maisto gaminime tikrai nesu ąsė
Papildyta:
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 08 21, 13:45)
kas taip sakė?
Diabetikai prieš verdant bulves, tai žinau, kad luptas per naktį palieka puode su vandeniu, o ryte tą vandenį nupila, įpila švarų ir tik tada verda(viena giminėj insuliną leidosi, tai kitaip paruoštų bulvių net nevalgydavo). Mano supratimu nupila vandenį su krakmolu, o gal aš eilinį kartą ne taip suprantu .
QUOTE(ziza @ 2006 08 21, 16:19)
Diabetikai prieš verdant bulves, tai žinau, kad luptas per naktį palieka puode su vandeniu, o ryte tą vandenį nupila, įpila švarų ir tik tada verda(viena giminėj insuliną leidosi, tai kitaip paruoštų bulvių net nevalgydavo). Mano supratimu nupila vandenį su krakmolu, o gal aš eilinį kartą ne taip suprantu .
ypač, jei insuliną leidosi - , tokie žmonės gali valgyti viską, aišku saikingai; antra, krakmolas nėra pvz. cukrus, kuris galėtų ištirpti vandenyje
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 08 22, 11:05)
ypač, jei insuliną leidosi - , tokie žmonės gali valgyti viską, aišku saikingai; antra, krakmolas nėra pvz. cukrus, kuris galėtų ištirpti vandenyje
Nepyk, aš tik teiraujuosi, o ne teigiu, ir tik sakau kaip mačiau besielgiančias moteriškes, kada į svečius atvažiuodavo serganti mergaitė ir kaip specialiai dėl jos taip virdavo.
QUOTE(ziza @ 2006 08 23, 14:35)
Nepyk, aš tik teiraujuosi, o ne teigiu, ir tik sakau kaip mačiau besielgiančias moteriškes, kada į svečius atvažiuodavo serganti mergaitė ir kaip specialiai dėl jos taip virdavo.
as salia tokios mergaites gyvenau 18 metu (salia, su) - bet niekada taip nedarydavom
QUOTE(tigras @ 2006 08 23, 14:45)
as salia tokios mergaites gyvenau 18 metu (salia, su) - bet niekada taip nedarydavom
Tai tada išvis nesuprantu, kam tos moterytės taip darydavo-aš galvojau taip reikia